• Crusades1986
    9.7k
    a kako odgovarate na preostalih 11 argumenata koje sam iznio?Purger

    Kog boli kurac? Naporan si više
  • Purger
    360
    Kog boli kurac?Crusades1986

    Ok priznajem poraz, u pravu ste, luška nije napravio dobar posao u Hajduku.
  • Maksim Maksimirski
    4.5k
    Sigur, Prpić, Hrgović, Đolonga, Ćubelić, Žaper, Benrahou, Sahiti, Pukštas, Nazor, Čuić, Dajaku, BrajkovićPurger

    Tu se jedino Pukstas i Sigur mogu prodati za ozbiljne novce. Dinamo ima Baturinu (koji vrijedi više nego svih ovih 10 zajedno koje si nabrojao), imamo Sučića, Perkovića, Stojkovića, Kačavendu - sve dokazani igrači na seniorskoj HNL razini.

    Da se osvrnem na post prije:

    ''Lukša podignuo vrijednost ekipe'' - da ali većinu vrijednosti nose Perišić, Livaja, Brekalo, Krovinović...o tome i pričamo, tu nema materijala za prodaju. Može i Zajec dovesti 5 igrača poput Kramarića koji će nam napumpati vrijednost na Transfermarktu ali je to dugoročno financijski loše.

    ''Pozicija'' - to smo komentirali. Naravno da se ostvaruju kratkoročno dobri rezultati ali dugoročno će biti problemi.

    ''Broj članova'' - posljedica rezultata i euforije. Ni to ne može dugoročno trajati i vara se ko misli da je normalno da Hajduk svaku utakmicu ima 20 tisuća gledatelja jer to nikad u svojoj povijesti nije imao niti će imati. Uskoro će se sve vratiti na normalu i gledat ćemo Hajduk-Istra pred 5 tisuća ljudi kao što smo gledali kroz cijelu hajdukovu povijest. Kada se ispuše euforija i ovaj ''stalni samoodrživi temeljni'' prihod od ulaznica, članarina, marketinga će pasti sa 10 milijuna na nešto manje pa će i tu imati problem. Ne možeš dugoročne financijske planove temeljiti na sezoni apsolutnog vrhunca euforije, to je kao da Dinamo svoj financijski plan temelji na sezoni kada je ostvario rekordne transferne prodaje i kada je u jedno ljeto zaradio 70 milijuna eura.

    ''Trofeji'' - čak ih je i premalo s obzirom na kratkoročnu strategiju.

    ''Viceprvaci juniori'' - ne znam je li itko od njih postao igrač. Većinom igraju po Solinu i niželigaškim klubovima.

    ''Prvaci na jesen'' - čestitam im!

    ''Novi sponzori Nexe i Lukoil'' - nisu to sponzori poput Red Bulla koji će ukrcati milijune i napraviti od Hajduka ozbiljan klub. To su sponzori koji dadnu par stotina tisuća eura da bi hajdukovi igrači na guzici nosili natpis brenda i da bi Livaja u tv reklami natočio gorivo u Lukoila. To su sitni novci.
  • Marcinko
    322
    Evo ti činjenica i argumenata , ti kako oćešPurger

    To su činjenice i argumenti ala Mamićevih da je on stvorio Modrića i Gvardiola. Za svaki uspjeh akademije treba nekoliko godina, tako da nikako ne može Lukšin uspjeh biti juniorska LP, kao što ne može biti njegov uspjeh to što su hajdukovi juniori 20(to je bila lakrdija ali ok), 21, 22 uzeli titulu juniorskog prvaka. Uspjesi na tablici i rast članova koincidira s dolaskom Livaje ne njega. Njemu se treba priznati dovođenje Livaje to nije bilo lako isposlovati, kao i dovođenje ozbiljnog SDa(što mi najbolje znam da nije neki standard u HNLu). Dovođenje Leke bi bio 3 dobar potez no i pokazatelj da nužno dobri poteznk na znače uspjeh kao što ni uspjeh ne mora nužno počivati na dobrim potezima(evo spomenuo si rekordan tranafer Vuškovića, osim ako ga on nije pravio ne vidim kakve on veze ima s njegovim talentom). S druge strane radio je niz grešaka od prevelikog mješanja u sportski segment od kojih su najveća prenagle smjene trenera bez nekog jačeg argumenta. Uglavnom Lukšin se uspjeh može svesti u jednu riječ/ime Livaja.
  • mali M
    3.4k
    ja neznam ni šta želi dokazati, postići niti koji mu je cilj sa ovime. Možda ishoditi spontani pljesak i naklon Hajduku :lol:
  • Nino Bule
    11.4k
    Pokušaj sa širokim je ispao debakl, obje strane jako nezadovoljne, budimir dobio otkaz i bili tići vise ne igraju.

    Digo im je luksa vrijednost ekipe i donio par kupova, koliko je to na odrzivim nogama cemo vidjet kroz godinu dana, ako ostavi spaljenu zemlju iza sebe onda ulazi među najgore predsjednike kluba, ako ostanu na ovoj razini onda ulazi u bolje u zadnje vrijeme
  • Marcinko
    322
    Ovdje pod 2 i 3 malo pariš njihova spika(doslovno da izbaciš imena igrača i kluba mislio bi da navijač hajduka piše o Dinamu) i zato nisam fan takvog načina razmišljanja. Ja ne znam je li oni friziraju ili ne, no činjenica je da im financije izgledaju dosta dobro, barem za 22 još službenih za 23 nema.
  • Jurki
    8.5k
    i da bi Livaja u tv reklami natočio gorivo u Lukoila.Maksim Maksimirski

    Nisam znal da v biciklin treba tociti gorivo.
  • NORTE
    9.1k
    Hajduk average Squad age :26,4Purger
    Inače prosjek treba raditi isključivo s igračima koji imaju bitnu ulogu u službenim utakmicama, posebno prvih 11, to je relevantan podatak, a ne da su eto u kadru na klupi.
    Potpuno je nebitna usporedba sad, samo kažem za inače.

    18 godina gledaju dinamu u leđa i drugi klub u državi uz ogroman broj navijača želi to promijeniti.
    Naravno da su krenuli prema gore, neće valjda prema dolje s 5. mjesta uz ovakvu konkurenciju u ligi...

    Režimlija (Lukša, Hdz, Hns) nikad jača normalno da se penje, ali eto tako sposobni ni s lošim dinamom ne mogu na kraj.
  • blackbully
    4.4k
    I Široki Brijeg u BiH 7. Još uvijek bolje od onog što su imali prijePurger

    Za vikend su pobijedili Zvijezdu u gostima 3:2, u prvih 11 + ulasci s klupe nema nijednog iz te "uspješne suradnje".

    Screenshot-20240401-154133-edit-367659170097610.jpg

    Screenshot-20240401-154128.jpg
  • Droljo
    4.9k
    Pa mi smo sto godina ispred njih i ne vidim problem u tome da se kaže kako su napredovali u lukšino doba. Na koji način itd je nebitno jer nam pušu za vrat. I neka, neka pušu. Bolje je i nama kad je tako.
  • Neki tip
    19.2k
    I Široki Brijeg u BiH 7. Još uvijek bolje od onog što su imali prijePurger

    Čuj, popratio sam ovu raspravu, čak bio i na tvojoj strani jer mi se svidjelo kak se sam boriš, ali na lošim argumentima, neutemeljenima na činjenicama, povlačim crtu. :confused:

    Široki po sezonama:

    17/18 - četvrti
    18/19 - treći
    19/20 - osmi
    20/21 - četvrti
    21/22 - sedmi
    22/23 - peti
    23/24 - trenutno sedmi

    Kak im je točno suradnja s Hajdukom pomogla?
  • Imamo Dinamo
    3.2k

    Poslali su im tovari 3 igraca, jednog povukli nazad (Vrcić), jedan ne igra (T. Buljan) i jedan kojeg su trebali razvijati kod sebe (Capan). Uz to, prosle godine su bili peti na tablici (5 bodova do trećeg i 11 do sedmog, gdje su sada)
  • Purger
    360
    Tu se jedino Pukstas i Sigur mogu prodati za ozbiljne novceMaksim Maksimirski

    Slažem se

    Dinamo ima Baturinu (koji vrijedi više nego svih ovih 10 zajedno koje si nabrojao), imamo Sučića, Perkovića, Stojkovića, Kačavendu - sve dokazani igrači na seniorskoj HNL razini.Maksim Maksimirski

    Ja ne govorim o Dinamu nego Hajduku. Dinamo je priča za sebe, ima standarde koji moraju biti puno veći od njihovih

    ''Lukša podignuo vrijednost ekipe'' - da ali većinu vrijednosti nose Perišić, Livaja, Brekalo, Krovinović...o tome i pričamo, tu nema materijala za prodajuMaksim Maksimirski

    Slažem se, Livaja Perišić i Brekalo su im "najvrijedniji", ali skok nije 20-50, pa ni 100%, skok je s 14 na 56mil eura.

    To je OGROMNA razlika.

    Imaju 2 mlada igrača koji skupa vrijede €10mil+, ljeto nakon što su prodali 16-godišnjaka u Englesku za €11mil.

    Da to kažemo nekom navijaču Hajduka 2020 skakao bi od sreće. O tome ja govorim. Njihovi standardi su manji od naših, mi smo priča za sebe. Njima će akademija dat preko 20milijuna eura u 2 ljetna prijelazna roka. Za njih je to fenomenalan posao. Moramo priznati to.

    ali dugoročno će biti problemi.Maksim Maksimirski

    Živi bili pa vidjeli. Svoje mišljenje sam rekao, bit će vjerojatno malo slabiji nego sad, ali velike razlike neće bit. Ako to tako bude, jakobušić je napravio odličan posao.

    Kada se ispuše euforija i ovaj ''stalni samoodrživi temeljni'' prihod od ulaznica, članarina, marketinga će pasti sa 10 milijuna na nešto manje pa će i tu imati problemMaksim Maksimirski

    I u tom trenutku, ako do toga dođe, većina ovih igrača sad u Hajduku neće više imati ugovor, ili će imati još samo jednu sezonu.

    ''Trofeji'' - čak ih je i premalo s obzirom na kratkoročnu strategiju.Maksim Maksimirski

    Klub koji 9 godina nije osvojio trofej, je osvojio 2 u 2 godine i to je "premalo". Jedini način da je to premalo, je da hajduk uđe u toliku krizu, da rezultati budu gori nego što su bili onda kad je jakobušić došao. Mislim da je to samo moguće u našim mokrim snovima.

    ne znam je li itko od njih postao igrač. Većinom igraju po Solinu i niželigaškim klubovima.Maksim Maksimirski

    Pričekamo još godinu/dvije.
  • Purger
    360
    Kak im je točno suradnja s Hajdukom pomogla?Neki tip

    Ušli su u suradnju 2023. Ne kažem da će od iduće sezone osvajati sve, ali ja to uspoređujem s razdobljem hajduka 2, rade se pomaci u usporedbi s tim.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.