• Bruh
    901
    ABA nam je pokazala srpsko poštenje o financiranju klubova rađe ne...
  • Mrvica
    3.5k
    ovo nekakva superliga za siromašne?
    Ništa to, samo HNL!
  • IstokKa96
    580
    Moise Kean pao na lijecnickom u Madridu (Atletico) i posao (polugodisnja posudba) je propao.
    Svaka sličnost... :wink:
  • immerwieder
    1.3k
    na prvenstvu afrike među 8 nema arapa, senegala, kameruna,
    jučer južni afrikanci izbacili "opasni" maroko
  • Mr Anderson
    5.8k
    Meni jedino bitno da je Obala Bjelokosti ostala, a Egipat ispao. Ostalo me slabo ili nimalo zanima.
  • Ero
    942
    Za razliku od prošlog prvenstva puno zanimljivije. U osmini finala nije bilo dosadne utakmice.
  • Bruh
    901
    ta liga bi nam odmogla... kak ćeš se konzistentno u europu kvalificirat kraj Sparte, Slavije, Salzburga, Ferencvaroša i ostalih klubova... liga nam je okej al nije toliko dobra jedini koji bi bili možda u top 5 su Dinamo i Hajduk a Rijeka i osijek bi sam igrali ligu bez šanse europe.

    Edit: gledajući marketinški potencijal i atraktivnost lige bi gorilo ali dugoročno ne bi baš bilo bajno za rezultate
  • Bosskovitz
    8.2k


    Govorimo o nečemu što je potpuno fiktivno pa ne možemo pričati o detaljima. To može biti Liga iz koje će opet svaki najbolje plasirani klub iz pojedine države ići u kvale za LP, sljedeći u kvale za EL i sl., a visoka mjesta bit će atraktivna zbog novca i eventualnog izravnog ulaska u LP. Takva liga bi donosila klubovima poput Osijeka, Hajduka i donekle rijeke puno više novca nego ova dva kola Europe koja igraju danas. Ili sve skupa uopće ne mora biti jedina liga nego za početak neki kup ili liga kup... mislim, mogućnosti su neograničene jer je sve izmišljeno.
  • Neki tip
    19.6k
    Kad već izmišljamo i zamišljamo..

    Liga Habsburške Monarhije:

    Salzburg
    Sturm
    Rapid
    Austria

    Slavija
    Sparta
    Victoria Plzen
    Slovačko

    Dinamo
    Hajduk
    Rijeka
    Osijek

    Ferenvaroš
    MOL Fehervar
    Debrecen
    Videoton

    Spartak Trmava
    Slovan Bratislava

    Maribor
    Olimpija

    Varijacije na temu u slučaju izbora klubova su naravno moguće (pogotovo u slučaju Mađara, kod njih i "velikani" ispadaju iz lige, vraćaju se, ispadaju novi, tavore u prosječnosti pa opet bljesnu i tak to, ovisno tko ih od Orbanovih frendova drži).

    (I najte se odmah jezdit da ne damo HNL, jer HNL mi je valjda najdraže sportsko natjecanje na svijetu, uz SP i EP u nogometu te 1.A ZNL mlađih pionira)
  • jedan u nizu
    6.7k
    Uz novi format uefinih natjecanja gdje ce biti vise utakmica, nemoguce je imati i regionalnu i domacu ligu.

    Eventualno kada bi se HNl smanjio sam 26 na 18 kola te da se igra dvokruzno.

    Mislim da bi neka regionalna liga bila dobra, imali bi jako puno boljih utakmica, vise novaca, vise svega.
    Ako govorimo o kval. mjestima za europu mozda nebi bio problem, jer trenutno iz tih 6 liga ide minimalno 6 klubova u Ligu prvaka (ili kvalifikacije). Zasto onda nebi iz te lige islo i 6 klubova u kval za ligu prvaka? Ako nista, onda kao lige petice, 4 kluba LP, 3 kluba EL i jedan KL. Pa visak mjesta ide dalje drugim ligama. Dinamo bi i tu imao legitimno pravo nadat se biti medu 4 najbolja i natjecat se za LP
  • BornaPŽ1986
    1k
    Mislim da bi neka regionalna liga bila dobra, imali bi jako puno boljih utakmica, vise novaca, vise svega.
    Ako govorimo o kval. mjestima za europu mozda nebi bio problem, jer trenutno iz tih 6 liga ide minimalno 6 klubova u Ligu prvaka (ili kvalifikacije). Zasto onda nebi iz te lige islo i 6 klubova u kval za ligu prvaka? Ako nista, onda kao lige petice, 4 kluba LP, 3 kluba EL i jedan KL. Pa visak mjesta ide dalje drugim ligama. Dinamo bi i tu imao legitimno pravo nadat se biti medu 4 najbolja i natjecat se za LP
    jedan u nizu

    Regionalna liga znaci propast manjih hnl klubova, propast same drazi pretkola lige prvaka. S kim bi mi to imali bolje utakmice, drzavnim projektima iz srbije? Ljude boli briga za to. Pola gostovanja bi bilo zabranjeno, kratkotrajni pozitivni ucinak itd. Najezim se cim netko da ideju regionalne lige. Drzimo se mi svog natjecanja a ne prve vece love, imamo povijesnu priliku zaradit i uci u novi format lige prvaka pa nas boli ona stvar, a kamoli da se netko ocese na novce od regionalne lige jos. Aba liga je dokaz zasto ne iako smo na aba ligu navikli i osobno mi je zanimljiva liga (s naglaskom da je to kosarka) i da nam je nacionalno prvenstvo u klincu. Uostalom po medijima vidis tko zagovara regionalne lige i sve ti je jasno da od tog treba bjezat i da nije bas realno.
  • Bruh
    901
    Svakako mi je ta A-U liga prihvatljivija od još jedne usrane Jugoslavenske lige di igramo protiv velikih klubova poput čukaričkog il bačke topole. Jedino bi htio da igra zrinjski sa nama ali to bi značilo uključivanje i BiH koja je katastrofalna po pitanju nogometa...
  • jedan u nizu
    6.7k


    mislio sam na reginalnu ligu sa srednjoeuropskim drzavama, kao primjer recimo koji je iznio kolega Neki Tip.
    Tako da bi imali vise kvalitetnih utakmica, skoro sa svim protivnicima u toj ligi nego u jednom HNLu.

    Hnl bi opstao, slabiji klubovi bi mozda losije prosli ali ne nuzno. Hnl bi svakako bio uvjet za ulazak u tu ligu. Ako zavrsis medu prva 4 onda ides tamo garantirano. U hnlu su u kvalama za europu sudjelovali i Loksa i Split i Slaven Belupo.
    Od tih natjecanja nisu imali apsolutno nista jer su odmah ispali.
    Ovako bi zavrsili u regionalnoj ligi koja im garantira daleko veci prihod pa makar i zadnji zavrsili tamo.

    Takoder, u pojedinacnim drzavama bi se mozda moglo uvesti da jedan predstavnik (ili dva) ulaze u kval za KL i to ako nisu sudionici te regionalne lige.

    Danas klubovi poput Belupa ili Istre zivotare u HNLU, nemaju ambicija za europu jer znaju da ne mogu tamo. Da bi pokusali uci u grupnu fazu trebaju itekako investirati u klub i igrace, a to im nije garancija. Tako da su oni zadovoljno dok god ne ispadnu iz lige.
    Ovako imas ambicije biti medu prva 4 i uci u natjecanje koje ti sigurno donosi novac.
  • BornaPŽ1986
    1k
    mislio sam na reginalnu ligu sa srednjoeuropskim drzavama, kao primjer recimo koji je iznio kolega Neki Tip.
    Tako da bi imali vise kvalitetnih utakmica, skoro sa svim protivnicima u toj ligi nego u jednom HNLu.
    jedan u nizu
    On je naveo 4 austrijske ekipe, austrijska liga je po mnogocemu ispred nas (infrastruktura, pozicija lige) i ne treba im regionalna liga. Cehe i Slovake ne znam tko ce privuci na tribinu. Slovenski dvojac ne moram spominjat, rugamo se slovenskoj ligi (ne doslovno ali govorimo da je seoska liga redovno), Madjari isto ne znam sta je tu atraktivno osim Ferencvarosa. U regionalnu ligu se moraju ubacit srbi u to budi siguran, ne bi ovo proslo bez njih.

    Hnl bi opstao, slabiji klubovi bi mozda losije prosli ali ne nuzno. Hnl bi svakako bio uvjet za ulazak u tu ligu. Ako zavrsis medu prva 4 onda ides tamo garantiranojedan u nizu

    Nista ni od ovog, jedna Loksa je imala priliku zaigrat nikad laksu europu kad su bili 2. i uci u europsku ligu sa 90% lakoce a tko zna da su i prosli dalje a bas bi za ovo grizli. HNL 4 je vec godinama dominantna, ja ne vidim da ce se itko tu ubacit osim slucajno jedne sezone ili ako se klub privatizira pa netko ulupa novce. Da ne spominjem troskove opcenito putovanja i svega.

    Zanimljivo je zamisljat ali kazem mogu dati 100 razloga zasto ne ovoj ideji. Treba dizat nasu ligu a ne ulazit u neke projekte.
  • jedan u nizu
    6.7k
    Nista ni od ovog, jedna Loksa je imala priliku zaigrat nikad laksu europu kad su bili 2. i uci u europsku ligu sa 90% lakoce a tko zna da su i prosli dalje a bas bi za ovo grizli. HNL 4 je vec godinama dominantna, ja ne vidim da ce se itko tu ubacit osim slucajno jedne sezone ili ako se klub privatizira pa netko ulupa novce. Da ne spominjem troskove opcenito putovanja i svega.BornaPŽ1986

    pa evo ja sam iznio svoje videnje toga.
    Tesko je sad srusiti vodecu cetvorku kada bi klubovi koji bi to trebali, nemaju financijsku moc za to. Doslovno bi trebali investirati vise miliona eura za napad za to. A nitko od njih to nece bas zato jer im to ne donosi nista, i 99% nece zavrsiti u europi.
    Kada bi top 4 pozicije vodile u regionalnu ligu, koja sama po sebi donosi nekoliko miliona eura prihoda (a moguce i vise), onda bi ti klubovi mozda i investirali nesto i postali ambiciozniji.
    Iz istog razloga lokomotiva i split i belupo nisu uspjeli u europi. Lijepo je bilo biti u top 4, za europu APP, i nastavljamo dalje za iste pare.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.