• El Madrigal
    427
    Osim ako sam ja usamljen u mišljenju kako Lisica trenutno nije kalibar za prvo Dinamovo desno krilo.scooniepenn

Zasto bismo rezerve platili 1,3 milje?
    Ja bas mislim da ce u Dinamu postati desno krilo za repku. Vidi to i Boban.
  • Paggini
    53.2k
    Mislim, kad se stavi na papir - da je neki drugi klinac za Zrinjski zabio 9 golova i imao 7 asista i da smo ga doveli za dž, ovdje bi bilo već 20 stranica onanija, ali jbg, kad je naš onda je to druga priča
  • scooniepenn
    4.8k

Poanta koju sam iznio je da se Topic sa svojom brzinon ne uklapa u koncepciju igre kojoj cemo tezitii. Imas Vidovica na 10 koji nije brz i jos imati takvog nemotoricnog igraca na krilu mi nema nikakvog smisla. Kao 3. napadac OK, ali ne mislim da kao krilo ima karakteristike koje trebamo.
  • scooniepenn
    4.8k

Volio bih i ja da me demantira, no u ovom trenutku prema svemu sto sam od njega do sada vidio Lisica je za mene perspektiva, a ne kvalitativna razina koju trebamo da se izdignemo iznad Spikine razine. Dakle, bit ce i minuta i prilike da napreduje i razvije se, ali se ipak nadam krilu razine Hajrovica iz prve sezone u Dinamu.
  • Jaro
    10.4k
    koncepciju igre kojoj cemo tezitiiscooniepenn

A koja je to?
    Jbt ne slazemo olimpijsku stafetu 4×100 bas... I koliko je bas fizicka brzina, a koliko je do njegovog donosenja odluka problem? Vidio neki scoit report nedavno i startna brzina mu je navedena kao prednost.
    A to sto bi bio razlicit profil od Lisice - po meni prednost jer onda mos kombinirat po potrebi. Za drugo krilo/trecu spicu - tesko da moze bolje.
    A Hajrovic je bio spor, nestalne forme, defenzivno upitan - samo trener je to pokrio, a prednosti iskoristio al bome nije ni bio pretplacen za prvih 11 - on i Kadzior su na pola-pola bili.
    Ono kaj je Hajrovic sigurno imao je reputacija i iskustvo, te sljuca...
  • Sajla
    9.4k
    Ono kaj je Hajrovic sigurno imao je reputacija i iskustvo, te sljuca...Jaro

ne zaboravi i profinjeni modni izričaj! :rofl:
  • bongo
    1.1k
    Ovako bez gledanja bosanske lige i Topićevih prezentacija, ali na temelju brojki i uzevši u obzir prošlost (krug prve momčadi) mislim da je solidna opcija za rotaciju na desnom krilu i kao treća špica.

Naravno, mlad je pa se može još dodatno razviti
  • Zagi
    10.1k
    Ajmo mi pustiti te mlade da se bore za pozicije na pripremama. Neki će se izboriti , neki neće.
    Te spike "ovaj je za dinamo, onaj nije" ništ ne znače.
    Nitko tu nema dovoljno znanja niti iskustva za takve procjene, a niti kristalnu kuglu.

Sučić je bio "bosanac za 100k" , a Marin za Barcelonu pa gdje smo sada...
  • Izet Hajrović
    5.5k
    tako po meni... Dobro, dobro, pamtim ja.

Nisam bio Topićev ljubitelj kad ga je Biščan uvodio, ali dečko iza sebe ima dobru sezonu u Zrinjskom i sasvim su opravdane usporedbe s npr. Rozićem. Nema mi smisla da bude 3. napadač, mlad je i nema smisla da bude na klupi, a u Zrinjskom je odradio najbolju sezonu do sada baš na desnom krilu. Dakle, on bi trebao biti opcija, zamjena za desno krilo. Treba vidjeti kakav će biti na pripremama u usporedbi s Lisicom. Kako god da bilo, nadam se samo da gledamo prema nekom ozbiljnijem desnom krilu jer opet nećemo dobro proći s tom pozicijom ako ostanemo samo na njima dvojici.
  • scooniepenn
    4.8k

Ne trazimo atleticare, ali ako je osnovna ideja znacajno ubrzati igru i podici agresivnost, utrenirati koordiniranost kod presinga, za sto su osnovni preduvjeti dominantno brzi i motoricni igraci onda ne vidim kako se kao krilni igrac tu uklapa Topic. Sto se tice Hajrovica on uopce nije bio spor, dapace brzi od Topica, s brutalnim driblingom i odlicnim sutom, i sto je jako bitno za desno krilo bio je ljevak. Prvu sezonu je bio jedan od nasih najboljih igraca, ne treba mi za to podsjetnik. Drugu sezonu je iz meni nejasnih razloga znacajno pao i to vise nije bila ni izbliza razina kao u prvoj. Suma sumarum, nadam se da ce Topic pokazati da moze i na krilu, ali meni su Lisica i Topic pretanki za desnu stranu kako ju ja vidim, jer mi tu trebamo igraca koji je vec sada bolji od Spike. Uz svo duzno postovanje, niti jedan od njih dvojice to jos nije. Kao alternacije i vise nego dobri, kao prvo krilo ne.
  • Peškaman
    7.2k
    Evo vam u videu ispod golovi&asistencije Frana prošle sezone za Zrinjski i Hrvatsku u21 (osim gola protiv Katra). Ono što mogu potvrditi u Zrinjskom je igrao isključivo desno krilo i nalazio se u jako puno "ničijih" prilika. Brzina, nekakav prosjek,niti najbrži niti najsporiji,udarac - izuzetno dobar.
    Po meni sasvim sigurno može biti rotacija za desno krilo u smislu Dinama, apsolutno zaslužuje priliku na pripremama pa nek' tamo struka odluči. Ukoliko ne ispuni uvjete i želje Dinamo će imati još uvijek vremena za reagirati a za njega će se sasvim sigurno jako brzo naći prilika za posudbu.
    BiH liga jest slabija od HNLa ali svakakvi su tu igrači prošli sezonu/dvije afirmacije pred HNL. U Zrinjskom je bio Janković&Sučić, iz Širokog je u Istru došao Valinčić, evo sada i mladi Taraba, iz Posušja Rozić.

https://vimeo.com/1093329587/a6980f5151
  • Zagi
    10.1k
    Ništa to, Mbappe je brži.
  • Dinamo Sector
    2
    Super kompilacija.,dosta je napredovao i mislim da zaslužuje poštenu priliku u ovoj sezoni.Precizan šut je ono što mi se sviđa najviše!
  • Droljo
    16.9k
    Bih liga izgleda kao na terminu. Stigne loptu nakon Kulenović štopanja jer nema pritiska i prvi igrač je 14 metara od njega. Ali koliko vidim jak je, bori se i mogao bi biti ok alternativa za desnu stranu gore. Svakako dati šansu na pripremama pa neka se dečko izbori.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.