• Ludovic IX
    5.5k
    Pa jel nij3 od nagodinu vraceno?
  • Neki tip
    19.4k


    Pa imali smo to. Nikad se nije dogodilo da 2. iz 2
    Lige dobije tog predzadnjeg iz 1., pa su to s pravom ukinuli..

    Vi'š i sam kako je ove sezone u SHNL prošao 1. iz 2. Lige.

    Kad i ako ojačaju neke sredine koje imaju potencijal, najmanji će problem biti vratiti doigravanje.
  • xavier
    11.1k
    Ovako nam 6 klubova zadnja 4 kola igra revijalne utakmice.striko

    A drugdje nije tako? Pa u ligama od 18 ili 20 klubova igra ih puno više revijalne utakmice. I to je sasvim u redu. Najgore su mi one ideje s podjelama na ligu za prvaka i ligu za ostanak, prepolavljenje osvojenih bodova, o klasičnim doigravanjima da ne govorim...
  • jedan u nizu
    6.1k
    Meni bi bilo zanimljivije da 8. i 9. iz prve lige igraju majstoricu za ostanak, a da 2. i 3. iz druge lige igraju majstoricu za ulazak.

    Cisto da bude zanimljivije, i da nemamo 5 klubova u HNL koji samo egzistiraju bez ambicija, i bez straha od ispadanja. Jer realno, pobjednik druge lige ce najcesce ispasti nazad.
    Ovako kada bi usla dva kluba u prvu ligu, bilo bi barem zanimljivo izmedu ta dva kluba u najvisem rangu. A eventualno bi onda i predzadnji morao igrati sa ambicijama da nebi slucajno zavrsio u playoffu za ostanak.

    Znam da ima malo klubova za to, ali uz nesto volje HNSa i ambicioznije uprave klubova to bi se moglo promijeniti. Ulaganjem u terene, i malo sminkanja stadiona i klupskih prostorija mozemo opet imati zanimljive klubove u HNLu.

    Osim Šibenika, i sada Zrinskog, tu mozemo gledati Cibaliju, Vukovar, Sesvete, a uz nesto ambicije, mogli bi gledati i klubove poput Karlovca, Bjelovara i Hrv Dragovoljca (opet).
  • xavier
    11.1k
    Meni bi bilo zanimljivije da 8. i 9. iz prve lige igraju majstoricu za ostanak, a da 2. i 3. iz druge lige igraju majstoricu za ulazak.jedan u nizu

    Znači ti završiš s dvostruko više bodova i moraš igrati majstoricu s ovim koji ima duplo manje? Čemu?

    To je jedina stvar koja mi se ne sviđa u engleskom sustavu, a i tamo je samo za ulazak. Ne za ispadanje.
  • rioda
    2.6k
    Da se ozbiljno igra do zadnjeg kola, trebalo bi povisiti nagrade za plasman i povećati razliku u nagradama. Hipotetski, za 9. mjesto dobiješ 50.000 eura, a za osmo 130.000 eura
  • jedan u nizu
    6.1k


    a da, istina, poanta na mjestu.

    Ma ne znam, da ispadaju automatski 2 kluba, to je previse s obzirom da imamo ligu 10 i jako malo kvalitetnih klubova.
    ovo mi se cini vise fer nego da ti kao 9 moras igrati playoff sa drugim iz druge lige. Ono igras cijelo vrijeme sa najbopljim klubovima, uspijes ne biti zadnji, i svejedno klub koji igra sa daleko losijim protivnicima, i ne zavrsi prvi, ima sansu izbaciti te iz prve lige.

    Moje nepopularno misljenje je da bi bilo dobro da imamo ligu 12. Nazalost, malo je klubova koji su kadar za prvu ligu, ali ovako bi imali barem 3 kluba u prvom rangu koji su si negdje al pari, pa bi bilo zanimljivije.
    Kao u vecini liga, ti zadnji klubovi racunaju da ce uglavnom gubiti bodove protiv jacih, a u medusobnim utakmicama bi se odlucivalo tko ostaje.

    Zamisli da umjesto jednog Rudeša sad imamo 3 kluba koji su tu negdje. Naravno da ce vecina lige unaprijed upisivati bodove protiv njih. I naravno da ce se desiti da ce se negdje prosuti bodove. Ali ta tri kluba ce medusobno igrati za ostanak u elitnom rangu i imati realnije sanse.
  • jedan u nizu
    6.1k
    Takoder, ja ne mogu shvatiti kako jedan HNS koji toliko zaradi zadnjih godina od prvenstava i svega, da ne moze izdvojiti koji milion vise za nagrade u HNLu. Mi sada nagrade imamo iskljucivo od prodaje Tv prava.
    Kada bi uz to imali nagrade od HNSa, neki klubovi bi samim ostankom u prvom rangu mogli osigurati budzet za sljedecu godinu.

    Evo negdje nadoh da su prihodi HNSa u 2021 godini bili 286mil kuna, a rashodi 260mil kuna. Pod rashode se odnosi, citiram, aktivnosti saveza, odnosno organizaciju utakmica svih reprezentacija, na razvoj i unapređenje, nogometa, rashode za zaposlene, amortizaciju, donacije i ostale rashode.

    Daleko najvise ode na place, to sam siguran, i eventualne bonuse igracima za plasman na EP ili SP. Ali bas da 260mil kuna ode na to sve, amortizacij ui organizaciju utakmica. Pa koji k.
    Kako jedna utakmica HNSa moze kostati vise od organizacije utakmice dinama ili Hajduka? A klubovi po sezoni igraju 50+ utakmica, tj 25+ domacih utakmica. Od kojih je sigurno 10ak na razini vece posjecenosti, i velikog sigurnosnog rizika.
    Kako HNS moze toliko trositi na gluposti?
    Mislim jasno mi je, tipicno hrvatsko izvlacenje novaca iz sustava,

    Te godine je HNS zavrsio sa 3,5mil eura u plusu. Na zadnja dva prvenstva smo dobili toliko novaca da su sigurno zavrsili sa vecim plusom.
    Ako u normalnoj godini zavrsis sa 3mil eura profita, a na velikim natjecanjima mozda i malo vise, onda mozes te novce raspodijeliti klubovima. Smanjis kradu i sumnjive stavke, i sigurno imas 5 mil eura vise za raspodijeliti godisnje.
    To su ogromni novci za nase male klubove.

    Ne znam, mozda na to sve gledam ruzicastim naocalama, ali ne mogu razumjeti da jedna repka sa ovakvim rezultatima ne moze izdvojiti nekakav mali novac za pomoc klubovima.
  • striko
    1.2k
    Opet sam temu promašio. Prebaci u nepopularna mišljenja.
  • DrawTube
    3k
    Na Poljudu se umjesto navijanja 50% tekme deru mrzin Dinamo, a na Pampasu umjesto navijanja 50% tekme zvižde i viču cigani
  • Mihaljević
    8.2k
    Šotiček je igračina, ako bude vukao pametne poteze u karijeri, pogotovo sad na ljeto, velika karijera ga čeka.
  • San Lorenzo
    11.7k
    Mierez je Obregon za bogate.
  • Tongo Doumbia
    2.4k
    Slažem se. U BIH si (futsal doduše) imao sistem gdje svi igraju obje lige (za prvaka i opstanak) a nitko zapravo ne ispada direktno. Odnosno igrali su onaj dvanaesti (posljednji) na ljestvici, s onim koji je deveti. Pa je onda onaj posljednji, s recimo nula bodova, mogao tog devetog (koji je kroz sezonu skupio npr 15) izbaciti na dvije utakmice. Klasični idiotizam, koji sa sobom vuče puno nepravilnosti i kontroverza.
  • Efes Pilsen
    6.9k
    Brugge je trenutno vodeci, a prije podjele su imali 19 bodova zaostatka :lol:
  • Brusa
    734
    a Kule za siromašne :wink:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.