• Patak
    3.5k
    To što ti navodiš je logično, samo što sam ja stavio poveznicu gdje firma koja je dobila posao to sve neće raditi i istraživati u studiji izvodljivosti nego će raditi samo troškove, tako su rekli, uostalom to je revizorska i računovodstvena firma iz Splita pa vjerojatno niti ne poznaju gdje ide koji potok i koji kanal u Zagrebu. I još su potpisali ugovor o tajnosti (ne znam zašto kad se radi o javnom interesu i javnim sredstvima) pa nećemo ni saznati što su napisali.
  • jedan u nizu
    19.9k

pa zato i suraduju sa gradom, tj grad ih placa da to naprave i daje im potrebne alate i informacije koji ce oni staviti na papir i izracuati troskove. Sve sto im treba od informacija ce dobiti od grada jer je grad narucio tu studiju izvodljivosti.

Kada ides graditi kucu, ides kod projektanta,arhitekta i ti mu das sve infromacije sto zelis i kako zelis, das mu podatke o cestici na kojoj gradis itd. On ce ti napraviti projekt, troskovnik, sta vec ne .
    Nece jedan arhitekt sam od sebe ici napraviti sve za tebe, doci ti doma, pozvoniti i reci evo gospodine, mi smo vam napravili projekt pa ako zelite da vam napravimo kucu bez da zna u kojim gabaritima graditi, koliku kvadraturu, kakav tip kuce itd.

Naravno da karikiram sada, ali jednostavno ne mogu vjerovati da unatoc svoj logici ti i dalje izvlacis neke nove besmislene argumente samo zato jer si protivnik ovih na vlasti. Netko ti ukaze na logicnost posla, a ti nastavis sa 'ma sve stoji, ali ...'
  • Simpatizer
    641
    Možda je ovo off topic, ali sjeća li se netko U2 koncerta 2009?

Maksimir je bio skroz pun tad, a i 2 godine kasnije je bio i Bon Jovi.

Zna li se zašto već godinama nema koncerata na Maksimiru?

Ne bih rekao da je stadion u lošijem stadionu nego tad, to je još i bilo prije preuređenja 2011

Edit: sad sam vidio da je bio jedan 2022 ipak
  • Crni86
    24.9k
    bas nam treba nekakav koncert pa da bude teren opet kao oranica.
  • jedan u nizu
    19.9k

Od tih godina najveci svjetski bendovi zaobilaze Zagreb. To nije pitanje stadiona, vec neceg drugog. Cega tocno, nitko ne zna, ali sigurno je tu pitanje ponude i potraznje te kupovne moci gradana.

Nemamo zadnjih godina bas organizatora evenata koji se trude privuci najveca svjetska imena, pogotovo kada su Bec i Budimpesta gotovo uvijek sigurne destinacije turneja bendova,
  • Simpatizer
    641
    Od tih godina najveci svjetski bendovi zaobilaze Zagreb. To nije pitanje stadiona, vec neceg drugog. — jedan u nizu

Izbjegavaju li Zagreb ili Maksimir? Jer 2009. je otvorena Arena Zagreb, pa je možda zbog toga bilo manje koncerata na stadionu?
  • NB86
    17.7k
    Pa nisu ni promotori/organizatori debili da pored stadiona u budimpesti i becu rade na maksimiru ista
  • Simpatizer
    641
    pa ti stadioni su postojali i prije 10-15 godina pa su svejedno dolazili na Maksimir.

U2 je bio 50-100€ po ulaznici i to u 2009
  • jedan u nizu
    19.9k
    Izbjegavaju li Zagreb ili Maksimir? Jer 2009. je otvorena Arena Zagreb, pa je možda zbog toga bilo manje koncerata na stadionu? — Simpatizer

onda mi nabroji najveca svjetska imena koja su dosla u arenu Zagreb. Ajde Maidene necemo racunati, 5 puta su bili vec u RH.

Nije isto prodati stadion od 50k karata i jednu arenu od 16-18k mjesta.

Kao sto je Nino rekao, hoces li pored 'spomenika kulture' maksimira ljude dovoditi na Puskas arenu ili recimo Ernst-Happel (koji je eto igrom slucaja renoviran 2008.g).
    Dodes u Bec ili Budimpestu na koncert i ostat ces 3 dana turisticki i imati sta raditi i gdje trositi pare. Jos ces podzemnom doci do koncerta i biti na lijepom modernom stadionu.
    Dodi u Zg i imas sta raditi dan i pol, i ni blizu turisticku ponudu kao ovi gore, a o komociji na stadionu i prijevozu da ne pricamo.

Ponuda koncerata u Zagrebu je u padu od U2 i tih godina, ali nekako se poslije korone sve vise organizira i najavljuju turneje, koncerata ima sve vise, i ponuda je bolja. Nekako ocekujem vise svjetskih imena u Zagrebu. Evo Ed Sheran npr.
    Jos je u zadje vrijeme Pulska arena postala in, ali vise zbog specificnosti mjesta i zelje glazbenika da sviraju u takvom ambijentu, nego financijskoj isplativosti.

Sa novim Maksimirom nadam se da cemo konkurirati stadionskim gažama u regiji :)
  • NB86
    17.7k
    pa ti stadioni su postojali i prije 10-15 godina pa su svejedno dolazili na Maksimir — Simpatizer

U budimpešti nisu, sad su tamo stalno veci koncerti
  • miro
    10k
    Zagreb opet ima In Music, Arenu (doduše tamo ima svega) i bilo je jako puno dobrih manjih koncerata na Šalati

Kad napravimo novi Maksimir bit će to jedna fina zaokružena ponuda za sve razine koncerata
  • Mathiasovi Chageri
    9.5k
    U budimpešti nisu, sad su tamo stalno veci koncerti — Nino Bule

Budimpešta već 30 godina ima Sziget, jedan od najvećih i najboljih festivala u Europi na kojem svake godine bude po 500.000 ljudi doslovno u središtu Budimpešte. Još 1996. su imali Motorhead, Davida Bowijea i Foo Fighterse, ne treba njima stadion da bi imali veće zvijezde.
  • NB86
    17.7k
    Ne treba al odkad su napravili puskas arenu privlace puno vise koncerata, festivali su nesto drugo pricam o stadionskim solo koncertima jer je maksimir bio tema
  • Mathiasovi Chageri
    9.5k

Ma kužim te, samo kažem da Budimpešta nije imala problema s privlačenjem velikih glazbenih zvijezda i bez stadiona, s druge strane Zagreb u zadnjih 10tak godina ima taj problem (ne računam bendove koji svake dvije godine sviraju tu). InMusic vrti više manje iste izvođače i svake godine pali svijeću na Kamenitim vratima da se ne ugasi jer ne može zatvoriti financijsku konstrukciju, a imaju solidne brojke posjećenosti.

Ed Sheeran će biti prvi glazbeni “teškaš” nakon sto godina ovdje da će imati open air koncert. Zašto velike zvijezde izbjegavaju Zagreb na svojim europskim turnejama, a odlaze u neke manje gradove je dobro pitanje. Novi Maksimir će možda pomoći tu, ali mislim da su problemi dublji od samog stadiona.
  • Nolifer
    15.8k
    Bio na razgledavanju stadiona. Srce puno ko kuća. :heart:

I pohvale za vodiča, sve lijepo i detaljno objasnio bitne stvari...

:cheer:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube