• Noel
    4k
    Kako da nijedan medij osim Karina i Indexa nije objavio išta o smjeni Jakirovića kako uvijek znaju u slučaju Čačića i Biščana...?
    Očito po naredbi Ničota Medo i Lesi čuče i šute..
    Sramota, 24 sata je prošlo od jučerašnje utakmice ovaj još uvijek nije bivši a mediji šute ko zaliveni... Di su tekstovi i ankete gospodo?
  • runtothehills
    382
    Uprava kasni jer nakon Bjelice nema niti jednog jasnog plana u vezi sportske politike i kada/kako graditi momcad. I igracima dopizdila sva ova situacija pa se u nekim trenutcima igra preko one stvari, neki si dozvoljavaju da glume neke heroje i daju si za pravo širiti ruke jer su tehnički (postali) jako limitirani.
    Trenutna situacija je kritična, a ova uprava je isključivi krivac.
  • Efes Pilsen
    6.9k
    Zato i nisu postavili SDa, da imaju ispriku za ovo smece sto nam guraju gdje trener s kratkim rokom trajanja kroji sportsku politiku po sebi. Al vec prozvakano, prikljucujem se nadama da ce ga konacno poslat na burzu.
  • BBB Mataa998
    1.3k
    Bas me zanima sto nasa divna uprava radi danas. Da li uopce razmatraju otkaza sarlatanu ili lagano provode nedjeljno popodne,uzivaju u svom luksuzu i boli ih ku**c za Dinamo i probleme.
  • Muka
    344
    Pošto nisam na stadionu najbolje vidio neke stvari,a pošto sam i mazohista, pogledao sam danas čitavu utakmicu opet uz veliku mučninu

    Viđenje nakon odgledane utakmice se nameće samo od sebe -》 bušenje kluba iznutra s glavnim ulagama SJ i trenutna uprava. Zastrašujuće je kako smrad mijenja raspoložene igrače i drži u igri rekreativce. Ima li ijedan novinar kojemu je barem malo stalo do dinama da priupita ove poteze ili su i oni svi u ovome? Pljuvanje po Šimiću i Bišćanu je bilo ogavno i od prve utakmice su bili na tapeti kao da se pripremao teren za ovu neznalici u mutikaša, sada mrtvi muk u medijima i ništa se ne dovodi u pitanje?Strah me tko se sve uključio u ove prljave igre jer na svakom koraku je vidljivo sabotiranje.
  • NORTE
    9.3k
    Možemo li znati koji su argumenti presudili da se ostavi Jakirovića na klupiSan Lorenzo
    Ademi je rekao da je momčad uz Jakira i obećaje da se Lokomotiva neće ponoviti.
    Lokomotiva se ponovila. :smile:
  • Muka
    344


    Oni su na zadatku da razjebu klub i ovo im je sve u interesu.
  • wolfgang14
    1.1k
    Ne znam di su insajderi nestali, bar da nam kažu da li ovi rade danas ili su slobodni pošto je nedjelja
  • badjibadara
    1.7k
    Ademi je rekao da je momčad uz Jakira i obećaje da se Lokomotiva neće ponoviti.
    Lokomotiva se ponovila. :smile:
    NORTE

    Nakon teskog poraza, izvukli smo bod. Nije se ponovila, naprotiv, trend je pozitivan.
  • Kujtim Shalla
    2.1k
    Ademi mi sve više pada u očima ako je on taj koji ga štiti. Ako već nema kandidata nek dovedu ovog Islandjanina šta bi trebao preuzeti rukometnu repku, ili nekog košarkaškog trenera. Da ga jebes neće bit gori od ovog budale
  • Kujtim Shalla
    2.1k
    svi insjderi su Profa Jakir i njegovi prikriveni profili :lol:
  • Plavo Srce
    97
    Pozdrav svima!

    Dinamovac sam, decko iz Maksimira, već preko 40 godina i pamtim jako mnogo i lijepih i tuznih dana, ali moram priznati da se nikada nisam toliko nervirao kao posljednjih par mjeseci.
    Nisam od onih koji nakon par loših tekmi viče da treba smjeniti trenera, svakome treba dati vremena, ali toliko mi toga s ovim Dinamom nije jasno, da želim čuti što vi mislite!

    Dakle, par posve, ali baš posve osnovnih stvari:

    U čemu je Dinamo najjači, uvijek bio i uvijek treba biti? Od nekoliko stvari, sigurno je među njima fina tehnika, stil, držanje lopte, stvaranje prilika kroz igru, dupli pasevi, itd. Za razliku, od npr Hajduka koji je uvijek bio engleski stil - razbijanje i centaršut, Dinamo je španerski klub, naša Barcelona. Ja se sjećam Dinama kad su igrali Boban i Prosinečki, sjećam se prve tekme Luke Modrića, Badelja, da ne nabrajam dalje, pa mogu jasno reći, od onda do danas smo uvijek pobjeđivali samo onda kada smo imali nekoliko vrhunskih španera u igri. Srednjih veznih driblera. To je Dinamo!

    I sad pazi ovako: igraš ponovno, nakon par tjedana protiv Lokomotive, koju ciijenim skroz i divim se kako stvara dobre igrače, ali koja, skroz objektivno, nema niti jednog igrača kojeg bi odmah sada htio da igra u prvoj momčadi Dinama, i koja se uvijek, protiv 80% momčadi lige primarno aktivno brani, a onda lomi tranzicijom, i ti igraš protiv te Lokomotive nakon što su te ponizili na Maksimiru i staviš kao srednje vezne igrače: Sučić, Mišić, Baturina.

    I to nije sve, nego staviš Sučića da igra zadnjeg veznog, a znaš da iza leđa imaš najneiskusniji stoperski par u povijesti Dinama, dva djeteta, a daš MIšiću da kao bik juri naprijed i kao pokušava raditi presing na njhovu zadnju liniiju. Lokomotivi koja živi od presinga na svoju zadnju liniju!, koja je majstor u riješavanju takvih pokušaja i još k tome, ako MIšić i uzme pokoju loptu, mislim da je jučer uzeo jednu ili dvije, niti ima udarac, nit pas, niti dribling. Čemu to služi? Možda sam glup, možda ne znam ništa, pa neka mi netko objasni.

    Da me ne bi krivo razumjeli, Mišić je jako dobar zadnji vezni, pluća DInama, a Sučić bi mogao postati i bolji, ali KAKVOG SMISLA, koje logike ima na momčad koja se primarno brani i čeka tranziciju ići s dva defenzivca koja nemaju pas koji probija linije i donosi gol šansu? I to nakon što si to probao (ponovit cu po stoti put - mogu razumjeti da sve živo probaš, pa nek stavi i Nevističa jednom na devetku, ali što ne valja, kad vidiš da ne ide- onda ne ide)

    I onda, jednako važno - s dva destruktivca imaš Baturinu koji je usamljen kao izgubljeno pače, koji se bori kao lav protiv uvjek trojice oko sebe, ali praktički u takvoj postavi -- nema šanse. Jesam li ja jedini koji to vidim? Ako Baturina ima partnera driblera- briljira, ako nema - izgubljen je!

    DOKAZ da ovo što pričam barem donekle drži vodu je kada jučer vadi Sučića i stavlja Bulata, početak drugog poluvremena. To je bilo jedinih 15 gledljivih minuta, u kojima Baturina ima partnera s kojim može kombinirati. Pogledajte ako niste. To je jedinih 15-20 minuta u kojima lopta teče, a Lokomotiva je na rubu da joj se linije lome. Uostalom iz takve igre je i došlo par zanimljivih paseva. Mišič je na zadnjem veznom i tu je jedino koristan, a Baturina i Bulat imaju 100x veći broj opcija kada igraju zajedno i to onda može dovesti do igre.

    I onda vadi Baturinu i stavlja opet - primarno razarača, a ne kreativca - Ademija i igra se --- opet potpuno raspala. Kada nije mogao Baturina, kako će sam Bulat, koji je solidan veznjak, ali je barem pola klase ispod.

    Hajde, dečki (i plave cure), recite me, jesam li ja jedini koji to vidim? Tako je očito!

    Ali idemo sad dalje, KOLIKO JE utakmica u kojima smo igrali protvi slabije momčadi, za koju znaš da će se braniti -- počeli s dva ofenzvna vezna, dva kreativca? NITI jednu. Ispravite me, možda griješim, ali ja je se ne mogu sjetiti.

    KAKO JE MOGUĆE da niiti jedno poluvrijeme nisu u vezi dobili npr. Mišić (zadnji vezni, tu je jedino dobar), a ispred Baturina i Halilović? Halilović je izvrstan dribler, igrač koji ima i udarac i zadnji pas, igrač pored kojeg bi Baturina igrao 200% bolje. Ja to ne mogu razumjeti!

    Mogu razmjeti da si pokušao s Mišićem i Sučićem, sve treba probati, opet ću reći, probaj i Nevistića jedno poluvrijeme u napadu, ali uporno to forsirati, kada svi vide da nema nikakvog smisla, to ne razumijem.

    I još, KAKO JE MOGUĆE da niti jedno poluvijreme nisu dobili Baturina i Vidović u sredini. Vidović, koji je zvijer kada dobije dovoljno prostora i koji ima i dribling i snagu i udarac i pas. Igrač za kjeg su se njemački navijači tukli i napali klub kada ga je pustio u Dinamo, jer ima ono nešto, ima neku životinjsku snagu, ali mu, kao svakom srednjem veznjaku treba prostora.
    Jedino što nema je brzina i startna brzina, pa zbog toga nije ni dobar na krilu. Tamo ga uguše.

    Je li jedini ja to jasno vidim ili sam si umislio?

    I idemo dalje, KAKO JE MOGUĆE da imaš dva, za HNL razinu, izvrsna krilna napadača, Kaneko i Hoxa su klasa ili dvije klase iznad HNL prosjeka, budimo objektvni!, a to se vidi po tome što Kaneko u 70-80% driblinga prođe 1-2 čuvara i dođe do ruba 16-rca, Hoxa je malo manje nogometno inteligentan, više liči na Brekala, ali ipak uspije u 60-70% pokušaja, što znači, malo matematike - čini oko barem 5-10 uspješnih prodora po igraču, a ukupno znaći oko 20 prodora po krilu u utakmici --- pa KAKO JE MOGUĆE da nisam vidio niti jednu jedinu uigranu akciju u kojoj taj Kaneko, koji je beskrajno inteligentan i koji neće opaliti loptu u Maksimirku šumu od jada, pa čak najčešće niti Hoxa - NEMAJU KOME u 16-rcu podvaliti za priliku koja je gotovo sigurno gol? Možda sam što propustio, ali kada je pao gol da je Kaneko napravio jedan od vojih 1000 prodora do sada, i onda dodao nekom u 16 rcu za čisti gol. Mislim da su 2-3 gola pala iz nabacivanja, ali u gužvu, pa je bilo više sreće u nadskakivanju, nego uigranosti. Ja ovdje govorim o uigranom zadnjem pasu! Za kojeg moraš imati dogovoreno tko što točno radi kada Kaneko probije stranu!

    KAKO JE MOGUĆE da imaš tako moćna krila za koja znaš da će probiti SVAKU obranu u HNL i onda nemaš uigrane prednje vezne i napadača da se postave tako da ovaj barem pokuša brzim pasom po zemlji dati u mrtvu gol šansu?

    Jedan od odgovora je i taj da zato što igraš samo s jednim napadačkim veznjakom, kojeg uvijek drže po trojica, a MIšiči i Sučiču možeš dati loptu na peterac, oni neće zabiti. Jer to niti nije njihov posao.

    Recite mi, je li se jedino ja živciram kada vidim tog Kaneka koji je iznimno brz, dribler, ali i nogometno vrlo inteligentan, kada sve, ali ama baš sve napravi i onda nema što s loptom?

    I zadnje što ću danas napisati: KOLIKO je poluvremena dobio Brodić, koje je vrlo zanimljiv napadač 16 rca, zmija i lisica na malom prostoru, koji bi se, kladim su u što god želite, IZVRSNO slagao s prodornošću Kaneka i Hoxe. Petković nije igrač koji ima najbrže reflekse na svijetu, nije onaj koji će odregirati po dogovoru, njegov forte je nepredividivost i podvaljivanje drugima. Dakle, jesam li ja jedini koji vidim da je toliko očito da bi Dinamo protiv Lokomotive i sličnih trebao igrati s dva ofenzivna vezna, npr. Baturina i Vidović, pa onda Halilović i Bulat, plus, barem jedno poluvrijeme Brodić i da toliko jasno vrišti i posve je očito da treba imati uigrane varijante kada krilni npadač probije i dođe u poziciji za pas po zemlji- da u 16 rcu moraju biti Brodić, suprotni krilni npadač, i oba prednja vezna, npr. Baturina i Vidović. Dakle, umjesto jednog i pol igrča koji mogu zabiti, imao bi u prostoru oko peterca najmanje 4!

    Tu ću stati, imao bih još napisati niz opažanja, ali dosta je za danas.
    Molim vaše mišljenje, jer po prvi puta u 40 godina Dinama zaista ne mogu shvatiti zašto trener toliko jako forsira nešto što nije niti dio DInamove tradicije, niti po osnovnoj nogometnoj teoriji nema nikakvog smisla, a niti su eksperimenti s takvim varijantama dali ikakvog rezultata...
  • Dudu 9
    153

    Da su ga mislili smijeniti već bi ga smijenili.
  • Doktor Kunić
    2.5k
    Mislim da ćemo dočekati ponovo onu "rijeka će presuditi jakiru"
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.