• Mihaljević
    8k
    Meni su SDP i DP totalno nezamislivi zajedno, da je ovo neko pričao prije 10g rekao bi mu da je totalno lud, posebno zbog Ćipe i Penave sa Milanovićem koji je slao policiju na branitelje i zabranjivao HOS... Kolega @Mlađi referent je dobro napisao, Plenković je budala, ali Milanović je tri puta veća.
  • db-izbjeglica
    12.6k
    Možemo ni slučajno neće s HDZ-om tako da imamo začaran krug :lol:Mlađi referent

    Jel bila igdje takva izjava?
    Koja ih jasno međusobno isključuje?
  • Mali Zeus
    9.3k
    Sve drugo je ogromno zlo, a gdje god se spominje ekonomski analfabet i najgori premijer u povijesti Hrvatske je još i gore od toga. MOST bi ovdje bio prožvakan, kao što je već bio dvaput, samo ne uče na svojim lekcijama.Mlađi referent

    Upravo to, nakon što 2 puta nisu uspjeli biti korektiv HDZ-u nema šanse da bi isto prošlo s SDP-om.
  • Nino Bule
    11.3k
    Bit će najjače od svega kad vladu slože hdz, možemo i manjine :lol:
    Jel to isključeno u nekakvim nastupima?
    db-izbjeglica

    Kao je, al vec se lagano probni baloni puštaju da za "dobrobit drzave i kao brana crnoj desnici u vlasti" mozemo treba ici s hdzom, vrlo tesko ostvarivo al sigurno i o tome razmisljaju
  • NitkoBitan
    11.8k
    Kad ce Nepalci dobit svoj udio u 8 saborskih mjesta? Njih se najlakse kupi :monkey: :rofl:
  • deda
    27.6k
    Kao netko koga politika baš ne dira, tj. nije stranački opredijeljen i zacijepljen, promatrajući sa strane racionalno procjenjujem da je svaka mogućnost vlade izvan okvira HDZ i DP ravna šansi od 1%.
  • Nino Bule
    11.3k
    Najmanje zlo je maknut Plenkovića, restart HDZ-a na desno, i turbo desna i suverenistička vlada uz DP + MOSTMlađi referent

    Govorim o trenutnoj raspodjeli mandata i realnim scenarijima, ne o bajkama.

    Sdp + most + dp znaci skidanje lopova s vlasti i bar blagi restart da se maknu hdzovci s drzavne pipe. Kad bi most uvjetovo takvu vlast novim ustrojem lokalnih jedinica (ukidanje zupanija i smanjivanje broja opcina) i novim zakonom o izbornim jedinicama, da samo godinu dana izguraju i prođu im ova dva zakona to bi bio ogroman uspjeh.
  • Jaro
    5.4k
    nakon što 2 puta nisu uspjeli biti korektiv HDZ-uMali Zeus

    Kako ti zamisljas uspjesni kotektiv? Pa prvi put su srusili vladu i otjerali Karamarka ne iz Vlade, vec iz HDZa - ako to nije korektiv sto jest?
    Drugi put su naga(u)zili Plenkovica pa je ovaj pokupovao hrpu zetona kako bi ih se rijesio.
  • Mali Zeus
    9.3k
    Kako ti zamisljas uspjesni kotektiv? Pa prvi put su srusili vladu i otjerali Karamarka ne iz Vlade, vec iz HDZa - ako to nije korektiv sto jest?Jaro

    Uopće taj pojam korektiva je smiješan. Oni su kao trebali biti u vladi da poprave HDZ i da ih lupkaju po prstima kad su zločesti. Otjerali Karamarka, došao Plenki koji ih je odhebao. Ne bih rekao da je bilo uspješno.
  • Mlađi referent
    10.4k


    Takvih prilika je bilo, SDP je vladao 7 godinama, duboko je ukorijenjen na lokalnoj razini. Promjene se mogu provodit na razne načine, da oni to žele, ali ne žele. Njima nije u interesu to smanjit, nego samo umjesto HDZ-a nastavit isto. Kriminal SDP-a na lokalnoj razini je bolesno zanemaren u javnosti.

    Vraćamo se na MOST, širokopojasna antiHDZ vlada je trebala ići 2015., kad si mogao back to back zakucat HDZ u oporbu, ali tad im je tko ono bacio pojas spasa? Pa onda 2016., ponovno.
    I sad se Grmoja kao čudi ljudima koji glasaju za HDZ u 2024., a čovjek im je na pretprošlim izborima spasio dupe.

    NitkoBitan je gore dobro rekao, ista stvar ide i za promjene izbornih jedinica. Oni su to mogli, ali neće, jer im to svakom u datum trenutku paše. HDZ će i dalje imat najviše glasača, jedino će biti nestvarno teško složit vladu i trebat će ti “izraelske” koalicije od 7-8-9 stranaka. Naivno je uopće pomislit da tu ponovno, HDZ, neće najbolje prolazit.
  • Mali Zeus
    9.3k
    SDP kad je bio na vlasti se bavio danima blagdana i kako se zove Sabor. Izborne jedinice uredno nisu ni pipnuli.
  • Nino Bule
    11.3k
    Pa ne govorim da bi sdp to svojevoljno promjenio nego da bi pristao na to kao uvjet da dobiju vlast i premijera kad bi most to trazio, jasno mi je da je sdpu drago uhljebljivanje u jedinice lokalne uprave ko i hdz-u jedino im zamjeru sto su ovi u tome bolji.
  • Jaro
    5.4k
    ja gledam bas kao uspjesno - Karamarko uletio u aferu - HDZ ga nije htio rijesiti sam, ovi ih natjerali te dali narodu priliku za popravni. Jbg, kao sto vidimo i danas, najveci dio narida je za HDZ, bio tada, danas je i bit ce jos dugo...
  • PlavacZRima
    230
    Mislim da se u medijima podcjenjuje jedna mogućnost. Zna se da jedan veliki dio HDZ-a nije za Plenkijeve politike. Scenarij u kojem se Plenkija miće i desnija opcija preuzima (npr. Anušić) niti DP a ni MOST ne bi imali probelma otići u tu vladu. U tom slučaju vlada ima oko 80 ruku (par ce vjv otpast iz hdz) al to je i dalje jako stabilna vlada.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.