• serbus
    3.5k
    Inače novinarstvo kod nas je dno dna i to bi trebala posebna tema. U skladu sa državnim institucijama na jednakoj razini je i novinarstvo bilo sportsko ili ovo političko.

    Oni si uzimaju za pravo upadati u riječ toliko puta koliko oni misle da treba tlačiti dok odgovor na silu ne ode na njihov mlin u njihovim mislima.

    Baš ih pratim od izborne noći 2 min poslje retultata sa glupim upadicama " Jel vas tko zvao", "Jeste već zvali"?
    Do evo ovih današnjih presica gdje u istom ritmu nastavljaju prekidanje odgovora. Sami sebi bitni i da ih šef potapša po glavi bravo bravo navukao si da te stjera u kurac sad imamo priču.
  • Jaro
    5.4k
    da su politicari imalo pametni, slozit video izjave, podijeliti na drustvenim mrezama i dovidjenja... Danasnja presica DPa je dno dna - pa cak i za niske kriterije za Hr novinare...
  • GaijiZG
    583


    Pa mene više boli da penzici imaju 300 eura mirovine, a nekom dedi stajalo 500 mil kuna na računu i nikom ništa nego to da se dva lika trpaju u dupe. Al dobro, naravno da je bolje svatko ima svoje mišljenje i neka ga piše.

    Ako te brinu penzići prvo, zašto se zamaraš LGBT pravima?
  • GaijiZG
    583


    Taj Domazet Lošo je zaslužan što smo do 93ce prisluškivali vrh JNA u Beogradu i Miloševićevu rezidenciju. Al to nećeš pročitat na Indexu.
  • Captain America
    13.4k
    Iako nisam glasao niti za DP niti za HDZ, bit će izuzetno zabavno pratiti pjenu na ustima i prolijevanje žuči dnovinarskog smeća idućih tjedana i mjeseci.

    Upregnuli su sve što imaju da dovedu studenticu i njene profesionalne prosvjednike na vlast i opet su po običaju bili neuspješni :lol:
  • Neki tip
    19.1k
    Iznimno je malo, ako ih uopće ima, političkih novinara koji nisu i sami vrlo politični, ideologizirani, pristrani nekoj političkoj opciji.

    Nije, naravno, problem što novinari imaju svoj svjetonazor, svoj politički stav, već je problem što ga ne znaju staviti po strani u svome radu pa na toj konferenciji sudjeluju kao ostrašćeni navijači, a ne posrednici javnosti.

    Šteta je što je Penava tako nevješt retoričar, jer bedasta pitanja koja su postavljali (a la "ali on je o vama govorio, a vi sada" i "ali vi ste nastupali protiv HDZ-a, a sada") bi iole verbalno spretniji političar otresao lakoćom.

    Narativ o strašnoj DP-ovoj izdaji birača time što razgovaraju o koaliranju s HDZ-om je logički neodrživ. Pa DP-u je HDZ nedovoljno desno, na tome je i dobio glasove, u kojem bi to svijetu DP-ovom glasaču koaliranje s Puljcima, Orešković, Grbinom, Mrak Taritaš, Rankom Ostojićem, trebalo biti logičnije i bliže od koaliranja s HDZ-om? DP s 12 mandata svoje politike svakako ne može provoditi.

    Ima dakle opciju:

    a) ostati u oporbi i ne provoditi ništa od svojih politika (za to postoji jedna druga stranka)

    b) koalirati s opozicijom radi rušenja HDZ-a, ali bez SDSS-a i Možemo (jer to im je svakako uvjet)

    - matematički je moguće (70 mandata ako se manjine drže skupa), ali podrazumijeva

    bb) ili podržavanje manjinske vlade (koja znači podržavanje druge političke opcije da provodi politike koje DP-u uopće nisu primarne)

    bc) ili ulazak u vladu koja bi se sastojala od „nacionalne“ desnice, konzervativne desnice, liberala, regionalista i socijal-demokrata – djeluje obećavajuće i optimalno za DP-ovu agendu. :chin:

    c) koalirati sa svojim lijevim krilom, praktički maticom koju su kritizirali jer nije vjerna suverenističkim politikama, a ne zbog „korupcije i Turudića“ i biti u najboljoj poziciji nametnuti barem dio (i to neproporcionalan dio jer su king makeri) svojih politika.

    Tu je opcija d) – novi izbori i ona uopće nije isključena, ali to je rizik koji rijetko koji vlasnik mandata želi..

    Politika je bila i bit će umijeće mogućeg, a ne fantazmagorija o tekućicama neuhvatljivih i relativnih pojmova kao što je „pravda“.

    (P. S. ja bih da vladu sastavlja nacionalno svjesna, korupcije lišena, javnim dobrom vođena, pametna, inteligentna, sposobna i kadrovski kapacitirana kombinacija liberalnih konzervativaca, ali jebiga, nema ih baš u Saboru pa analiziram ovo kaj je tu, a ne kaj bih ja htio da bude)
  • NitkoBitan
    11.9k
    DP su žetončići koij glasove skupljaju na nacionalizmu..Ludovic IX

    Zetoncici su Hrebak, HSS i slicni koji imaju 1-3 saborska mjesta i koji su se prodali za male novce ili ce se potencijalno prodat. DP je stranka sa 12 mandata i sa kojom se HDZ sjest za pregovaracki stol. Daleko je to od definicije zetoncica.

    "Skupljanje poena na nacionalizmu"... sto je tu lose? Netko na nacionalizmu netko na LGBTu, globalnom zatopljenju i tolerantnosti. Tko na kraju vise skupi vlast je vjerojatnije njegova - politickim strankama na izbor.
  • Ludovic IX
    5.2k
    zetoncici ce postat u neko skorije vrijeme kad pukne koalicija a neki predju natrag na maminu sisu s koje su otišli kad su izgubili pozicije
  • GaijiZG
    583

    Novinari bi baš trebali biti transparentni oko svojih političkih stajalištima. Ali imamo situaciju da desniji novinari moraju pazit što pričaju, nit ne znaš koji su, a ljevi novinari su najglasniji, najčešće na višim funkcijama, i kroje javno mnijenje, gdje je naravno sve desnije od Plenkija(koji je liberal) fašizam.
  • Neki tip
    19.1k
    Novinari bi baš trebali biti transparentni oko svojih političkih stajalištima.GaijiZG

    Kako je novinar transparentan oko svojih političkih stajališta? Prije no što postavi pitanje veli "ja sam glasao za Radničku frontu pa me poslali na konferenciju vama crnim desničarima da malo zajebavam"... Karikiram, naravno, ali pojasnit ću poantu..

    "Transparentan" može biti novinar koji je stekao tu poziciju da ima, recimo, vlastitu kolumnu u pisanom mediju. Ili svoju emisiju u elektroničkim. Od takvog se novinara i očekuje da iskaže svoj stav, da komentira, analizira, prikazuje ono što vidi onako kako on to vidi. Svidjelo se čitatelju/gledatelju ili ne svidjelo - bitno je da pročita/pogleda/posluša.

    Međutim, novinar kojem je uloga izvjestiteljska ne bi trebao biti ostrašćen, emotivan i iziritiran osobom ili opcijom o kojoj izvještava.

    Ili skroz plastično.. ako želim čitati Juricu Pavičića, Borisa Dežulovića, Sanju Modrić, Milana Ivkošića ili gledati Velimira Bujaneca, onda ih čitam/gledam znajući njihove pozicije i zato što me zanima što imaju za reći.

    No ako želim čuti što imaju za reći Penava, Plenković ili Benčić, onda me, da prostiš, boli klinac što o Penavi, Plenkoviću ili Benčić misli neimenovani redakcijski poslanik koji si ipak uzima za pravo uznemirano se uzjebati oko toga što ovi hoće u koaliciju s onima, a ne nekim trećima koji bi više odgovarali dotičnom redakcijskom poslaniku osobno.
  • GaijiZG
    583

    To tvoje je super u teoriji, ali se ne može ostvariti u stvarnosti.
    Evo na primjer Goran Vinčić, RTL ga predstavlja kao neovisnog novinara koji kroz humor "objektivno" kritizira Hrvatsku i hrvatsku političku zbilju. I većina to puši. A lik je prikriveni četnik čiji je otac podigao spomenik četničkim "herojima" 90tih u Mirkovcima.

    N1 i sad Nova predstavljaju Krešića kao objetivnog novinara, a lik je jezivi marksist koji je indoktriniran na postmodernističkim studijima u Engleskoj i kreiraj javno mijenje tako da drukčine pristupi HDZu i Možemo naspram Mostu i DPu, ili drukčije uokviri teme ovisno o tome ko je "žrtva" u nekoj situaciji. To su Dežulovići koje ljevi mediji(svaki veći u Hrvatskoj) prodaju naivnim budalama kao objektivnr izvjestitelje, a bilo bi bar fer da se obznani kakva su im stajališta.
  • Noel
    4k

    Imaš negdje za Vinčića negdje neki članak? Jer je ne podnošljivo naporan i znam da je srbin ali ovo za njegovog oca nisam nigdje ubro..
  • Neki tip
    19.1k
    https://www.vecernji.hr/vijesti/uskoro-uzivo-moze-li-oporba-do-vecine-jaksic-za-vecernji-otkriva-planove-sdp-a-1763721

    "Jakšić je, inače, na izborima 17. travnja predvodio listu Rijeke pravde u IV. izbornoj jedinici, a ondje je SDP-ova koalicija osvojila 51,065 glasova, odnosno 25,20 posto. Ispred njih je završio HDZ s partnerima, a za njih je glasalo 84,712 birača, odnosno njih 41,81 posto.

    Što se tiče preferencijalnih glasova u IV. izbornoj jedinici, najviše ih je, njih 37,547, dobio HDZ-ov Ivan Anušić, koji je u tome i rekorder na ovim parlamentarnim izborima. Dobio ih je čak 14.000 više nego 2020. godine. Jakšić je, pak, dobio 12.685 glasova..."

    Jasna stvar, Jakšić i Rijeke pravde su pobijedili. :heart:
  • Mali Zeus
    9.4k
    Jasna stvar, Jakšić i Rijeke pravde su pobijedili. :heart:Neki tip

    I Plenković je nervozan. :D

    Vidim da je ideja SDP-a da se ide na konstituiranje Sabora pa se tamo kao sklopi neka većina tj. odlučuje se u Saboru. Stvarno su biseri.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.