• Dudu9
    447
    Neće Njemačka dobit 6 predstavnika ako BvB osvoji LP
  • Jos-Optimus
    292
    Ma ne to, ali zar nije rečeno da je to situacija u kojoj gubimo mogućnost izravnog ulaska u LP
  • Dudu9
    447
    Pa pisalo se o tome da BvB neće osigurat kroz prvenstvo LP pa zato gubimo mogućnost ulaska u LP, po ovome da je Njemačka ima 5 predstavnika, a BvB je 5 sa time ne utječe na Dinamo, jedina varijanta da završe 6 u prvenstvu tad bi imali 6 predstavnika
  • Jaro
    5.6k
    to je i meni jedino logicno, Njemacka je dobila extramjesto (kao i italija) i to je peto na ljestvici. Tu je sad dortmund i ako osvoje i ostaje ovako bit ce 5 Njemaca, zasto bi Frankfurt bio nagradjen ako Dortmund osvoji i bude ispred a ne i Bayern.
    Osvajac LP dobija extra mjesto samo ako ne osvoji kroz domace prvenstvo. Tu je mozda zbunjujuce jer je Njemacka slucajno bas Dortmundovom pobjedom osigurala extra mjesto - al svi klubovi su u tome sudjelovali kroz cijelu sezonu...
  • pencilneck
    652
    Njemacki mediji pisu da prvo se gleda tko je osvojio LP, taj dobije mjesto izravno. A tek nakon toga ide se na dodavanje dodatnog mjesta na temelju koeficijenta (Top 2 saveza, Talijani i Nijemci). Dakle Nijemci bi imali 6 mjesta u LP. Po tome Dinamo i Sahtar nemaju benefita ako Dortmund uzme LP i zavrsi peti.
  • Dudu9
    447
    Cijelo vrijeme je priča ako klub koji kroz svoje prvenstvo ne osigura LP i osvoji LP, time Dinamo ili neko od ovih klubova sa najboljim koeficijentom gubi time izravan ulazak u LP, a po ovome sva 4 kluba LP zapravo imaju kroz svoje prvenstvo ulazak time ne mijenja dinamu ništa
  • pencilneck
    652
    Ono što pišu Nijemci je da se dodatna mjesta za njih i Talijane dijele NAKON što se raspodijele ova mjesta za osvajača LP i EL, a ne prije toga. Dakle ako Dortmund osvoji LP i završi peti, oni ulaze u LP kao osvajač titule prvaka Europe koji to nije izborio kroz nacionalno prvenstvo. Nakon što oni uzmu svoje mjesto, onda se tek aktivira ova priča oko Top 2 nacionalna koeficijenta po kojem Njemačka i Italija dobivaju još jedno mjesto u LP. To mjesto onda ide šestoplasiranom klubu Bundeslige.
  • Jos-Optimus
    292
    Evo kako Sportske Novosti pišu:
    "Tu svoju ulogu ima i Borussia Dortmund, koja je ovim trijumfom njemačkim klubovima osigurala dodatno peto mjesto u skupinama Lige prvaka. U slučaju da Borussia osvoji Ligu prvaka, a pritom završi i na petom mjestu u prvenstvu, njemački klubovi bi dobili i šestog predstavnika u grupnoj fazi - što ne bi odgovaralo Dinamu.

    Za Dinamov direktan plasman naslov bi trebala osvojiti bilo koja druga momčad (Real, Bayern i PSG) - takvim raspletom izravan plasman ne bi otišao još jednom njemačkom predstavniku, nego prvaku s najboljim koeficijentom koji se nije izravno plasirao u natjecanje. Na toj listi Dinamo je trenutno drugi iza Šahtara."
  • Dudu9
    447
    nema tu logike nikakve, jer ako BvB osvoji ide izravno, a Njemačka dobije 5 predstavnika a upravo BvB je 5, nema logike da sad 6 ima pravo jer je BvB osvojila i time si osigurali LP
  • Mali Zeus
    9.7k
    Fascinantno kako u sportskim novostima nemaju pojma o čemu pišu, a to im je posao.
  • marcio amoroso
    32.4k
    Gonzalo Ramos je Fran Topić za sirotinju.
  • Keyser Soze
    8.2k
    Odlična usporedba, od obojice se lopta odbija kao od panja.
  • Petar86
    592
    Prije 10tak god si znao sto dobivas za 100mil €, a danas dobijes macka u vreci Dembele-a. Goncalo Ramos ne vrijedi 30 u nekom normalnom svijetu.
  • marcio amoroso
    32.4k

    Više sam mislio na izgled, ali nisu ni nogometno daleko.
  • Dudu9
    447
    Psg bas nema sreće
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.