• mali M
    3.5k
    Sjeverna tangenta je svojevremeno bio veliki hit i njime su kupljeni brojni izbori, međutim 0 bodova....masacusec

    Sjeverna tangenta je imala smisla 1950 kad je podsljemenski dio bilo predgrađe. Gledao sam tu rutu jer dio bi prolazio i kroz moje zemljište, metar od ulaznih vrata. Sada da bi se to napravilo (bez preinaka) bi samo na zamjene zemljišta i otkupljivanje kuća kroz koje bi ta cesta prolazila izgubili valjda milijardu eura...
  • Stihl
    3k
    Mislim da će to biti samo zamjena asfalta. Dakle još veće gužve dok to ne srede.
    Produženje Branimirove će biti super stvar, ali to je tek mali dio rasterećenja koji za Sesvete i okolicu i neće baš puno značiti.
    @NORTE
    Vidis na prvu uopce nisam pomislio na to da zapravo i kada bi htjeli napravit više traka na tom potezu to naprosto nebi bilo moguće, malo sam poletio jer me te gužve izluđuju pa mi je prva misao na rekonstrukciju bila smanjenje guzve, ali da, to bu najvjerojatnije samo zamjena asfalta, tak da budimo spremni na jos veci kolaps haha
    Trenutno jedino rijesenje je taj produzetak Branimirove, koji ce zasugurno malo rasteretit taj promet, makar sigurno postoji jos neko dobro rijesenje koje bi se moglo projektirat ali to je za sad znanstvena fantastika.
  • BornaPŽ1986
    1k
    Pozdrav, mozete li preporucit gdje parkirat auto a da je u blizini Cibone? Zadnji put sam parkirao kod kolodvora jer mi je bilo svejedno ali me sad zanima ima li neko blize rjesenje mozda? Unaprijed hvala.
  • Gražvydas Mikulėnas
    12k
    točno preko puta cibone imaš mali ulaz sa rampom, plaća se a uvijek ima mjesta. Ulaziš na parking sa tratinske
  • BornaPŽ1986
    1k
    točno preko puta cibone imaš mali ulaz sa rampom, plaća se a uvijek ima mjesta. Ulaziš na parking sa tratinskeGražvydas Mikulėnas

    Hvala Graž, jel znas koliko se placa mozda?
  • Gražvydas Mikulėnas
    12k
    ne znam, sitno nešto je bilo uglavnom
  • jedan u nizu
    6.2k

    Florijana Andrašeca, iza cibone, gradski parking,placas normalno. Uvijek je poprilicno pun, ali je jako veliki parking, duz skoro cijele ulice i generalno nades mjesta, ili mrvu pricekas i netko ce vec izaci relativno brzo.
    Parking se produzuje dolje u istoj ulici i preko Vukovarske ulice, prema parkicu (na guglu park Gagarinov put), skoro uvijek ima mjesta
  • NORTE
    9.3k
    Jednom je već na zoni objašnjeno, al sam zaboravio, zašto su u Ciboninoj dvorani do pola uvučeni teleskopi na svim tribinama?
    Prije su svi bili do terena.
  • Sajla
    3.5k
    članak na jutarnjem iz rujna:
    Prema informacijama Jutarnjeg, u dvorani se nešto mijenjalo i improviziralo kako bi se prilagodila utakmicama za popularni futsal, a nakon tih zahvata nije prošla tehničku kontrolu. Neće biti spremna za koncert u subotu, ali je, kažu nam, spremna za sutrašnju utakmicu Cibone i Zadra.

    Naime, teleskopske tribine koje su se uvlačile i izvlačile prema potrebi - s tim da su za košarku uvijek bile izvučene do kraja - prilagođene su tako da je prvih nekoliko redova trajno uvučeno, dok je na kraju izvučenog dijela prebačena ograda koja je bila na dnu. Kako ta ograda na "starim" tribinama nije bila u funkciji zaštite od pada, s obzirom na to da se nalazila na parketu, odnosno služila je samo da se ne može zakoračiti na teren, "nove" tribine iz tog razloga nisu prošle sigurnosni pregled pa je otkazan koncert koji je u Draženovom domu trebao održati Bare.
  • Nolifer
    6.7k
    A rečeno je da se neće bavit ideologijom...

    Meni ovo nadrkavanje na maks. Umjesto da se novac usmjeri na izgradnju novih vrtića ili domova za starije, svako malo budu ovakve (nebitne) stvari. Tak da je na granici sa ludosti i normalnošću.

    Djeluje mi zaostalo i zatucano.

    Bio bih sretniji kad bi bile izložbe posvećene Domovinskom ratu i Dinamu...

    https://www.24sata.hr/lifestyle/video-povratak-u-proslost-u-zagrebu-je-otvorena-izlozba-djecjih-radova-pioniri-maleni-954540
  • Patak
    2.2k
    Tekst je šovinistički, a ako je Dežulović Hrvat, autošovinistički, nema tu drugog objašnjenja.
  • Sajla
    3.5k
    izložba o pionirima u Hrvatskom školskom muzeju - a pod koga oni uopće spadaju, tko upravlja tim muzejem? Grad Zagreb, Ministarstvo kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, strukovna udruga učitelja...?
  • Nolifer
    6.7k


    Jedan dio odgovora se krije u ovome..

    U galeriji Hrvatskog školskog muzeja“ Školica za 5“ otvorena je izložba „Pioniri maleni - Crtice iz života pionira kroz zbirke Hrvatskoga školskog muzeja“ autorice Kristine Gverić. Ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja Anita Zlomislić pozdravila je sve prisutne, a posebno izaslanicu gradonačelnika Grada Zagreba, gospođu Ivu Milardović Štimac, pomoćnicu pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade te istakla kako se ovom izložbom po prvi put detaljnije istražila građa Hrvatskoga školskog muzeja tematski vezana za razdoblje djelovanja pionirske organizacije i njezine uloge u odgoju i obrazovanju u razdoblju socijalističke Jugoslavije, odnosno Hrvatske. Kroz perspektivu djeteta na izložbi su prikazani likovni i literarnih radova učenika, pionira kao i ostala građa toga doba koju muzej u svojim zbirkama čuva. Ravnateljica Zlomislić zahvalila se također Gradskom uredu za kulturu i civilno društvo i Ministarstvu kulture i medija. Autorica izložbe Kristina Gverić, viša kustosica, zahvalila se svima na suradnji, a posebno kolegama te studiju „Organizirano oblikovanje“ koji je zaslužan za dizajn izložbe. Autorica Gverić navela je kako nas kroz izložbu vodi jedna kalendarska školska godina prvašića pionira kroz, za to doba, važne datume te izjavila da premda je danas prvašićima teško predočiti to vrijeme samo prisjećanje na taj dio naših djetinjstva daje čudesne odgovore. Autorica je naglasila kako se nada da će izložba kod posjetitelja pobuditi ona lijepa sjećanja baš kao što je veseo, topao i nježan bio način stvaranja ove izložbe. Izložbu su financijski poduprli Gradski ured za kulturu i civilno društvo i Ministarstvo kulture i medija. Izložba ostaje otvorena do 7. ožujka 2024. godine.
    „Pioniri maleni“ su izložba kojom se po prvi puta detaljnije istražuje dio muzejskog fundusa vezanog za razdoblje jugoslavenskog socijalizma kroz prizmu učeničkih radova, nekadašnjih pionira. Na izložbi je prikazana građa koja se čuva u zbirkama Hrvatskoga školskog muzeja kroz koju je predstavljena jedna školska godina učenika pionira uz sve tada važne datume poput Dana Republika, Dana jugoslavenske narodne armije, Dana dječje radosti, Međunarodnog dana žena, Praznika rada, Dana mladosti i sl. Na izložbi će publika moći vidjeti tadašnje dječje stvaralaštvo, učeničke likovne i literarne radove, bilježnice, zadaćnice, ali i ostalu građu u kojoj se iščitava povijest jednog vremena, jednog djetinjstva - djetinjstva pionira.

    Preuzeto sa FB stranice Hrvatski školski muzej

    Čime se ovi bave majko mila :monkey: :lol:
  • mali M
    3.5k
    djelovanja pionirske organizacije i njezine uloge u odgoju i obrazovanjuNolifer

    ovo je možda bilo nekad tako zamišljeno, al mene kojeg je to još obuhvatilo i nekoliko starijih generacija ispred mene nitko to nije doživljavao kao neku važnu stvar. nabili nam petokrake na glave, mi recitirali, slikali se i jedva dočekali da prođe da se možemo ić igrati.. baš me to jako formiralo kao osobu i izgradilo za daljnje pobjede u životu :roll:
  • Nolifer
    6.7k


    Ha viš da su ograničeni u ovom vremenu ko balkon pa žele osvijestiti njima nekad divna vremena...
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.