• Ali
    1.9k
    Jesam ja dobro protumačio odluku kluba da svi dugogodišnji članovi i vlasnici dugog niza godišnjih ulaznica a koji su prošle sezone radi velikog povećanja cijena za zapad dolje kupili zapad gore ove sezone spadaju u red čekanja kao i svi drugi građani. Koji nisu bili nikad članovi i nisu nikada ranije kupili godišnju ulaznicu?
    Hvala klubu što cijeni odane i vjerne.
  • Bosskovitz
    7.3k
    Malo sam kao i neke kolege ovdje preletio kako rade klubovi u nama bližim zemljama i Ferencvaros recimo ima jako zanimljiv pristup, oni prodaju godišnje ulaznice u tri vala:

    • prvi val je dok još nije završila ni prošla sezona, early bird koji je najjeftiniji
    • drugi val je od kraja sezone do prve službene utakmice u novoj sezoni kada je godišnja nešto skuplja
    • treći val je od prve utakmice nadalje, to je za one koji taktiziraju, čekaju da vide kakva je momčad, kakve su šanse i ta je godišnja najskuplja

    Znam da ponekad dosađujem s idejama oko toga što bi klub trebao raditi oko marketinga, razvoja, brendiranja i odnosa s navijačima i simpatizerima, ali kao nekog kome je stalo do kluba - a usput se razumije u tu tematiku - duboko me frustrira kaj imam dojam da ljude koji vode marketing i razvoj boli ona stvar i za klub, i za posao koji rade.

    Klub ne mora imati ni nekog hiperkreativnog direktora marketinga niti mu BŽG trebaju raditi vizualni kod niti mu 404 treba voditi kampanje. Samo osoba na direktorskoj / meandžerskoj / head of poziciji kojoj je stalo, koja može dovesti par ljudi koji imaju znanja i želje za radom, koja se trudi 40 sati tjedno proučiti što rade oni koji rade bolji od nas i koja zna kako tuđe dobre ideje iskopirati i implementirati kod nas bila bi revolucija za Dinamo. A kamo li netko tko još ima i ideje.

    Da ne ulazim u cijelu temu toga što se može napraviti digitalnim ulaznicama, ozbiljnom aplikacijom i objedinjenom bazom. Čuda. Od kojih na kraju krajeva korist imaju i klub i navijači. Nemam više volje pričati u prazno.
  • Ali
    1.9k
    uqscnpk1jc6lwk53.jpg

    Klub koji se okrenuo navijačima a ne sumnjivom kapitalu se ovako ne ponaša prema članovima i simpatizerima. Vidljivo je veće poskupljenje "stalnim" korisnicima u usporedbi sa novim i ne članovima.

    Druga stvar je kako tumače poskupljenje od preko 60% ?

    Osnovni elementi za određivanje cijene godišnjih su:

    1. ambicije kluba koje se isčitavaju u ulaganju u momčad
    Sezona 2022/23 sastav u vrijeme prodaje godišnjih:
    Livaković, Moharrami, Lauritsen, Perić, Ljubičić, Ademi, Mišić, Ivanušec, Petković, Špikić, Drmić, Zagorac, Gojak, Bočkaj, Ristovski, Marin, Tolić, Theophile-Catherine, Jurić, Baturina, Dilaver, Menalo, Oršić, Šutalo J, Šutalo B., Bulat.

    Sezona 2023/24 sastav u trenutku objave cijena:
    Livaković, Moharrami, Perić, Ljubičić, Mišić, Ivanušec, Petković, Špikić, Drmić, Zagorac, Bočkaj, Ristovski, Marin, Baturina, Menalo, Šutalo J, Šutalo B., Bulat, Perković, Bernauer, Štefulj, i nekih 5-6 juniora (bez nekih značajnih rola u seniorskom nogometu niti u mlađim reprezentacijama)

    Da ovome još pridodamo upitan ostanak Petkovića, Livakovića...

    Vidno dezinvestiranje po pitanju ulaganja u momčad.
    Otišli : Ademi, Dilaver, Gojak, Tolić, Oršić, KTC, Lauritsen. Dakle 7 prežaljeni igrača je trenutno nadomješteno neprovjerenim imenima bez značajnog iskustva.


    2. komfor - ulaganje u infrastrukturu

    Nepotrebno komentirati, daljnje propadanje objekta upitne uporabne dozvole za neke od zemalja trećeg svijeta kamoli članicu eu.


    Ovo je kao i kod šugavih hrvatskih turističkih djelatnika digni cijena jer eto sve je poskupio...
  • matek
    48
    Očito se nije pratila zona, pa se na brzinu stavljaju postovi.
  • Gradinamo
    28
    Ako sam što krivo napravio nek se slobodno briše post, ali je vezan uz aktualne cijene godišnjih ulaznica
  • NORTE
    9k
    Izraz kobasičari je baš potpuno promašen, koriste ga većinom oni koji nas mrze i cilj mu je ponižavanje navijača (ili "derbi-navijača" dinama, a takvih navijača dinama je znamo jaaako puno).

    Doslovno na jednoj utakmici (proslava 2003. protiv Kamen Ingrada, ne znam je li Vice bio na toj tekmi) su se prodavale (ako se dobro sjećam, valjda po popularnim cijenama) ispod zapada gledateljima s tribine zapad dolje.

    To pod zapadom je odradila mesna industrija Lijanovići iz BiH.

    Bio sam na sjeveru, netko ko je bio na zapadu može reći točno.
    Kasnije smo se sa sjevera i istoka spustili na travnjak jer su otvorili prolaz.

    Ok, on je mislio na one koji dolaze samo kad se nešto "dijeli", ali teško je uopće takve razdijeliti od derbi navijača.
  • maddaddam
    2.9k
    ako se dobro sjećam, valjda po popularnim cijenamaNORTE

    Mislim da je bila popularna cijena od 0 kn.
  • Ludovic IX
    5.2k
    1kn da ne moraš pdv placati
  • NORTE
    9k

    Koje susramlje, koji blam.

    Unatoč tome, ostaje činjenica da se ovaj nazovi stadion ne puni gotovo nikad pa ni tad.
    Ponovit ću, one koji dođu jer se nešto dijeli teško je razdjelit od derbi navijača.
    Slično je i s ekipom koja je bila na Paoku sa šalovima i kapama, vjerujem da bi velika većina onih koji su bili došla i bez toga na tekmu.
  • Ludovic IX
    5.2k
    Punio se tada na sve tri utakmice pretkola..po 1kn i na plavu tartan stazu
  • The Undertaker
    4k
    Protiv sam toga da se bilo koji navijač Dinama naziva kobasičarem ili bilo kako drugo pogrdno. Svatko ima svoje razloga zašto dolazi/ne dolazi na utakmice. Okanite se elitizma i stvaranja sekte ubernavijača. Jel treba podsjećati da svatko ima putra na glavi?
  • Jaro
    5.4k
    Pa fino u tekstu pise - "kobasicar" je onaj koji dolazi na tekmu ako ce nesto "zaraditi" od toga... derbi navijac ce platiti da dodje na "vece" tekme i razlika je vise nego ocita i uopce ne vidim problem kozi reci da je koza...
  • The Undertaker
    4k
    Svatko dolazi na tekmu jer misli da će nešto "zaraditi". Netko voli kobasice, netko potez igrača, netko sise i guzice a netko baciti baklju.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.