• superhik
    10.2k
    Temu oko prefiksa i ostalog smo zaključili tako da još jednom apeliram da ne vraćate na nju.
  • superhik
    10.2k
    Zna li netko postoji li autorsko pravo nad ovom knjigom?
    Jako je rijetka i jedini primjerci koje sam našao imaju cijenu od 400€.
    Da li bi mogli potaknuti klub na reizdanje iste? Znam osobu koja je u posjedu te knjige i vjerujem kako bi je ustupio za reizdanje.

    image.jpg

    image-2.jpg
  • BluePhone67
    3.2k
    Jesu rijetke, ali ne i ekstra rijetke kao jedna koju sam tražio godinama od Dinama, nikad prije i kasnije nisam vidio da se prodaje, jer u posjedu sam imao takve tri od Građanskog, a zadržao onu poklonjenu Emilu Urchu od Joze Jakopica sa posvetom.

    PS.

    Jednu sam bas ovdje prodao starijem Zonašu, a drugu jednom našem sportašu.
  • superhik
    10.2k
    zadržao onu poklonjenu Emilu Urchu od Joze Jakopica sa posvetom.BluePhone67

    :love:
  • superhik
    10.2k
    Hajduštvo u Splitu!

    Teški časovi Gradjanskog. 90 časaka u opasnosti života. - Granec leži u 12 sati u noći još u nesvjestici. Šifer iščuškan. - Perškina Zagrebčani su republikanci ...
    ruka u sadru.

    Dne 21. o. mj. odigrao je I. Hrv. Gradjanski Sportski Klub Zagrebu, nakon Sarajeva nogo- metnu utakmicu sa Splitskim Jugom i pobijedio 7:1. Dne 22. o. mj. igrao je Gradjanski sa Hajdukom. O toj utakmici primamo iz Splita s objektivne strane najprije slijedeći brzojav:
    Hoću da Vam cijelu utakmicu u tančine opišem. Postava Gradjanskog: Vrdjuka-Šifer, Ferderber-Rupec, Bažant, Vragović-Pavle- ković, Granec, Perška, Heinlein, Babić.

    U 3ćoj minuti tjera Hajduk loptu prama vratima Gradjanskog. Šifer rempla i baca loptu u aut, našto tri čovjeka iz općinstva navale na Šifera i sa šakama ga isprebijaju, jer je loptu bacio u aut. Gradjanski htio napustiti igralište, ali ponovno nastavlja. Sada pada prvi goal za Gradjanski, zabio ga je Granec solo. Onda predje lopta k vratima Gradjanskog, Šifer rempla i sudac sudi »11 metra«<-pada prvi goal za Hajduk. Tako se igra dalje, Granec vodi ponovno solo, ali ga tik pred vratima Hajduk tako nemilosrdno pokosi, da se više nije povratio u igru. Igra teče dalje, Babić pada u nesvijest od zadanog udarca u glavu. Nakon nekoliko časova, pada na sličan način drugo krilo. Lopta sad pred vrata G.-a, Djuka lijepo hvata, ali ga krilo Hajduka takvom žestinom udari u prsa, te pada Vaš slavni Djuka. Nekoliko minuta pauza. Igra se nastavlja, a malo prije poluvre- mena pada i drugi goal za Hajduk. Sudac ništa nije vrijedio, čim Heinlein loptu primi, već je kazneni udarac protiv Gradjanskog.

    Drugo poluvrijeme igra se bez Graneca, Perška ranjen u ruku, ništa se ne može činiti. Sa strane Hajduka igra jako surova, ali Gradjanski ne reagira. Tako je svršila utakmica. Sudac ing. Ivanišević.

    Mi smo u noći tražili telefonski spoj sa Splitom i bilo nam s dvije strane od Splitskih gradjana potvrdjena nevjerojatno surova igra Hajduka, postupak suca i općinstva. Kasnije stigao je još jedan brzojav slijedećeg sadržaja: »Izgubili 2: 1. Sportski škandal. Granec u 26. min. ranjen. Šifer iščuškan. Publika plju-vala, jedva izbjegli teškoj situaciji. Igralo 10 igrača.

    Napokon bili smo u pola noći nazvani od Splita i jedna službena osoba Splitskog nogometnog podsaveza javila nam je slijedeće:

    Čim je stupio Gradjanski na igralište, počela je urnebesna vika publike uz bacanje raz- nolikih predmeta, te pljuvanje po igračima. Publika je vikala: »Hajduk je prvak Jugoslavije, a ne Gradjanski. Zagrebački republikancil«< Za vrijeme igre vikala je publika: »Ne ćete doći živi u Zagreb, mater vam vašu!« U jednom slučaju intervenirala je policija sa sabljama!

    Gradjanski je igrao u izvrsnoj formi i sreća je po njega, da je rezultat tako ispao, jer inače zbilja ne bi igrači izašli živi iz igrališta, a isto bi im se dogodilo, da su ostavili igralište. Sudac Ivanišević pristran za Hajduk. Klub Hajduk ignorirao je Gradjanski za vrijeme njegovog boravka u Splitu, dok je »Jug« dočekao vrlo lijepo prvaka Jugoslavije.

    Granec leži onesviješten, uz njega liječnik. Posljedice još nepoznate. Kad je Granec zabio prvi goal i polučio vodstvo za Gradjanski, ZAGROZIO MU SE HALF RODIN UZ KLETVU
    MAJKE i malo zatim ga je unesrećio. Individuum, koji je ćušnuo Šifera, zove se ŠALJA- PERO, a to je onaj isti, koji je pred 2 godine igrao u Hajduku u Zagrebu i sa svojom surovošću istaknuo se iz momčadi.

    Za vrijeme ovoga razgovora s predsjednikom Gradjanskoga, zaviknuo je igrač Ferderber u telefon:
    >>GOSPODINE PREDSJEDNIČE, GROZNO, GROZNO, GORE NEGO LI U AFRICI!«

    Prvi goal za Hajduk Elfer, drugi čisti off-side. Najbolji u momčadi Gradjanskoga Ferderber onda Vrdjuka, Šifer i Granec.

    Pojačanje,,Hajduka".
    Hajduk nastupio je s bečkim igračem MANTLEROM (Germania), koji imade 6 mje- utakmice i zabranu J. N. S. za sve utakmice i s GAZDICEM, koji igra u Beogradu.

    Postupak splitskog podsaveza.
    U utorak dne 16. o. mj. stigao je brzojav J. N. Sa u Split, na tamošnji podsavez kojim Taj brzojav nije predan tajniku podsaveza, već se zabranjuje igranje Mantleru na 6 mjeseci. ga je dobio u ruke Hajduk, koji je uzvratio br- zojavom na J. N. S., upitav za razloge zabra- ne. Na to je stigao ponovni brzojav predsjed- nika Saveza, kojim se ponovno potvrdjuje za- brana igraču Mantleru. Unatoč toga odredio je splitski podsavez na vlastitu ruku, da Mantler nastupa i Hajduk je s njime nastupio.
    Toliko J. N. S-u na znanje.


    A gdje je bio g. dr. Doležal?
    Na upit, kako se držao dr. Doležal, pod- predsjednik J. N. S-a, koji je svakom prilikom u ime Hajduka obećao Gradjanskome srdační prijem na časnu riječ, odgovoreno nam je, da isti nije bio ni gori ni bolji od ostalih.

    Raspoloženje u Zagrebu.
    Zagrebačka športska publika, koja je s velikom izvjedljivošću iščekivala rezultat prvaka u Splitu, saznav za tamošnje dogadjaje zgražala se je i s prezirom govorila o nekulturnim dogodjajima u Splitu.
    Na uredništvo stizavali su telefonski upiti sa sviju strana, pa su s negodovanjem i naj- oštrije osudjivali te nevjerojatne i zvjerske čine.

    Dolazak Gradjanskog u Zagreb.
    Naši junački igrači stizavaju u Zagreb u utorak u 7 sati na večer na državni kolodvor.


    Gradjanstvu grada Zagreba!
    DOČEKAJTE VAŠE ŠPORTAŠE I ISKAŽITE IM VAŠE SIMPATIJE, TO ĆE IM BITI ZADOVOLJŠTINA ZA SVE SUROVOSTI, KOJE SU PREŽIVJELI U SPLITU, ZASTUPAJUĆI ŠPORT BIJELOGA, KULTURNOGA ZAGREBA!

    Kako prave reklamu?
    Jedne splitke novine prigodom dolaska Bačke u Split javljaju, da je »Bačka« tukla prvaka Hrvatske s 2:0. Pitamo sve naše športaše, da li im je poznato, kada je to bilo i gdje je Bačka tukla -Gradjanski«! Bez komentara!

    435424484-1124049082363386-2183541910450227547-n.jpg
  • Gradinamo
    24
    Bolje da propadne selo nego običaji ;)
  • Jurki
    8.4k
    Vukojebina neodgojena bila i ostala.
  • Paggini
    5.7k
    Uvijek smo bili prljavi republikanci, a oni samo prljava stoka. :)
  • superhik
    10.2k
    Ne spamajte temu politikom
  • Gradjanski Dinamo
    6
    Pozdrav ekipa!

    Molio bih vas za pomoć. Naletio sam na ovaj tekst na engleskom na twitteru i ekipa mi je rekla da je preuzet s ovog foruma. Zna možda netko od kuda je taj tekst? Koji je izvor?


    Fala lepa unapred. :)
  • deda
    27.6k
    Prvi izvor je Slobodna Dalmacija, a drugi izvor je flyer za prijateljsku tekmu s Fulhamom čini mi se.
  • Gradjanski Dinamo
    6


    Hvala ti na odgovoru!

    Jel postoji negdje taj flyer u cijelosti za skinut? Koja je godina u pitanju? Pričamo o tekmi u sezoni 2002/2003 ili nekaj starije?
  • Sajla
    3.2k
    pretpostavljam da je to prijateljska utakmica od 10.5.1951. (3-1, zabio Čajkovski)
  • Gradjanski Dinamo
    6


    E super! Hvala!

    Daj pliz ako netko ima cijeli tekst, neka ga okači. Užasno me zanima! :)
  • deda
    27.6k
    Tako je Sajla.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.