• GaijiZG
    581

    To još dugo neće biti tema. Ali ako ćemo rasti onako kako želimo, neminovno je da ćemo jednom dotaknuti ne tako visok plafon kojeg definira naše tržište od nešto manje od 4 milijuna ljudi i da će se otvoriti tema podizanja tog plafona. No to sigurno neće biti nikakve jugolige s klubovima koji bi se u HNL-u borili za opstanak ili koje pak izdašno javnim novcem financiraju režimi istočnog susjeda i agresora sa samog sjeveroistoka Europe.

    Ako ćemo doseć tu razinu, to znači da smo svake godine u LP. To ti je minimum 8 jakih utakmica u sezoni, sasvim dovoljno. Di još ubacit i kup austrougarske. A izlazak iz HNL ne dolazi u obzir jer to znači smrt hrvatskog nogometa, košarka je najogledniji primjer. To što smo mala zemlja ne znači da nema prostora za rast Osijeka, Rijeke i Hajduka. Uz kvalitetno poslovanje i dobru školu i ta konkurencija može jačat.
  • GaijiZG
    581
    Pitanje, u teoriji da li smije pojedinac kupovat dresova od Dinama, i preprodavat u nesluzbenom fan shopu u Njemačkoj?
  • SAS1987
    13.3k
    Di još ubacit i kup austrougarskeGaijiZG

    Stare austrougarske prije rata sa Napoleonom. Bez Bosne ali zato sa Milanom, Interom i Atalantom.
  • GaijiZG
    581

    Istru si zaboravio.
  • Banana 2
    380
    Ali ne u nekoj bližoj budućnosti jer imamo još puno posla da ispunimo svoje postojeće potencijale.Bosskovitz

    Jedno ne isključuje drugo, naprotiv. Ozbiljnije, internacionalne, utakmice bi rezultirale većim interesom i na domaćem tržištu. Podigle bi domaći plafon.

    Neki oblik lige ili kupa na razini Hrvatska-Mađarska-Austrija-ČeškaBosskovitz

    Na to sam i ciljao. Zadržati integritet nacionalnih liga kroz sezonu podijeljenu na dva dijela. Prva polovica sezone nacionalne lige i putem njih kvalifikacija u regionalnu za drugi dio sezone. Klubovi koji se ne kvalificiraju igraju relegation lige unutar nacionalnih okvira.
  • Tradicija bunta
    5.5k
    Treba pisati istinu (činjenice) ili ne pisati ništa. Mitologija je uvijek kratkog daha.The Undertaker

    Koliko ja vidim činjenice u članku i pišu, a to je da je ova sezona najposjećenija još od srednjih 2000-ih. To što iz nekog razloga navijača Dinama žulja to da se o njegovom klubu i navijačima piše, a da nije mazanje blatom, to je pitanje za milijun dolara. Ako je i pretjeran članak, neka je. Od toliko stvari, nakon 20 sramotnih godina netko zapne za naslov i cjepidlači za nešto što malim dijelom doprinosi boljoj atmosferi oko kluba. Pa čak i da nije istina, koji je motiv da se pili po tome?

    Iz mog iskustva uvijek je frustrirana starčad ta koja se obrecne kad se spomene da je nešto, NEDAJBOŽE, bolje nego nekad prije. Ne daj bože da evo ja napišem da otkad ja idem na gostovanja, a to je skoro25 godina, ne pamtim kad su se ovako u serijama rasprodavale gostujuće tribine i kad je općenito vladala bolja atmosfera oko kluba. Da, recimo, mogu sa 100% sigurnosti reć da će i u Varaždinu i na Kranjči tribina za goste bit rasprodana u max dva dana.

    Prije 10 godina u Kranjči je bilo 50 ljudi. Na sjeveru na derbiju su tri sektora bila puna šaka brade.
  • NORTE
    9k
    Što je najgore ovo je sezona u kojoj su gledatelji u više navrata na stadion ulazili s kupljenim ulaznicama i bez skeniranja iste pa su nam službene brojke manje od stvarnih.

    Razlika u službenim podacima i rasprodanih punih tribina je vidljiva i golim okom.

    Uopće uspoređivati nešto iz exyu s bilo čime poslije je potpuno promašeno.
  • dZg1986
    384
    Nadam se da će se na tome ozbiljno poraditi i da se u klubu zna za taj problem.
  • dinamozivivjecno
    1.5k
    a i takoder treba dodati da je kapacitet stadiona sa stajanjem bio oko 64k , a danas je 24k + liga je bila puno jaca nego danasnji hnl pa je i na "manjim tekmama" poput Buducnosti,Veleza ili Vardara znalo bit u prosjeku oko 20-25 tisuca ljudi.
  • Facke
    2k
    Bas je lepe poslusati dopredsednika bil je sad na Nove , napravili mali intervju.
  • NVKOD
    707
    I opet sanjam tisuće te bodre
    A Sjever složno, grmi, ori se...


    2019.
    Dinamo-u-2019.jpg

    Reveal
    Prikazane su utakmice:
    Dinamo - Gorica (2. 12. 2018.)
    Dinamo - Rijeka (10. 3. 2019.)
    Dinamo - Slaven Belupo (17. 2. 2019.)
    Dinamo - Istra (9. 2. 2019.)


    I čujem huk jer tisuće te bodre
    A Sjever snažno grmi, ori se...


    2024.
    Dinamo-u-2024.jpg

    Reveal
    Prikazane su utakmice:
    Dinamo - Gorica (4. 2. 2024.)
    Dinamo - Rijeka (25. 2. 2024.)
    Dinamo - Slaven Belupo (10. 3. 2024.)
    Dinamo - Istra (7. 4. 2024.)


    Dinamo se budi, Zagreb se budi! Živim za dan kada će nam pune tribine biti just another day at the office, a da se dinamovština nalazi na svakom koraku, baš kao u stara vremena. Idemo korak po korak!
  • Bosskovitz
    7.3k
    Ako ćemo doseć tu razinu, to znači da smo svake godine u LP. To ti je minimum 8 jakih utakmica u sezoni, sasvim dovoljno. Di još ubacit i kup austrougarske. A izlazak iz HNL ne dolazi u obzir jer to znači smrt hrvatskog nogometa, košarka je najogledniji primjer. To što smo mala zemlja ne znači da nema prostora za rast Osijeka, Rijeke i Hajduka. Uz kvalitetno poslovanje i dobru školu i ta konkurencija može jačat.GaijiZG

    Kao što sam rekao, to definitivno nije tema i još dugo neće biti tema, ali ako bude to će biti na bazi nekog mitteleuropa kupa, sigurno ne neke jugolige. Kad dođemo na razinu da svake godine igramo 8 utakmica Lige prvaka, poželjet ćemo ih igrati više i sanjati osmine finala, četvrtfinala i slično - a sponzor na dresu ima neki plafon na tržištu poput našeg preko kojeg mu se više ne isplati biti na dresu.

    No govori o ozbiljnim kondicionalima i fiktivnim situacijama, to je eventualno za temu Dinamo 2033/34, a ne 2023/24.
  • Pop corn
    4.8k
    Pitanje, u teoriji da li smije pojedinac kupovat dresova od Dinama, i preprodavat u nesluzbenom fan shopu u Njemačkoj?GaijiZG

    Ako imaš takav primjer prijavi klubu
  • Kepec
    4.4k
    "Ovo je već sada jedna od naših najposjećenijih sezona, ali ne želimo da ta brojka tu stane! Hvala vam na sjajnoj podršci koju osjetimo svaku utakmicu i pozivamo vas da u zadnjih 10 utakmica budete naša snaga i da zajedno ostvarimo svoj cilj - duplu krunu!

    Vidimo se sutra u Gorici!"

    Dinamo na društvenim mrežama uz podosta fotografija Sjevera, Zapada, sa treninga, s gostovanja...

    Mi stvarno konačno imamo Dinamo.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.