• deda
    29k
    Kolega ti je dobro odgovorio. Jedina razlika će biti za članove iz inozemstva jer će im učlanjivanje preko povjerenika biti jeftinije.
  • Bruh
    901
    Jel moguće da je uplaćena članska prije par mjeseci al je još nisu poslali? Jer brat mi nije ziher jel uplatio a piše mi da je u izradi kad se ulogiram na stranicu...
  • deda
    29k
    Kontaktiraj cure u članskom odjelu.
  • javolimtebejako
    787
    meni su kao poslali 2x, nije stigla nikad
  • Draž
    1.2k
    Nije, povjerenici vise ne ulaze u skupstinu na taj nacin.
    Ali ako zelis pomoci nekome od kolega, uclani se preko njih. Jer ako sam dobro shvatio, povjerenici mogu (a i nemoraju) dobiti naknadu za svoj rad i za uclanjene clanove. Nisam siguran za to, ako se etko od upucenijhih zeli ubaciti, slobodno.

    u svakom slucaju, dat ces neku satisfakciju i mali osmijeh kolegi kada se uclanis preko njega. Lijepo je kada si povjerenik, i kada imas sto vise clanova koji idu preko tebe. Jer to nije posao, to je zelja za napretkom, boljitkom kluba i dinamovstine :heart:
    jedan u nizu

    Kad sam prije osam godina odlučio postati povjerenik na to me potaknulo konstantno medijsko tovarsko hvalisanje sa brojem članova koje traje i danas iako taj njihov klub zapravo nema nijednog člana budući da su s.d.d. samo kaj se o tome nikad nigdje ne piše.

    Percepcija "Povjerenika Dinama za članove" mi je uvijek bila neka časna dužnost. Sjećam se kad sam se kao klinac sa starim išao nalaziti sa našim povjerenikom; stariji lik sa dinamovom značkom, satom sa dinamovim grbom kakav je imao i moj stari te aktovkom punom papira sa dinamovim grbom. Stari nas je učlanio ili obnovio članstvo, dobili smo knjižicu sa onim markicama ak se dobro sjećam i to mi je uvijek ostalo u lijepom sjećanju.

    Dakle kad sam postao povjerenik skupio sam četrdesetak frendova koji još nisu bili članovi i došao u klub prijaviti se za povjerenika. Tada je Velikoj Gorici bio samo jedan povjerenik koji u to vrijeme i nije bio pretjerano aktivan iz svojih razloga tak da sam im dobro i došao.

    Prvih godinu i pol nisam uopće imao pojma da povjerenici dobivaju naknadu za učlanjivanje koja je bila toliko zanemariva (za moj broj članova tada - oko stotinjak) da ju nije vrijedno ni spominjati. Nekih 12kn mislim. Možda i manje, fakat sam već zaboravio.
    Samo primjer: nađem se sa kompićem koji se želi učlaniti, naravno u kvartovskoj birtiji, on mi da (tada) 60kn za članarinu koju ja predam u klub, a u birtiji zapijemo još 200-300 uz razgovore o Dinamu.
    Više troška nego kaj košta članarina ili ta naknada.
    Prije nekih godinu dana su dignuli tu naknadu na mislim 20-25% i sa Dinamom smo potpisivali ugovor o djelu.

    Povjerenika ima svakakvih. Najviše ih je bliskih ZM-u (stara garda) jer ih je u njegovo vrijeme najviše i postalo povjerenicima. Mnogi su uvijek imali koristi od kluba u vidu besplatnih ulaznica, putovanja na gostujuće tekme na račun kluba i slično.
    Jesam i ja par puta, nemam kaj skrivati. Inače godišnju ulaznicu za zapad sam imao preko deset godina. Plaćenu!! Ima ih koji ni godišnje nisu plaćali.

    Dio podobnih povjerenika su ulazili u skupštinu. Oni koji su bili u skupštini su također imali razne povlastice. Bilo je neko pravilo da povjerenik sa najviše učlanjenih članova ulazi u skupštinu iako su ulazili i oni koji nisu imali, ali su bili podobni.
    Ja sam osobno uvijek bio protiv tog ulaska povjerenika u skupštinu jer sam smatrao da je biti povjerenikom čast sama za sebe. JA učlanjujem navijače u Dinamo!! Hej. JA! Pa gdje ćeš bolje.
    Moram priznati da bi mi imponiralo da sam i ja mogao biti član skupštine, ali ne način kao kaj sam napisao gore.

    Presretan sam da smo se izborili za novi statut i djelomičnu demokratizaciju i iskreno drago mi je da povjerenici neće više ulaziti u skupštinu na takav način kao što je to bio dosad. Veselim se promjenama koje se događaju i povratku Dinama članovima. Povjerenik ću biti i dalje, nastavit ću učlanjivati i širiti Dinamovštinu dokle god ću moći.
    Kao što si napisao, imam satisfakciju od toga. Svaki novi član, svaka obnovljena članarina mi izmamljuje osmijeh na lice, svakim novim upisom Dinamovština buja.
    Prije ili kasnije ću nekome zatrebati (uvijek zatrebam, to se redovno događa) riješiti njegov problem oko samog učlanjenja, obnove članstva, nedolaska iskaznice na adresu, izgubljene iskaznice, kupovine ulaznica za one izvan Zagreba, nabavke suvenira i tko zna kaj još.
    Dinamovci, učlanjujte se i dalje preko Povjerenika. Oni su (mi smo) povijest, ponos i naslijeđe kluba. Uvijek ćemo biti pa i čak i onda kad bude 90% online učlanjivanja

    P.S.
    Da ne spominjem da mi svakim novim članom imamo još jednog člana više od hajduka. Jer oni svoje članove NEMAJU. :wink:
  • Matija97
    29
    tovarsko hvalisanje sa brojem članova koje traje i danas iako taj njihov klub zapravo nema nijednog člana budući da su s.d.d. samo kaj se o tome nikad nigdje ne pišeDraž

    Možeš li pojasniti ovaj dio da zapravo nemaju nijednog člana?
  • Draž
    1.2k
    hajduk je športsko dioničko društvo, nije udruga. Nema članove.
  • Pulfer
    111
    Pozdrav svima, vjerujem da će mi netko znati sugerirati kaj da napravim.

    Imao sam članstvo od 10 mj 2022 - 10mj 2023, ali sam se ponovo išao učlaniti preko povjerenika iz Udruge BBB u 3. mjesecu iz svima znanih razloga, međutim ta mi članska nikad nije stigla na adresu. Dakle nisam siguran jesam li uopće učlanjen s obzirom da mi je članstvo za koje imam iskaznicu isteklo, a za ovo drugo nikad nije ni stigla.

    Ako sam dobro shvatio neki su online preko klupskog weba uspjeli provjeriti vrijedi li im članstvo? Što se tiče mogućnosti glasanja na izborima, pretpostavljam da nitko u ovom trenu još ne zna kak bu, al me zanima kaj mislite - važno je da sam bio barem dio 2023. član ili da imam neprekinuto članstvo i u 2024.? Fala unapred
  • kibic
    1.1k
    Jako mi je drago čuti da si ponosan na svoj rad kao povjerenika i nadam se da ćeš nastaviti tako radit kao do sad.

    Lijepo mi je pročitati ovakve priče gdje se vidi kako ljudi i kroz komplicirana vremena za Dinamo zdušno žive i vole. Držim ti fige da i dalje nastaviš učlanjivat velik broj novih članova!
  • Ludovic IX
    5.9k
    tovari su članovi udruge NH, ne kluba..

    i ta udruga zapravo novcima članova kupuje dionice hajduka tj posudjuje lovu od clanarina a ovi je vračaju dionicama. više interes nego ljubav
  • xavier
    11.3k


    Javi mi se u inbox.
  • Mali Zeus
    10.4k
    Sad baš gledam, nije mi još stigla iskaznica, al sam provjerio preko ulaznice.hr, članstvo mi vrijedi od 18. 12. ove godine do kraja sljedeće, tj. do 31. 12. 2024.
  • The Undertaker
    4.4k
    Nije tako ali ovo nije tema.
  • xavier
    11.3k


    Meni je stigla danas. Produžio u 11. mjesecu.
  • Mali Zeus
    10.4k
    Meni je stigla danas. Produžio u 11. mjesecu.xavier

    Onda će i meni brzo. Najvažnije da mi je produženo.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.