• Klenx
    4.1k
    Nema razmišljanja, ponuditi mu ugovor koliko traži.
    Na 5 godina.
  • xavier
    11.1k
    a mozda je samo banalno davanje minuta Zagorcu..Efes Pilsen

    Ako ono jučer nije bio oproštaj, onda ne znam što je. No isto tako vjerujem da ništa još s nikim nije dogovoreno i da nadam se da je Livijev ostanak ipak opcija.
  • Ludovic IX
    5.2k
    Jučer je bio "uvjetni" oproštaj. Ako ode, da ne bi bilo da nije dobio ovacije pri izlasku. A nadam sw da se svi nadaju da do ispunjavanja uvjeta neće ni doći.. bar ne još par godina
  • bbb medimurje
    2.9k
    "Da po primanjima izjednači petogodišnji ugovor u Turskoj, Livaković bi u Dinamu morao braniti do svoje 44. godine i to pod uvjetom da u jeku racionalizacije troškova koju predvodi nova uprava stvarno dobije milijun eura na novom ugovoru te da mu ugovor u veteranskim godinama ne bude snižen. Livaković nije siromašan čovjek, ali to je velika razlika.

    S druge strane, Turska nije veći profesionalni izazov u odnosu na ovo što ima u Dinamu.

    Fenerbahçe je još 2008. zadnji put nastupao u grupnoj fazi Lige prvaka. Za usporedbu, Livaković je s Dinamom triput igrao grupnu fazu Lige prvaka. Zapravo, svi turski klubovi u pet posljednjih sezona Lige prvaka imaju ukupno dvije pobjede, a što se tiče Europske lige, Dinamo je u Livakovićevom mandatu na golu bio u četvrtfinalu natjecanja, gdje je ispao od Villarreala. Zadnji turski klub koji je došao tako daleko je Beşiktaş u sezoni 2016./17. Na kraju krajeva, Livaković je s Dinamom igrao upravo protiv Fenerbahçea. Pobijedio je 4:1 na Maksimiru i osvojio prvo mjesto u grupi.

    Livaković je na klackalici. S jedne strane ima financijski privlačnu ponudu iz Turske koju teško može odbiti; s druge, postao je Dinamov kapetan, odradio je blizu 300 utakmica u HNL-u, najbolji je vratar lige, prebolio je neke dječje bolesti, brani u reprezentaciji i konkurentan je u Europi. Zapravo, vjerojatno je sada konkurentniji u Europi nego što će biti u Fenerbahçeu.

    Jedino što tu klackalicu može poremetiti je eventualni poziv iz liga Petice. Novac bi sigurno bio veći od onoga što može dobiti u Dinamu, a i profesionalni bi izazov bio veći. Radilo se o Serie A ili La Ligi, Livaković bi u tom slučaju dobio i financijski poguranac, ali i novo poglavlje svoje karijere u kojem bi iz kola u kolo igrao protiv vrhunskih igrača i testirao svoje granice."
  • Krizy
    35.5k
    Fenerbahce je LP zadnji put igrao u sezoni 2008./09.
    Nakon toga su 7 puta ispadali u kvalifikacijama.
    Dinamo je u tome razdoblju 6 puta igrao skupine LP.

    U EL su i Dinamo i Fenerbahce igrali po 3 puta u zadnjih 5 sezona
    Turci imaju učinak 9-7-6.
    Dinamo ima učinak 17-5-8.

    Ostanak u Dinamu - (p)ostaješ legenda kluba i navijača, u svojoj si državi, veća mogućnost za nešto više u europskom natjecanju.

    Odlazak u Fener - odlazak zbog novca.

    Po meni je toliko jednostavno.
  • KlasicZg
    515
    Mora obavezno uzeti u obzir i status u reprezentaciji. Ako se zareda par loših nastupa u turskoj, biti ce poslan na hlađenje. Navijaci ce ga pokopati. A samim time i status u reprezentaciji se moze lako promijeniti pa da neki drugi golman dobije par minuta slave a s vremenom i reprezentativnu jedinicu
  • Infinity
    15.2k
    Ja samo ne znam sta ce Livakovic raditi u Feneru. Kapetan ekipe i jedna od najbitnijih figura im je upravo golman. Da se Livakovic s njim natjece za jedinicu? Bio bi to glup potez i Fenera i Livakovica. To je kao da mi njima dajemo 10m za njihovog golmana, a imamo Livakovica.

    Mozda ce Bayindir negdje dalje, superpouzdani Transfermarkt kaze da 100% ide u Ajax, Ajax koji je prije sest mjeseci iskesirao osam milijuna za Rullija.

    Jednostavno mi sve to nema smisla. Doduse, meni ni odlazak Orsica u Trabzon nije imao smisla, jer je ovima najbolji igrac lijevo krilo, ali on barem moze igrati desno. Ili ce Kartal staviti Bayindira na beka, pa Livakovica na gol?
  • Navijač Dinama
    7.3k
    Hvala mu za sve, ali ovo posebno (bar ja) pamtim. :heart:
    z3toumas8ialekto.jpg
  • Imamo Dinamo
    3.2k

    To i Kalik pretprosle sezone
  • Droljo
    4.8k
    Pa jebote jel službeno? Jel otišao?
  • Eduardo
    17.3k
    Livijev 'slabiji' ulazak u sezonu ima za posljedice jedina dva poraza Dinama na otvaranju HNL-a u povijesti. Jasno, nije jedini i isključivi krivac, ali snosi veliki dio odgovornosti. Međutim, ne sumnjam da će on to nadoknaditi ako ostane kod nas.

    Dinamo 0-2 Slaven Belupo 16.07.2021. (prvi poraz Dinama na otvaranju HNL-a u povijesti)
    02:29


    Dinamo 1-2 Hajduk - 21.07.2023. (drugi poraz Dinama na otvaranju HNL-a u povijesti)
    06:42
  • LovroZG
    1.3k
    Meni ovo čak i nije neka Livijeva greška. Livaja je osto sam i odlično procijenio let lopte, zagradio se metar ispred mjesta pada i tu Livi nije mogo samo boksat loptu preko njega jer je bio predaleko i nije mogo izgurat Livaju. A nije baš ni pametno zaobilazit Livaju u tom trenu jer je on opet bliže lopti.

    Veća je greška Ljubičića koji nije skužio šta se događa pa je čeko da Livi valjda izgura fizički dominantnog igrača i dođe do lopte umjesto da je sam uletio ispred Livaje i izbio loptu.
  • Gražvydas Mikulėnas
    11.4k
    Hvala Livi,sretno dalje. Toliko od mene
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.