• agramZ
    2.3k
    Ako moram u vojsku otić da se naučim odgovornosti onda kvragu. Čemu odgoj, čemu roditelji, čemu stjecanje radnih navika kroz život?Majki-Papi2111

    odgovornost i disciplina je u vojsci nesto sasvim drugo. u civilnom zivotu ti nitko nista ne moze i ne smije. u vojsci imaju jedno milijun nacina kako da te kazne, a otkaz je skoro nemoguce dobiti, prije ces dozivjeti nekoliko "disciplinskih postupaka". kao npr. dok prolazis pored par oficira a tebi se ne da salutirati jer si mislis da ih svakako boli kurac pa na kraju smijes 3 dana odsjediti sam u sobi u kasarni dok svi drugi smiju kuci/van, definitivno ne pricam iz iskustva :lol:. ako za vrijeme obuke(prvih par tjedana iliti prva dva mjeseca) ali i poslje nje napravis neko sranje ne najebes samo ti, nego cijela kompanija ili u vecini slucaja vod. tek onda shvatis sta je odgovornost i disciplina kad znas da zbog najmanje stvari svi zajedno mozete najebati. nekakvo "trajno" vojno znanje mozes zaboraviti, za tako nesto vojni rok bi morao trajati najmanje dvije ili optimalno tri godine ali opet tu postoji jedna citava druga strana, vojska je na neki nacin subkultura. to ne postoji nigdje u civilnom zivotu, meni osobno je tesko opisati zasto je vojni rok dobar, sve i da pokusam zvucalo bi pateticno, jednostavno se mora proci da se shvati tj. razumije.
  • Neki tip
    19.6k
    Neki tip sa Zapada heh, baš si odlične dvojbe za pivu postavio, možda bi i odgovorio ali previše analiziram onu najtežu dvojbu Borić-Peović.Baneki

    Pa evo, za razliku od čini mi se većine onih koji su odgovorili, radije bih popio pivo i popričao s Borić, nego s Peović.
    U okviru formalnog obrazovanja zapalo me i nešto feminističke literature i ajd, ne sjeda mi baš, ali da se raspravljati.
    Međutim, društveno-političko-ekonomske analize i ideje Radničke fronte i sličnih grupacija su mi za oduzimanje "poslovne sposobnosti", da se malo grublje izrazim.

    Potpuno mi je nestvarno da odrasla osoba bez skrbnika može vjerovati u to i javno zastupati takve ideje.

    P. S. ako im revolucija uspije, nahebao sam kao klasni neprijatelj pa bi me možda spasio jedan Heineken s Peovićkom. Em bih ga platio (preraspodjela na djelu), em bih grlio i gladio zvijezdu. :brow:
  • Dino
    2.3k
    40 radnih danaStihl

    Eh, cini se da sam fulal za duplo :monkey: Al to je to kaj drzava nudi i mislim da bi se definitivno trebalo iskoristit.



    Cuj Majki, meni se dost cini da u zadnje vrijeme (il ja tek primijecujem u zadnje vrijeme) ima dosta ljudi mojih godina koje ja volim zvat tulipani...dakle, nesposobni promijenit zarulju, izbusit rupu u zidu, potrcat za tramvajem (iako se za tramvajem i zenama ne trci :wink: ) il se nadmetnut za sebe i bit malo “bahat” kad situacija to trazi. Mozda mi se sam cini zbog drustva u kojem se nalazim da je tak. A i u konacnici koji je plemenitiji cin od obrane domovine, kak bi @Baneki reko, kad zagusti.
  • Majki2111
    2.7k
    Nisam nit rekao da je loš. Nego samo da nije za svakoga. Ajmo se složit da se ne slažemo.
    To bih se složio. Jedan sam od njih. Al toga se ne sramim. Potrebe za to naučit nisam imao.. Al to lako naučim ako/kad će trebat. A ovo za bahatost i nametntut se za sebe. Ima nas različitih.Uvjeren sam da postoje osobe koje dozvoljavaju da se briše pod s njime dokle god oni vide korist u tome. Što je legitimno. Ili postoje osobe koje izbjegavaju sukob, a i ak do njega dođe, pobijegnu.
  • Stihl
    3k

    Sve si rekao.
  • agramZ
    2.3k
    Nisam nit rekao da je loš. Nego samo da nije za svakoga. Ajmo se složit da se ne slažemo.Majki-Papi2111

    ne moras skrivati da bi se bojao obveznog vojnog roka, svi su se bojali. ali opet nema do onog osjecaja kad pravite pauzu u sumi, "sminka" ti razjebana zato sto se znojis ko nikada u zivotu poslje preplivanja neke male rijeke, a ti nisi zastitio ruksak kako treba pa ti je sva oprema mokra, dok zapovjednik kojem bi najdraze slomio nos pusi cigaretu pored tebe i prica s tobom prvi put kao s normalnim covjekom. znam na sta mislis s tim da "to nije za svakoga", ali kako znas? neki su tek shvatili da ipak je za njih bas zbog vojnog roka. ovi drugi su vecinom uzivali u nekoj sistemskoj funkciji - vozaci, strazari etc. danas i IT-ovci imaju funkciju kao "cyber-vojnici". tu i nema bas nesto "da nije za svakoga".
  • Dino
    2.3k
    Andiamo avanti

    Nas hajduk ili GNK (kao upravljanje)
  • Majki2111
    2.7k
    GNK

    Prljavim poslom možeš više profitirati u odnosu na upravljanju po principima

    Tonči Huljić ili Jacques Houdek
  • Papastrumf
    10.2k

    Dobro, jesi ti normalan?
  • Neki tip
    19.6k
    Prljavim poslom možeš više profitirati u odnosu na upravljanju po principimaMajki-Papi2111

    A jesi dugo izdržao..
  • Navijač Dinama
    7.6k
    Tonči Huljić ili Jacques HoudekMajki-Papi2111

    Debeli

    Janko Bobetko ili Jure Francetić
    Vinko Puljic ili Bozanić

    Glavni grad dijaspore je

    Minken ili Stuttgart
  • xavier
    11.2k
    Ono kad kreneš odgovarati Majkiju pa shvatiš na vrijeme da nema smisla :smile:
  • Dudu
    2.6k
    @Majki-Papi2111 ceka te uspjesna karijera u HDZu ili SDPu, samo budi uporan :rofl:
  • Dino
    2.3k
    Prljavim poslom možeš više profitirati u odnosu na upravljanju po principimaMajki-Papi2111

    Jebeno Majki moj jebeno :clap:
  • Majki2111
    2.7k
    Kaj je bilo? Sve je OK ekipa.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.