• The Undertaker
    4.1k
    Eto, sad znamo i to pa je bespredmetno komentirati i članak i autora. Medo dobija ozbiljnu konkurenciju.
  • masacusec
    3.1k
    Sportska inspekcija izdala dekret: vratite mafiju u Dinamo!
  • The Undertaker
    4.1k
    U svijetlu ovog rješenja, kakva je sada raspodjela povjerenika?
  • masacusec
    3.1k
    Nekada realnost nije tako loša, ali filter zvan žurnal ju "pokvari"
  • Istočnjak
    93
    Dečki, tko vodi Dinamo nije ni čudno da nisu ni Zorića i ekipu znali izbaciti iz kluba.
    Pa sjetite se na koliko smo ih mi pravnih stvari dobili, čak smo osnovano tražili i da se Barišić makne s dužnosti.

    Ostajemo samo Dinamo i mi, a bilo koja strana u borbi za vlast će nam pomoći samo ako vidi interes u tome. Siguran sam da samo mi volimo Dinamo bez interesa.
  • Papastrumf
    10k

    Ista. Nalozeno je IO-u da ih vrati u clanstvo u roku od 15 dana od imenovanja. Tako da se na ovoj Skupstini nista ne mijenja, a pitanje je kakvo ce stanje biti na sljedecoj.
  • Olmic
    2.7k
    25.09 skupstina Dinama od 18h
  • Šteco
    530
    To neka svako zaključi sam za sebe. Ja samo govorim da Barišić iz Dinama u zadnjih 20+ godina nije uzeo ni cent. Poznajem čovjeka jako dugu, i sama činjenica gdje živi sa Božicom i kakav je auto vozio (dok je mogao) govori za sebe.

    A i grobnica na mirogoju nije u obliku piramide....
    Endeavour

    Kad nam već poznaš Mirka onako, u dušu, zbog čega se on tako grčevito bori za sebe i svoju ekipu za koju je dokazano da je u zadnjih 20 godina već hrpu puta izvlačila novac iz Dinama ako on tu nema nikakve zarade?Imamo Dinamo

    Mislim da je jedino logično da se bori za besplatnu ulaznicu za dinamove tekme. S obzirom na poskupljenje godišnjih ulaznica mislim da si svojom penzijom to ne bi mogao priuštit. O gostovanjima da i ne pričam, a i Božica voli ić na tekme.
  • Eduardo
    17.6k
    1hVx6ec.jpg

    Reveal
    yZj91mI.jpg

    2fQbLaU.jpg

    8VLThDz.jpg

    6a3cBlg.jpg

    YIw3qxw.jpg

    LuzWhII.jpg

    j2RX5jM.jpg

    6OesG9a.jpg

    Q2T51PJ.jpg

    2VzZKj6.jpg

    OMyNHhU.jpg

    NrV0Xeu.jpg

    vJmlLQ7.jpg

    OciQlmV.jpg

    3bfQcj5.jpg

    1tePvjS.jpg

    pbx1BON.jpg
  • Matija97
    29
    ako si na mobitelu, probaj "refreshat" članak pa onda ugasiti internet. Trebao bi se onda cijeli članak otvoriti, tako je meni barem.
  • Imamo Dinamo
    3.3k

    Vidiš to nisam znao, ali ne učita se cijeli članak nego se samo makne onaj zid koji prekriva manji dio teksta, većina teksta uopće nije tamo
  • ZGBhoy
    1.7k
    cijelim člankom?IstokKa96

    Nakon tri mjeseca uživanja u plodovima rekordne turističke sezone, Nikolinu Brnjac u prvim danima posezone dočekao je neželjeni desert - nered u Dinamu. Na stol ministrice turizma i sporta u srijedu je, naime, sletio zahtjev "zorićevaca" iz Dinamove Skupštine kojim od nje traže 1) hitno i bezuvjetno izuzeće glavne sportske inspektorice u daljnjem postupanju u predmetu GNK Dinamo te 2) zahtjev za izdavanje hitne mjere.

    Nova perspektiva
    Za one slabije upućene, zahtjev je kuvertiran upravo ministrici Brnjac jer je Sportska inspekcija tijelo pod kapom Ministarstva turizma i sporta. Grupa skupštinskih zastupnika okupljena oko Damira Zorića - koja s klupskim predsjednikom Mirkom Barišićem niti šest mjeseci nakon onog kaubojskog čvenka u Sheratonu ne može pronaći zajedničku platformu za upravljanje klubom - ovaj je zahtjev proslijedila na znanje i Hrvatskom saboru, preciznije Odboru za predstavke i pritužbe te Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. U predvečerje nove Skupštine (ponedjeljak, 25. rujna) to društvo želi pokazati da misli ozbiljno. Kažu nam da odgovor gospođe Brnjac očekuju u roku od 48 sati. Ako ga ne bude, već pripremaju sljedeće akcije.

    A otkud uopće motivacija za takvu akciju? "Zorićevci" su je pronašli u rješenju glavne sportske inspektorice, kojim GNK Dinamu naređuje da poništi odluku u međuvremenu raspuštenog Izvršnog odbora o izbacivanju iz članstva Damira Zorića, Nikole Polaka te četvorice klupskih povjerenika, Damira Žigrovića, Mate Tokića, Marija Paponje i Marija Primorca. Ili da budemo točniji: njih iritira tajming rješenja, otpravljenog u javnost 15. rujna. Glavnoj sportskoj inspektorici Klaudiji Miloš Lončar trebalo je, objašnjavaju nam, "samo" šest mjeseci da reagira i utvrdi očito. Iz njezine trome reakcije iščitavaju namjeru da kupi vrijeme za vladajuću koaliciju Barišić - Peras.

    "U pravnoj logici to je tipični primjer i zove se reductio ad absurdum", upozoravaju oni u svojem zahtjevu na postupanje sportske inspektorice koja je u svojim prvim rješenjima prihvatila odluke Dinamovih tijela o izbacivanju "zorićevaca" iz članstva, a sada okreće perspektivu naglavce i od novog Izvršnog odbora traži da te odluke poništi.

    Zbog toga oni na koncu od ministrice zahtijevaju da se Zorića, Žigrovića, Paponju, Tokića i Primorca vrati, ne samo među članove, nego i u sastav Skupštine kao punopravne zastupnike, što su još zimus bili. Veliki come back u zastupničke klupe ovog društva, koje su iz suparničkog tabora bili etiketirali kao "zločinačku organizaciju", isporučivši im 49 kaznenih prijava za pljačku kluba, zakomplicirao bi do kraja ionako već nemoguće zategnutu situaciju u plavom parlamentu.

    Da bi taj parlament na sjednici u ponedjeljak uopće stigao dalje od točke verifikacije mandata, trebat će mu kvorum od 41 zastupnika. Može li ga pronaći? U našoj političkoj praksi nagledali smo se "preletača" i "žetona", tako da niti jedan rasplet ne možemo unaprijed prekrižiti, ali ako se crta fronte do ponedjeljka ne pomakne, sve ukazuje da ćemo još jednom svjedočiti pat-poziciji. Dinamo će, figurativno, hodati uz pomoć proteze, bez Izvršnog i Nadzornog odbora, sa Skupštinom koju čeka raspuštanje, oslonjen samo na figuru predsjednika Barišića i četveročlanu Upravu.

    BBB-i krajnje rezervirani
    Na Skupštini u ožujku većina okupljena oko Mirka Barišića nije uspjela zadržati kvorum nakon što su tadašnji "mamićevci" napustili dvoranu. Tek nedavno isplivala je informacija da je Zdravko Mamić tada od svojeg tabora zatražio da se kolektivno povuče iz Skupštine te vrati mandate klubu, ali su Zorić i najbliži mu suradnici odbili izvršiti zapovijed. U međuvremenu su se homogenizirali i sada čine kompaktan blok, bez puno sluha za Mamićeve želje. U Skupštini od 65 članova (sedmorica su izašli iz članstva ili preminuli, a mandati još sedmorice zastupnika iz redova "boysa" nisu verificirani jer sjednica u ožujku nije prošla provjeru Ureda za upravu) na strani predsjednika Barišića je po slobodnoj procjeni tridesetak zastupnika. Taj broj uz pomoć navijača - a oni se nakon Barišićeva odbijanja da uvede demokratski Statut drže krajnje rezervirano - može dosegnuti 37 ili 38. Što, u prijevodu, znači da predsjedniku za kvorum i dalje nedostaju tri ili četiri ruke. Hoće li u takvim okolnostima do Skupštine uopće doći? Nakon skoro godinu dana mačevanja u posljednjem zapletu čekamo, dakle, da ministrica Nikolina Brnjac zakorači u maksimirski ring i ustanovi pravila igre. Što bi tu uopće moglo krenuti krivo, rekao bi zlobnik...
  • NitkoBitan
    12.4k
    Tek nedavno isplivala je informacija da je Zdravko Mamić tada od svojeg tabora zatražio da se kolektivno povuče iz Skupštine te vrati mandate klubu, ali su Zorić i najbliži mu suradnici odbili izvršiti zapovijed. U međuvremenu su se homogenizirali i sada čine kompaktan blok, bez puno sluha za Mamićeve želje.ZGBhoy

    Kak da ne :lol:

    "Pitanje zivota i smrti."
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.