• markoli
    1.7k
    Evo jedna fotka iz Dinamovog biltena iz 1958. godine.

    OhIXEjd.jpeg
  • rioda
    2.3k
    Nedavno smo pričali ovdje o spuštanju Maksimirske ceste pa je zaključak bio da bi to bilo preskupo. Sjetio sam se sad odličnog rješenja koje ima stadion u Debrecenu. Okružen je nekim parkom iz kojeg su napravljeni pješački mostovi koji vode do ulaza na stadion, čini mi se da to nebi bilo loše rješenje i za Maksimir, pogotovo iz smjera parka. Pogledajte na internetu koga zanima, dosta zanimljivo rješenje
  • db-izbjeglica
    12.7k
    zašto bi bilo preskupo?

    što je megalomanski, loše i nepotrebno u tome da grad stvori jednu veliku javnu površinu sportsko-rekreacijskog sadržaja u širem centru grada, koja na nikakav način neće biti presjecana prometom?

    ne znam od kud u ovom gradu ta potreba da se svaka ideja automatski proglasi preskupom i neizvedivom, a gradski proračun preko 2,5 milijardi eura? ugasimo grad ako je neizvedivo i preskupo napraviti 300m usranog podvožnjaka.
  • Ijayi Atiemwen
    356
    Evo jedna fotka iz Dinamovog biltena iz 1958. godine.markoli

    baca na Toumbu malo
  • Sajla
    3.4k
    Vidim da je već 2 dana star članak ali nisam ga tu vidio:
    https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/nogomet/sastali-se-tomasevic-i-zajec-izneseni-planovi-za-maksimir-no-prvo-ce-se-graditi-kranjceviceva---841845.html

    Ovdje piše da bi gradnja Kranjče počela u 12/2024 ili 1/2025 ali ne znam da ima love za to predviđeno u proračunu za ovu godinu? Gradnja 15 mjeseci, s tim rokovima ulazak u sezonu 26/27 bi bio na novoj Kranjči. Da je 2 godine kasnije bilo bi lakše povjerovati. Ali bar se nekaj priča...
  • Dudu9
    428
    Zar se nije pisalo da je 3mil eura za ovu godinu u proračunu za kranjčevićeva stadion
  • criticus
    1.2k
    Ovdje piše da bi gradnja Kranjče počela u 12/2024 ili 1/2025Sajla

    Dobro je. Od gotov u proljeće 2025 došli smo do početka gradnje u 2025. Ako krene gradnja do proljeća 2026 bit će dobro. Plus najava je bila kapacitet 12 tisuća sad u članku stoji 11. Dok bude gotovo bit će to dobra stara Kranjča od 5000.
  • Bosskovitz
    7.4k
    Od kad se zaista pokrenula realizacija, odnosno od prvog raspisanog natječaja, govorilo se o početku radova u jesen ove godine kao najoptimističnijoj varijanti. Tu smo prije par stranica zaključili da je realnije pred kraj ove godine ili početkom sljedeće s obzirom da zakonske procedure traju koliko traju i vrlo je izvjesno da će se onaj tko izgubi natječaj i žaliti na rezultate tog natječaja kao što se dogodilo i s natječajem za glavni projekt - žalili su se i iako nisu bili u pravu i žalba je odbijena, na to su potrošena dva mjeseca. Slično će se, nažalost, vjerojatno dogoditi i s natječajem za izvođača.

    Još prije oko dvije godine smo se @mali M i ja kladili u to da do lokalnih izbora moraju biti bageri na terenu u Kranjči i ozbiljno se mora raditi na tom stadionu, a Maksimir treba biti pravno riješen i spreman za natječaje. Još uvijek smo itekako realno u tim rokovima.

    Ovo o 11.000 vidim da je nečija izjava i vjerojatno je omaška. Projekt Kranjčevićeve je gotov, ima točno 12.014 mjesta.
  • criticus
    1.2k
    Od kad se zaista pokrenula realizacija, odnosno od prvog raspisanog natječaja, govorilo se o početku radova u jesen ove godine kao najoptimističnijoj varijanti.Bosskovitz

    "Krenuli smo u izvedbu rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj, jedan od triju najznačajnijih gradskih projekata poboljšanja gradske sportske infrastrukture, a prema najavama, stadion bi trebao biti gotov u proljeće 2025.", kazao je Tomašević na konferenciji održanoj na samom stadionu.

    Ovo je bilo na konferenciji za novinare kad su Tomašević i Korlaet predstavljali projekt. Na to sam se referirao.

    "Stadion u Kranjčevićevoj bit će moderan, održiv i zeleni projekt, kazao je dogradonačelnik Luka Korlaet, a rekonstrukcija stadiona izgrađenog davne 1921. godine odvijat će se po projektu profesora Vladimira Kasuna."

    Neznam onda dal i ovo i dalje stoji?

    Link na članak.
  • Bosskovitz
    7.4k


    Sve stoji, to je bilo kod predstavljanja projekta, no u tom trenutku su postojale i dvije verzije stadiona, sa tribina iza golova i bez, i sve je još bilo na predidejnoj razini. Ne znam je li se to javno komuniciralo ili smo mi ovdje raspravljali, ali od kad se zaista krenulo u gradnju tog stadiona, govorilo se o radovima koji traju godinu dana i trebali bi početi na jesen ove godine, a svi smo rekli da je to dosta optimistično, da je zima realnija. Tako nekako će i biti.

    Znam da su nas nasanjkali mnogi kroz godine i da pušemo i na hladno, to je potpuno opravdano, ali Kranjčevićeva je već sada u daljoj fazi no što je i jedna ideja stadiona u Zagrebu unazad 24 godine bila i taj stadion će biti napravljen.
  • mali M
    3.4k
    Još prije oko dvije godine smo se mali M i ja kladili u to da do lokalnih izbora moraju biti bageri na terenu u Kranjči i ozbiljno se mora raditi na tom stadionu, a Maksimir treba biti pravno riješen i spreman za natječaje. Još uvijek smo itekako realno u tim rokovima.Bosskovitz

    Ovo je klasična win/win oklada. :rofl: čak se i nadam da će Boss dobiti! Najgore što sam još uvijek skeptičan jer Tomica je brzo postao vrlo snalažljiv političar, ne radiš ništa 3 i pol godine i onda zadnjih 6 mjeseci se razmašeš sa jednom mješalicom betona i tačkama obećanja novih. Al Bossovo čvrsto uvjerenje je i moja nada. Živi bili pa vidjeli
  • Mali Zeus
    9.5k
    Šteta da nije zaživio u ovom obliku, tj. i istok da bude spojen.
  • Bosskovitz
    7.4k


    Ne nadamo li se svi? :D

    Šalu na stranu, može gradska vlast smanjivati deficite, podizati kreditne rejtinge i racionalizirati financije do mile volje, no to neće donijeti glasove za drugi mandat; fizički, opipljivi rezultati - bageri na terenu - hoće i to je moja osobna logika oko Kranjče zbog koje sam optimističan. Vjerujem da to žele napraviti, a vremenski okvir je takav da se do svibnja sljedeće godine mora ne presjecati vrpcu ispred table s renderom stadiona nego efektivno graditi jer su ljudi ovdje toliko puta prevareni da u stadion neće vjerovati dok na njega ne sjednu i prstima ne opipaju sjedalicu.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.