• Mihaljević
    12.7k
    Cr. junior bi trebao debitirati za u15 repku portugala na turniru u hrvatskoj prema RomanuCrni86

Come to Dinamo Zagreb
  • Jaro
    9.9k
    ooʻo dobar dan Senor Perez...
  • Sajla
    8.5k
    ... svaka država treba imati samo jedan kup ... Zabraniti razne super kupove ... To treba zabraniti ... zabranjeno igrati ...LA BOMBA

zabrane? apsolutno protiv. nema tko izvana npr. Englezima braniti da održavaju svoju stoljetnu tradiciju kupova, niti nekome drugome da igra onako kako oni žele, sa 10 ili 20 klubova u ligi.

...više evropskih utakmica i da se uvodi svjetsko klubsko prvenstvo. To su utakmice koje su najatraktivnije i koje bi svaki navijač htio gledati.
    ...ne sviđa mi se kad ljudi pričaju da je previše utakmica zbog novog formata LP i svjetskog klubskog prvenstva. To su najbolje utakmice, ako treba smanjiti broj utakmica onda treba početi sa ligom, kupovima, reprezentacijom i turnejama nakon sezone.
    LA BOMBA

radije gledam deset puta Dinamo protiv Gorice i Slavena nego tri puta u sezoni Real i Liverpool ili City i PSG. nogomet je specifičan, ne znam gdje još emotivna komponenta igra toliku ulogu. sve je to stvar ponude i potražnje, uvedu li Superligu dosadit će i ona ljudima kroz određeni broj godina, a šeici će naći neku novu zanimaciju. i Perezu i arapima i svima koji razmišljaju u tom smjeru treba biti jasno da su utakmice koje oni igraju, a nogomet općenito, popularni zbog utakmica koje nitko ne gleda, onih na ulici i livadi, parkiralištu ili na školskom. stadioni koji su puni zbog Ronalda i Messija su puni dok igraju Ronaldo i Messi. a stadioni koji su puni jer ti je i deda pratio taj klub su puni bez obzira tko danas nosi taj dres. hype ima rok trajanja.
  • LA BOMBA
    165
    radije gledam deset puta Dinamo protiv Gorice i Slavena nego tri puta u sezoni Real i Liverpool ili City i PSG. nogomet je specifičan, ne znam gdje još emotivna komponenta igra toliku ulogu. sve je to stvar ponude i potražnje, uvedu li Superligu dosadit će i ona ljudima kroz određeni broj godina, a šeici će naći neku novu zanimaciju. i Perezu i arapima i svima koji razmišljaju u tom smjeru treba biti jasno da su utakmice koje oni igraju, a nogomet općenito, popularni zbog utakmica koje nitko ne gleda, onih na ulici i livadi, parkiralištu ili na školskom. stadioni koji su puni zbog Ronalda i Messija su puni dok igraju Ronaldo i Messi. a stadioni koji su puni jer ti je i deda pratio taj klub su puni bez obzira tko danas nosi taj dres. hype ima rok trajanja.Sajla

Ali baš zato je dobro što je novi format LP i ima sve više evropskih utakmica, da ne igraju jedni te isti klubovi u Evropi.

Npr. po starom formatu bilo je 32 klubova, i kao Dinamo odmah si znao da ćeš u grupi dobiti 1-2 iznimno jaka kluba od grupe top 14 evropskih klubova (španjolski top 3, engleski top 6, italijanski top 3, Bayern, PSG), i uz to još neki klub u rangu Šahtjor ili Porto, oni stalno isti klubovi iz liga drugog elitnog ranga tipa Portugal, Nizozemska. Nisi mogao dobiti neki klub svog ranga.

Više manje se već na početku znalo tko će vjerovatno ići iz grupa, i onda još tko će vjerovatno biti u top 8 (favoriti u početnim grupama).

A po ovom novom formatu dobivaš 7 protivnika iz različitih rangova i tu može Dinamo igrati i sa nekim Slovanom ili sličnim klubom iz Centralne Evrope, kojeg ti možeš realno pobijediti i tu se stvaraju neka nova rivalstva.

Zato je dobro i što ima svjetsko klubsko prvenstvo, jer će evropski klubovi imati mogućnost igrati protiv južnoameričkih klubova u službenim utakmicama, što je nekada bilo samo ako si pobijedio LP. A sada ćeš imati utakmice poput Inter-River, Atletico M.-Botafogo itd.

Dosta ljudi se protive tim stvarima samo iz principa što ne vole FIFA/UEFA zbog stvari koje si napisao. Ali ja mislim da taj novi format je u biti anti-superliga. Još je u tom svjetskom klubskom prvenstvu limit 2 kluba na državu i tako se je Red Bull Salzburg plasirao ove godine. Ja mislim da tu čak i postoji neka mala ali luda mogučnost da bi DINAMO igrao na tom svjetskom klubskom prvenstvu, ako bi imao 5 dobrih sezona u Evropi zaredom i skupio koeficient.
  • Sajla
    8.5k
    ti si mene potpuno krivo shvatio. tvoja teza je bila da se isti broj utakmica igrao i prije 25 godina i dao primjer Reala. a to jednostavno nije točno. sada daleko više klubova igra taj broj utakmica i nogometa je ukupno sve više i više.
    a ti si na to reagirao sa zabranama onoga što se tebi ne gleda. nisam ja protiv novog formata LP i slično, nego sam za to da Dinamo i dalje ide igrati u Oriovac, a City kod Warrington Towna. daleko su bitnije te utakmice od Urawa Reds protiv Monterreya. ti kažeš da su te stvari anti-superliga, a ja mislim da su korak prema njoj. kad klince dovoljno dugo bombardiraš takvim stvarima i stalno se traži samo spektakl onda to ne završi dobro.
  • Droljo
    15.5k
    Da se mene pita svi prvaci u šešir i izvlači. Bez nositelja. Odmah na ispadanje. To bi bio sport onda. Ovako je show. Znam da je utopija al jebiga. Mic po mic nogomet bude izgledao kao ono hrvanje američko. Po scenariju, a to više nije sport nego film.
    Vele koga zanima četvrtfinale lp ferencvaroš - rapid? Pa kog boli kurac? Kog zanima bacanje koplja ili curling jebiga? Sport je sport i svi moraju imati iste šanse od početka do kraja. Zašto se nebi u prvom kolu sastali barcelona i bayern?
  • Mathiasovi Chageri
    5k
    Mic po mic nogomet bude izgledao kao ono hrvanje američko.Droljo

"Hrvanje američko" kako ga nazivaš je puno bolji, zanimljiviji i pošteniji format od nogometne "Lige prvaka" u kojoj prvaci čine 36% svih klubova koji se natječu, pola utakmica ne gleda ni najzagriženiji nogometni fanatik, a iz sezone u sezonu gledamo stalno iste dosadne dvoboje.
    Manchester City i Real su igrali četiri puta u zadnje četiri godine, Liverpool i Real 4 puta u zadnjih 5 godina. Za primjer, Bayern i Real u se u povijesti sreli 28 puta, u 70 godina. Manchester City i Real su na putu da taj rekord sruše za 7 godina. Pričamo o Superligi? Pa imamo ju. Za par godina ćemo gledati City i Real godišnje jedno 8 puta, par puta u Ligi prvaka, pa par puta Svjetsko prvenstvo klubova.

S druge strane, NFL, odnosno američko hrvanje kako ga zoveš, je puno zanimljivije natjecanje, sa puno većim paritetom između ekipa, sa playoffom na jednu utakmicu, sa salary capom, sa puno više balansa i iznenađenja, o taktici i dubini uopće neću. S druge strane, imaš rotacijski raspored pa se momčadi ne mogu sresti svake sezone, osim divizijski rivali, a broj realnih favorita za osvajanje naslova je minimalno duplo više nego u Ligi prvaka, što je skoro 40% lige.

Da ne drvim previše i ne idem u offtopic, znam da naši ljudi ne gledaju blagonaklono prema NFL-u, jer su im preduge utakmice, previše pauza i pretjerano američki, ali sama liga je miljama ispred kompetitivnosti, zanimljivosti i nepredvidivosti u Ligi prvaka.
  • Efes Pilsen
    11k
    Hmm sta nisu oni 'keceri' ilitiga hrvanje namjesteni?
  • Mathiasovi Chageri
    5k
    @Droljo ako si mislio na kečere, onda se ispričavam, ja sam gore skroz mislio da misliš na američki nogomet haha kreten sam, nisam čitao kako spada
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.