• scooniepenn
    1.7k

    Imalo bi smisla :lol: Ali njemu nema smisla objasnjavati.
  • Banana 2
    380
    Osobno me ni najmanje ne zanimaju Lovrenova politička, a još manje geopolitička stajališta. Kod igrača me zanima isključivo teren, a - da krojim sportsku politiku kluba i dovodim igrače - njihova bi me politička stajališta zanimala isključivo u kontekstu momčadske kohezije. U prijevodu, ne bih dovodio Ruse da igraju sa Ukrajincima, ne bih dovodio Srbe da igraju sa Albancima i nastavi niz.

    Kao netko tko dobro poznaje rusko nogometno tržište, znam da tamo postoje igrači za Dinamo. Puno bolji igrači od albanskog beka (koji rijetko kada u klubu i igra beka) Mitaja za kojeg smo se zanimali zimus. Znam i da bi nam to tržište bilo mnogo manje dostupno van konteksta rata u Ukrajini. Činjenica da su Zapadni klubovi i dalje relativno hladni prema ruskom tržištu (pogotovo engleski i njemački), stvara tržišnu neefikasnost (priliku) koja pogoduje klubovima sa ograničenim sredstvima i slabijim pullom kao što je Dinamo.

    Ne znači da će Dinamo ikada dovesti nekog Rusa ili igrača iz Rusije, ali aksiomatski odbijati takve igrače i tvrdoglavo ignorirati tržišne neefikasnosti zbog razloga koji u potpunosti nadilaze nogomet mi je u konačnici miopično i besmisleno. Time se samo šteti vlastitome klubu. Moraliziranje nad ruskim nogometašima ili nogometašima koji su u Rusiji samo igrali odnosno onima poput Lovrena koji i gaje nekakve simpatije prema Putinu - veze nema sa nogometom. Iz klupske perspektive to eventualno može biti odraz sustavne miopije i plebejskoga zamaranja imidžem nauštrb traženja vrijednosti. To je za periferne klubove poput Dinama pogubno. Mi nismo Real Madrid da uživamo privilegij birati između svih igrača na svijetu i samo pokazati prstom na onoga kojeg želimo sljedeće ljeto.

    Ovo je identičan rezon za Modrića. Samo zamijenimo pitanja Rusije i teorija zavjere za njegovu situaciju. Ne samo da se Modrić može iskupiti te na financijskom i marketinškom planu Dinamu višestruko i vratiti svojim povratkom nego se istovremeno radi o igraču koji je i dalje svjetska klasa i na njemu možemo temeljiti svoje europske ambicije. Sve prozivke za greške iz prošlosti tu bi trebale ostati samo pozadinski šum, a nikako krojač sportske i kadrovske politike kluba.

    Lovrena također treba suditi prvenstveno po onome što može donijeti na terenu, a politiku treba ostaviti političarima.

    Osobno, ne mislim da Lovren može igrati na potrebnoj razini niti mislim da njegove igračke karakteristike odgovaraju Dinamovim potrebama. Dinamova obrana mora biti fluidnija i progresivnija na lopti te biti u stanju igrati visoku liniju i pokrivati širok i dubok prostor u suparničkim tranzicijama. To su okolnosti kao stvorene za Lovrenov kiks.
  • Jameson
    270
    Jel’ bi Modrić bio pojačanje za Dinamo? Apsolutno.

    Bi li Dinamo s tim potezom privukao pozornost mladih talenata širom svijeta i pojačao visibility? Vjerujem da bi.

    Jel’ bi Modrić donio više koristi ili štete Dinamu? Puno više koristi. Štetu jedino jer nismo suglasni oko njegovog povratka. Ali to je valjda normalno za nas, oko dosta toga nismo suglasni, pa opet funkcioniramo.

    Jesmo li podlegli medijskom senzacionalizmu oko njegovog iskaza na suđenju? Pitanje koje bi svatko trebao postaviti sam sebi i iskreno si odgovoriti. Ja osobno jesam. U tom trenutku sam to shvatio kao držanje ljestvi lopovu i propuštenu priliku za zakucavanje govna. Nisam gledao širi kontekst cjelokupne priče i ulazio dublje u tematiku. Nisam želio. Danas drukčije na to gledam jer vidim da je funkcionirao na osti način kao i veika većina Dinamovih igrača i dao je iskaz kao velika većina Dinamovih igrača.

    Jel bi ga dočekao s oduševljenjem? Tak tak, ne pretjerano. Izgleda da je trovačina ostavila traga.

    Trebamo li manje gledati na takve stvari s našeg visokog moralnog pijedestala? Teško je reći i tanka je tu granica. Lovrena nikad ne bih volio vidjeti u Dinamovom dresu. Plaćenik agresora i okupatora ne bi smio prismrditi Dinamu i nadam se da neće.
  • GaijiZG
    581

    Lovren je malo tuknut kaj se tiče tih zavjera, ali to je samo reakcija na nelogičnost i ludnicu u svijetu. Npr pokušaj obveznog cijepljenja osnovnoškolaca cjepivom sklepanim u par mjeseci. I koje se pokazalo na kraju da za mlade ljude donosi više štete nego koristi. Ali zanimljivo kako svi skaču na neke ludosti sa desnog spektra, a na lijevom je sve dopušteno, i da muškarci mogu postati žene.

    Ako se nogometaši ne bi trebali bavit politikom, onda si i protiv dugine trake na svjetskom? Mislim provjeravam da li si dosljedan, ili je bitno cenzurirat "desnicu", a drugima da je sve dopušteno.
  • deda
    27.5k
    Apsolutno protiv bilo kakve dugine trake. To je vrh licemjerja nogometnih organizacija. Zabranjuju političke poruke na stadionima, igračima majice s porukama, a istovremeno guraju najpolitikantskiju stvar današnjice.
  • mali M
    3.3k
    Dvije stvari, gledajući upise na Zoni rekao bi da je omjer čak i veći od 90% za Modrićev dolazak. I toj temi tako i pristupam, tako da meni baš i nema nekog sukoba ili podijeljenosti oko njegovog dolaska. Mogu razumjeti ove pojedince, ali ovi koji i dalje inzistiraju na kontekstu Mamića meni lagano budu kao i crnci u Americi oko rasizma, prestani pričati o tome, zasuči rukave i kreni graditi bolje sutra bez rasizma ili novih Mamića. Druga stvar, razumijem apsolutno stav grupe za Ukrajinu (i sam ju podržavam i slao sam im stvari za podršku), ali reć da ne želimo Lovrena jer je na strani okupatora, a do jučer nam je igrao srbin u momčadi kojeg i danas slavimo u njegovim objavama za Dinamo je malo licemjerno. Lovren je na granici sa izjavama, čak mislim da nije igrački problem ili u svojim teorijama zavjere nego mislim da bi s njim problem bio jer je remetilački faktor u svlačionici. Moj stav je Modrić 100% da zbog višestruko nabrojanih argumenata iznad pa da se ne ponavljam, Lovren 40% da, jer igrački može full doprinijeti, ostalo bi više bio uteg nego dobitak. Mislim da bi ljevičarski mediji imali gozbu svaki dan sa Lovrenovim izjavama, a to nam netreba više u svlačionici.
  • Droljo
    4.8k
    istovremeno guraju najpolitikantskiju stvar današnjice.deda

    Slažem se. Sa time da mi je nebitno koju poruku guraju. Ak politika nejde u njihovu butigu nejde i gotovo!
  • Brusa
    656
    mislim da je stvarno neumjesno stavljat komnena andrića u ovaj kontekst. Čovjek niti jednom svojom izjavom ili gestom nije pokazao nepoštivanje prema dinamu, Zagrebu, Hrvatskoj ili Domovinskom ratu.
    Ako je, biti će mi drago da me ispraviš.
  • mali M
    3.3k
    nisam ni rekao da je, ali ako se vidimo retorikom da rusofili nemaju mjesta u svlačionici koja je razlika od srba koji su istu stvar radili do nedavno nama? Veći odmak vremena? S time da i srbi podržavaju ruse. Nego, a čime je Lovren pokazao nepoštivanje prema Dinamu, Zagrebu, Hrvatskoj ili Domovinskom ratu? Ništa od toga nebi trebalo imati mjesta u svlačionici Dinama niti tako se gledati. Opet ponavljamo se, ali čvrsto vjerujem u one kojima smo dali glas i da ovoj temi pristupaju uzimajući u obzir sve što mi tu razglabamo danima.. p.s. meni je Komnen top lik koji nemam apsolutno ništa protiv njega nego ukazujem na dvostruke kriterije
  • GaijiZG
    581

    Mislim da je puno veći problem s Lovrenom to kaj bi u potencijalno lošem nizu utakmica Jakira, Lovren bio prvi od "senatora" koji bi Jakiru slali SMS "šefe ostani". Baš mi se čini tak neki profil.
  • Neki tip
    19k
    nisam ni rekao da je, ali ako se vidimo retorikom da rusofili nemaju mjesta u svlačionici koja je razlika od srba koji su istu stvar radili do nedavno nama? Veći odmak vremena? S time da i srbi podržavaju ruse.mali M

    Pa, razlika je dost velika zapravo. Lovren je jasno iskazao svoje stavove, a ti se stavovi baš i ne uklapaju u dizanje poruka podrške Ukrajini, skandiranja "Slava, slava Ukra(j)ini!" itd. pa je, da ni ne spominjem niš drugo, jasno zašto ga Sjever baš i ne šmeka. Među navijačima Dynama Kijev Bojsi imaju prijatelje, ti prijatelji ratuju i ginu..

    Andrić je Srbin. Točka. Tu priča o njegovom "krimenu" stane.

    Da ne širim dalje, umjesto toga jedna mala anegdota.. upoznao sam jednom prilikom branitelja iz jednog malog slavonskog gradića, stalno napadanog, teško stradalog, ali i obranjenog. Ispostavilo se da je taj branitelj - Srbin. Brat mu je bio na drugoj strani. Pokušao je s njime uspostaviti kontakt nakon rata, ali brat mu je pobjegao u Australiju, a na konačno uspostavljen poziv uzvratio "ne zanimaš me ni ti ni tvoje ustaško kopile", govoreći o svom nećaku, sinu kojeg je ovaj spomenuti branitelj u međuvremenu dobio.

    Poanta dakako nije u tome da je Andrić isto što i hrvatski branitelj, nego da ti je nacionalnost više manje (za)dana, a meni osobno unatoč toj racionalnosti ta zadatost čak i neracionalno puno znači, ali kako ćeš kao čovjek postupiti ipak ovisi samo o tebi.

    Komnen, po meni, tu nikada nije "pao".
  • mali M
    3.3k
    u redu, u pravu si išao sam preplastično na zapravo kompliciranu temu. Poanta je samo da nebudemo po niti jednoj točki licemjerni. Lovren je po meni jedan baš glup populista koji bubne nešto jer zna da će odjeknuti u javnosti (njemu je nebitno jel pozitivno il negativno), a poznavajući neke njegove stavove po drugim pitanjima sam je sebi kontradiktoran. Uglavnom rekao sam što mislim o Komnenu, a moj prvobitan upis je puno širi kontekst koji je sveden na Komnena
  • Neki tip
    19k


    Bez brige, tvoja poanta je razumljiva.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.