• dzis
    1.1k
    Sretno . Puna potpora
  • gaTeDZG
    1.6k
    S Telegrama:

Kovačević predstavljen u Dinamu: 'Ne bojim se. Dat ću sve od sebe da napravimo rezultat'
    Odradio je svoje prvo druženje s novinarima

Dinamo je u srijedu službeno potvrdio novog trenera; Mario Kovačević napustio je Slaven Belupo i preuzeo vruću maksimirsku klupu, a Plavi ga u četvrtak i svečano predstavljaju na Maksimiru. Razmišljanja s konferencije za medije, koja počinje oko 11 sati, moći ćete pročitati u nastavku, u tekstualnom prijenosu uživo.

“Dobar dan svima, isprika na kašnjenju, prvo ću zaželjeti našem treneru dobrodošlicu. A sad uživajte!”, rekao je na početku Dinamov predsjednik Uprave Zvonimir Boban, nakon što je početak presice kasnio pet-šest minuta.

Potom je uvodnu riječ dobio sam Kovačević.

“Hvala još jednom. Lijep pozdrav svima, prije svega moram zahvaliti GNK Dinamu da su mi dali priliku da vodim naš najtrofejniji i najbolji klub. Zahvalio bih se svima s kojima sam dosad radio. Bilo je uspješno. Svjestan sam svega, odgovornosti, očekivanja i izazova, ali ne bojim se. Volim izazove, dosadašnji moj rad i hrabrost me dovela na ovu poziciju, uz rezultate. Sami znate koja mi je nogometna filozofija, mislim da sam jako dobro radio u Varaždinu i Slavenu. Uvijek vjerujem i siguran sam da je organizirani i moderni nogomet, napadački, onaj koji treba Dinamu. Vjerujem da će nam donijeti rezultat i da će navijači uživati, veselim se vremenu ispred sebe i jedva čekam da počnu pripreme. Motiviran sam i dat ću sve od sebe da napravimo rezultat. Znamo da su očekivanja najveća, a ja se toga ne bojim.”

Kovačević: Zna se koji su ciljevi. Od prvog dana ću insistirati na tome
    Je li mu godilo to što ga je odabrao baš Boban?

“Kako mi ne bi godilo? Znamo svi što je Zvone Boban i Dinamo. U nekim komentarima prije sam s kolegama razgovarao da blago onom treneru kojeg Zvone izabere, no bitan je, opet, Dinamo. Znam koja je odgovornost ovdje i dat ću sve od sebe da ljudi koji su me izabrali budu ponosni na mene.”

Tko će biti u Kovačevićevu stožeru i je li razgovarao s igračima?

“Nisam, no što se tiče stožera, imamo već sad poslije presice prvi sastanak. Dolaze novi pomoćni treneri, Sandro Bloudek, Luka Murk i Mato Jajalo. Bitno mi je da sam izabrao dobre ljude kojima vjerujem i da budemo dobro radili na tome da Dinamo bude bolji.”

Kada kreće s pripremama?

“18. lipnja krećemo s pripremama, imamo 45 dana, dovoljno vremena. Imamo plan što i kako, neki igrači se puno troše, ali imat ćemo vremena dignuti kapacitet. Ja jako insistiram na intenzitetu treninga. Prvenstvo nam je najvažnije i bitno je da uđemo kako treba i da pokažemo da je ova pozicija bila samo izuzetak, da budemo top do Europa lige i to je to.”

Koji su ciljevi stavljeni ispred njega?

“Zna se koji su ciljevi, dat ćemo sve od sebe da vratimo prvenstvo i Kup. Od prvog dana ću insistirati na tome, moraju biti svjesni toga.”

Hoće li mu u ovako većem klubu biti teže nametnuti svoju filozofiju?

“Možda hoće, možda neće. Ja uvijek kažem, nogometna filozofija je napadačka, ja sam tu kao trener da pomognem igračima da budu prvaci. Život je prolazan, moram objasniti igračima da mogu biti bolji, imam i druge metode. Ako je netko tu u Dinamu, dok sam ja tu, moraju biti svjesni gdje su, što su, i da to vraćaju na terenu. Sve drugo je laž. Siguran sam da ću ih uvjeriti. Dolazim u veći klub gdje je kvaliteta veća i samo ih treba dati na pravi put. Ja vjerujem da je to mogu.”

‘Normalno je da ljudi sumnjaju, meni motiv ne treba’
    Posvetio se još malo pripremama i kadru…

“Pokušat ćemo da već do 18. lipnja bude 90 posto kako treba, no prijelazni rok nije ni počeo. Dinamu se nikada nisu dogodile ovako duge pripreme, imam sasvim dovoljno vremena da napravim pravu ekipu koja će od prvog kola igrati onako kako Dinamo zaslužuje.”

Kada se sjeti da gdje je bio prije samo dvije godine, kako se sada osjeća?

“Ponosan sam i sretan, zato sam spomenuo klubove koje sam prije vodio. Ja prije svega volim nogomet, igračka karijera nam prođe brzo. Ne razmišljam puno iza, još jednom ponavljam; najveći i najtrofejniji klub u Hrvatskoj, tako ću se i ponašati. Neću dopustiti da poletim, skromno ćemo i dalje raditi.”

Neki su malo i skeptični oko njegova imenovanja…

“Normalno je da ljudi sumnjaju, meni motiv ne treba. Neću davati neke izjave, vjerujem da će navijači kasnije ocjenjivati, kad završim. Neki misle da ću tu biti kratko, no ja vjerujem da će klub stati iza mene i da ću ostati ovdje dugo. Siguran sam da ću otpočetka startati kako treba. Sve one vrijednosti koje znam, prošao sam puno toga, moraju i moji igrači znati i to mogu poručiti.”

Gradi se neki novi Dinamo. Je li to prednost ili minus?

“Trebala bi biti prednost, Dinamo ne trpi ovakve sezone, doći će do nekih promjena. Radit ćemo otpočetka da Dinamo bude još bolji, to je najvažnije na kraju.”

Kova, sretno! Bog ti dao zdravlja, sreće, sposobnosti i svega što je potrebno da nas vratiš tamo gdje pripadamo! DINAMO!!!
  • austrijanac
    7.1k

Sam njegov ulazak kao šerif je valjda pokazao novinarima da ga ne diraju :lol:

Ništa negativno, obožavam taj njegov stav.
  • Odani Zgd
    565
    Ljudina s velikim LJ.....sretno treneru i stožeru!!
  • Mali Zeus
    17.4k
    Nema onih pizdarija we have to work better be better every day.

Kova iskren i spontan.
  • Jurki
    17.4k
    ve ned to impruv.
  • Mali Zeus
    17.4k
    ↪Mali Zeus ve ned to impruv.Jurki

I can liv nau bat hu vil be next coač.
  • NVKOD
    5.2k
    Screenshot-20250605-141900-Instagram.jpg

TdIR-P.gif

Isti vajb
  • San Lorenzo
    19.5k
    Perković otišao iz kluba?
  • Droljo
    16.6k

Ja bi mu dao dinamo 2 i neka napreduje.
  • rokikaciga
    1.7k
    Jerko Leko preuzima Dinamo 2
  • Droljo
    16.6k

Pa trebat će mu pomoćnik :grimace:
  • Doktor Kunić
    4.9k
    Ovo bi mogla biti jako lijepa priča i na terenu i van terena. Dobrodošao i sretno ljudino!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.