• Batigol
    50
    Njemacka je bila takva drzava kako je neki ovdje opisuju....
    To je davno proslo....te su troskovi zivota skocile u visinu...te je najam za stanove skocio a o energetiki da ne pisem...
    3 soban stan(ovisi gdje jelda) u okolici Frankfurta(20-25km) nema ispod 1000 euro....plus rezije...a one su dosta visoke postale....

    Ja i supruga imamo dobar posao i vlastiti stan...ali to nije normala i za one koje radi s menom...
  • Praskaton
    1.8k
    Dobro, pa nije kupnja stana/kuce jedini pokazatelj kvalitete zivota.
    Jednostavno kupovna moć u Hrvatskoj je loša.Sa nekom prosjecnom plaćom se teško živi.
    Sve i da si ne plaćaš nekretninu u kojoj živiš nije lako.Troškovi prijevoza,amortizacija,odjeća,obuća,hrana,režije itd itd.

    Reći da se ovdje dobro živi je budalština.Ne kazem da je vani bolje.

    Edit:bolje se živi u smislu da jos nisu došle leftardske gluposti sa zapada u tolikoj mjeri.
  • kinfa95
    485
    Skoro ko u Hrv
  • jedan u nizu
    5.8k
    3 soban stan(ovisi gdje jelda) u okolici Frankfurta(20-25km) nema ispod 1000 euro....plus rezije...a one su dosta visoke postale....Batigol

    ja bih rekao da trosoban stan u Zagrebu ne mozes naci ispod 800 eura.
    Jel sad ide onaj dio di usporedba naseg i njihovog standarda? Oces prosjecne place, oces minimalne place, oces cijene u trgovinama?

    Ovako brzinskim guglanjem dodes do info da je prosjecna njemacka bruto placa 4105 eura, a hrvatska 1584 eura.
    Neto bi to ptrebalo iznositi 2600 eura u Njemackoj i 1190 u Hrvatskoj.
    Jedna obitelj u Njemackoj zaraduje 5200 eura neto, i na stan trosi 1000 eura. Ostane im preko 4000 eura na zivot.
    Jedna obitelj u Hrvatskoj zaraduje 2380 eura meto, i na stan trosi 750 eura. Ostane im 1630 eura za zivot.
  • gledatelj
    202
    Upravo sam zbog takvih stvari i spomenuo da mi je manje važna ideologija dok god je ovako loš standard, ali me ekipa napala da je ovdje sve divno krasno i da nitko ne ide van, a oni koji i odi da im je loše. Ne znam stvarno kaj reć, nije ni čudo da nam je najviše mandata osvojila stranka koja je osuđena za korupciju.
  • Brusa
    667
    "ideologija" je temelj opstojnosti svakog naroda, odnosno države
  • mali M
    3.3k
    pa djelomično si u pravu... Al gledaj to ovako. Najviše mandata je osvojila stranka koja je osuđena na korupciju, a ostale stranke se ne bave životnim standardom nego ideologijama. Nitko ne kaže da ideologija isto nije bitna, daleko od toga, ali neke stranke ne nude apsolutno ništa osim duginih zastava, legalizacije trave, prava transića i takve gluposti.
  • gledatelj
    202
    Rade bi imao stan, auto i dvoje djece kojima mogu priuštiti što žele nego imao dozvoljen/zabranjen za dom spremni.
  • Batigol
    50
    kao i svaka racunica....sve lijepo zvuci(Njemacka) ali daleko od toga....
    I reci cu da vise zaradjujem nego prosjek(plus zena) ali hebi ga..nikako mi ostati 4000 za zivot...;-))
  • Mlađi referent
    10.4k
    nije ni čudo da nam je najviše mandata osvojila stranka koja je osuđena za korupciju.gledatelj

    Niste svjesni da ovo kaže više o oporbi nego o narodu
  • gledatelj
    202
    sad si namjerno išao na možemo da ispadne da se bave samo time. Ne želim ispast kao netko tko ih brani, ali koliko sam skužio ne bave se samo time već su bome i sredili financije, ali to prosječna osoba ne vidi već vidi nepokosenu travu. Isto tako možemo reć i za krajnju desnicu da umjesto rješenja ne nude ništa već samo trube o di si bio 91'.
    Zašto i jednu i druge drobe samo te stvari, a ne one bitne je zato jer prosječan birač želi to cut, a to je najgore. Evo mene iskreno trenutno boli briga hoće na vlasti bit možemo ili dp dok god znam da će smanjit korupciju, sredit sudstvo, povećati standard i smanjit državni aparat jer on nije nikako održiv. A kad se to sve sredi onda mogu razmišljati o pederima, ratu i ostalim stvarima.
  • seljak86
    2.3k
    Kaj mi znači dobra ekonomija i visoka plaća dok se ubijaju djeca u utrobama svojih majki? Ili dok vučemo Božji gnjev na sebe dozvoljavajući pederima da posvajaju djecu?
    Ja sam glasovao isključivo ideološki jer od ovih ponuđenih i ne vjerujem da će ne znam kaj napravit s ekonomijom.
  • gledatelj
    202
    jbga ja bi rađe da mogu priuštiti djetetu nešto kupit i da ima od čega živit nego se brinuo o Božjem gnjevu, al dobro. Svatko ima svoje mišljenje.
  • mali M
    3.3k
    već su bome i sredili financije,gledatelj

    Tko u ništa ne ulaže ništa i ne troši. Samo ih ti brani ja nemam ništa protiv, ali gursli ideologiju, ništa napravili, ništa potrošili (mada je diskutabilno), nešto aferica napravili, par klupica i to je to. Desnicu nisam komentirao jer desnica ne vodi moj grad. Zanima me bilo tko tko želi dobro svom narodu, svom gradu, svojoj budućnosti (čitaj djeci), a ljevica ne nudi ništa od toga osim što nudi Frenkijev "Ajmo ih rušit". Ideološka desnica nije u hr vodila ništa značajnije pa ih nemogu sudit, osim što mogu reć da im ljevica nije postavila visoku ljestvicu jer hr propada od kad više vuče na lijevo. Tu stavljam i hdz jer dotični ima lijeve politike. Ovo da želiš omogućit dostojan život sebi i djeci želimo svi mi i tu se slažem s tobom...
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.