• Guinness
    2k
    eto, uspjeli su u onome što su htjeli godinama ; utakmice bez gledatelja
  • Kwedi
    3.8k
    dobro,al imaju i oni neke ugovorne obveze prema sponzorima, televiziji, igračima.

    odluka je usrana, al ako imaš nešto potpisano i obavezan si to napravit, nemreš ispasti neozbiljan i plus bolje da se odradi koliko ide jer ako situacija eskalira onda se jebalo ježa u leđa i možeš u potpunosti poništiti prvenstvo.
  • agramZ
    2.3k
    profesionalni sport treba gledati kao placenu zabavu, koja je svrha zaposliti nogometasa za novac (= profesionalac), ako nema marketinga (= gledatelji + prihod od reklama etc.)?

    profesionalni sport bez gledatelja ne postoji, nikada nece postojati, besmislen je..
  • deda
    28.1k
    Da itko u upravi kluba ima muda lijepo bi rekli da nećemo igrati bez gledatelja.
  • Kwedi
    3.8k
    slažem se, plaćena zabava.

    al ta zabava je najmanje plaćena od ulaznica. tv prava su od čega klubovi žive (na zapadu) i transfera. a da bi mogli zarađivati, moraju igrati.

    jebiga, biznis je biznis. nema tu emocija.
  • agramZ
    2.3k
    koga se tu onda "zabavlja"? sponzori nece biti zainteresirani ako nemas gledatelje. ista stvar sa tv pravima, nece te nitko htjeti prenositi ako ti stadion zjapi prazan, moras im i nesto ponuditi. na "iskrenom" zapadu su najvazni navijaci, gdje klub tocno zna koliko im znace te koreografije i atmosfera, jer vjerovali ili ne, to itekako privlaci i zadrzava sponzore.
  • Infinity
    15.3k
    Sezona je vec fino odmakela. U HNL-u fali jos jedno kolo da se kompletira jedan krug. Po meni je najbezbolnije igrati bez gledatelja. Tko ne zavrsi sezonu nece imati predstavnike u UEFA takmicenjima naredne sezone. Utakmice ce biti na TV-u, gledat cemo ih. Mene ova korona ne dira, al shvacam da je panika, da se mjere poduzimaju i da se traze bezbolna rjesenja koja ne postoje, ali nadjes ono manje bolno.

    Sta imamo od prekidanja lige? Sta imamo od suspenzije natjecanja? Nema nista. Svi gube. Igranje bez gledatelja mi se ne svidja, al ne rade to zbog guzonja. Guzonja i nece doci kad je u opasnosti. To se radi bas zbog zagrizenih ludjaka koji ce doci po cijenu zaraze. Tom zarazom ce sutra ubiti svog od karcinoma oboljelog dida. Bolje da su svi kuci, jbg.

    Po meni bi je jedinu uslugu mogla napraviti UEFA tako sto ce odgoditi Euro za zimu ili ga otkazati ako se do tad problem ne rijesi. Savezi bi tako dobili dodatni prostor od mjesec-mjesec i pol da odgode kola i opet na kraju na bilo koji nacin zavrse domace natjecanje. To se ocigledno nece dogoditi i utakmice se moraju igrati bez gledatelja. Za vrijeme rata se igralo u drugim drzavama. Imajte na umu da je pred TV-om vise gledatelja nego na stadionu. Argument je glup, ali je cinjenica.

    Meni je prvom zao sto se ovo dogodilo. Imao sam pola analizeno gledanosti spremno i sad sve uzalud kad nije vjerodostojno :lol: Iako tu koronu smatram bezveznom, uzima zivote bolesnih staraca kojima bi i obicna gripa uzela zivot, mislim da je ovako najbolje. Ne mislim da se treba nesto odgadjati zbog obicne gripe, ali je ocito da ta korona utjece na ljude, panici se, ekonomija ispasta. Mnogo je tu bitnih faktora, nije tu samo u pitanju koliko je to opasno.

    Sutra da otkazemo takmicenje jer ga ne mozemo igrati pred gledateljima, a da nas UEFA prekosutra odje*e iz euronatjecanja, vecina bi kukala i psovala UEFA-u. A kome su krivi ako takmicenje nije zavrseno? Situacija je takva. Glupo je, al nek se igra. Nek se takmicenja zavrse i onda ce se za narednu sezonu smisliti drugi nacini ako se sve ne smiri.
  • reziser
    6.4k
    Po meni najrealnija opcija je da će se utakmice igrati bez gledateljareziser

    moj upis od jučer
    baba vanga :mask:
  • vjeko1701
    5.9k
    Vidim da se tu uvelike simplificira situacija. Pa nije da su samovoljno potjerali ljude sa stadiona. Ili da su trajno zabranili utakmice pred gledateljima. Ovo pisanje da nitko neće tv prava ako se igra pred praznim stadionima...o čemu vi? Pa ovo je izvanredna situacija radi zdravstvenih razloga, pa neće Arena ili HRT ili netko reći - vidi, vi ste ovih 10 kola igrali pred praznim stadionima, očito da nikoga ovo ne zanima. Klubovi i liga imaju obaveze prema trenutnim televizijama koje prenose HNL (koliko god se cifra za koju su ta prava prodana činila niskom) Vlasnici Arena i T-HT, trljaju ruke, vjerojatno će im porasti gledanost za nekih 10ak posto, posebno utakmica Hajduka, Dinama, Rijeke i Osijeka.
  • reziser
    6.4k
    jbg, cirkus ide dalje
    kalendar je zgusnut zao se igra...bez gledatelja
    arena će prenositi...pojačat će se gledanost, lova se mora vrtiti
    a od gledatelja je i tak bila mizerna zarada
    da mi se sviđa..ne sviđa

    ipak je ovo izvanredna situacija :(
    svima forumašima želim zdravlje :pray:
  • agramZ
    2.3k
    ne moraju prekinuti ligu, mogli su odgoditi sljedeca dva kola npr.. ne bi bili ni prvi ni jedini koji su tako postupili iz cistog razloga da se ne igra bez gledatelja.. ali oni znaju samo jedan nacin.
  • vjeko1701
    5.9k
    Zašto misliš da bude situacija za dva tjedna imalo drugačija?
  • agramZ
    2.3k
    to mi je bio samo primjer jer su tako postupili u austrijskoj bundesligi. hns odmah ide radikalno, samo da se prvenstvo nastavi..
  • ZDS86
    205
    Pa nema gledatelja ni u Poljskoj,Mađarskoj.Nisu oni jedini ovako napravili
  • vjeko1701
    5.9k
    I to mi je ok. Dobro, moglo se otkazati dva kola i onda naknadno igrati ritmom srijeda-subota da se nadoknadi. Ali iskreno, mislim da bude situacija sve gora do tamo negdje 6. il 7. mjeseca, Tako da bi se ionako naposlijetku igralo pred praznim tribinama.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.