• Nolifer
    6.9k
    Koji odjeb dobio ''gradonačelnik''. Pa i logično. Da se što prije odmore i regeneriraju. Ne treba im fijasko kao prošli put...

    https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/liga-nacija/nista-od-doceka-za-vatrene-igraci-porucili-ne-zanima-nas-to-neki-nece-ni-doletjeti-u-zagreb-15347053
  • Ludovic IX
    5.8k
    Iskreno, da smo osvojili, vjerojatno poslije tekme nebi mogao zaspati još dva sata jer bi gledao izjave, slavlje i sve bi me zanimalo. Bilo bi malo zajebano jer je danas rijetki petak kad idem do ureda pa se dižem jako rano.

    Ovako sam ugasio tv na terasi istu sekundu kad je carvajal zabio i za 10 min već krmio u krevetu, bez nekog osjećaja da smo nešto važno izgubili.

    Tak sam I mislio da ću se osjećati. Žao mi je da nismo digli taj trofej ali jebiga.. znam di sam bio i što sam radio poslije svakog bitnog poraza repke od 96-e ali ovo cd biti na dnu nekih sjećanja tak da sw neću čuditi da sw i ne sjetim za par godina .

    Prvo što sam pomislio sad ujutro je "ajd fala bogu da je i to gotovo..ajmo dinamo"
  • jaijivic9
    572
    Well guys I know it hurts, I am not Croatian so maybe I can see this games "unbiased"

    I don't think Croatia lost the game because the players are infected with a weak/losser mentality that leads them to be selfpitty babies, lets be clear Croatia was the clear underdog not only in this game but, in the final 4 and in the group phase for the reason that even with great players Croatia lacks deep in the squad and is way behind the top teams in terms of quality in some positions.

    Croatia is a small nation with a below average League this is a fact not a alibi, I remember when Portugal lost against the Greeks in 2004, the Greeks are for sure the worst side to win the Euro and Portugal even being a small nation got a squad with a lot of talent, they were the host nation and they lost the final against the fucking karisteas and Nikopolidis who got the summer of his life, after that the Lusos think we are fuck, we never will win anything, this was our golde generation, playing the final in Lisboa against Greece.

    It was the final for Portugal not, Figo,Rui Costa, Couto, Pauleta and others left the team but Portugal manage to rise again and finally win the Euros with a unexpected hero Eder.

    Whats the most important thing after this, keep the consistency to get a shot to win somenthing you need to always be in the mix and then the window will open if Croatia keeps getting out of groups in almost every tournament you could say they already moves up, and can built upon this last 5 years ride if they go back to 2002-2014 form then all this was in vain.

    The future well after 1998 everyone was expecting Croatia to be another one hit wonder like turkey, Romania or Bulgaria, after Suker and Boban a lot of people say Croatia will never have again player like that, even after 2018 a lot of people say it was just luck, you already knows that Croatia was not a One Hit Wonder, Modric, Mandzo, Perisic, Brozo, Rakitic and Kovacic enter the chat, Croatia was 3rd in Qatar so it wasn't just luck.

    There are already some good players to build the new team, lets see how Baturina and other young guns develop and maybe there are some talents still fliying below the radar,Perisic was more like a "grom iz breda neba" a player who left Croatia very early and came frome Brugges to become a standard player for the Vatreni when everbody was talking about other players.
  • Mali Zeus
    10.3k
    Šteta i zbog publike i zbog prilike za trofej. Tvrda, neugodna tekma, gdje se većinom igralo između 2 šesanesterca, bez izrazitih prilika na obje strane. Di kod kuđe di kod ne uđe, jebiga 4 puta smo na penale prošli zaredom, negdje je to moralo stati. Španjolci su skoro pa savršeno izveli penale, Majer po sredini i dao šansu Simonu da obrani, Petko čak nije ni loše pucao, ali pročitao ga ovaj. Jebiga, dobro kaže Bilić, mi s prednjom linijom koja realno nije baš nešto bilježimo takve rezultate, ali ne bih se složio s njim i Stanićem da nemamo napadača, pa evo konkretno Beljo čeka i treba ga pomalo početi uvoditi.

    Uspjeh je ovo iako naravno ostaje žal. U samom smo vrhu svjetskog nogometa. Sad je samo pitanje ostaje li Luka do Eura, mislim da bi trebao i nek mu to bude zadnji turni, kao Messi da da sve od sebe da odemo do kraja.

    Ništa ne bi zamjerio Daliću osim možda što je trebao staviti Sosu poslije na beka i Perišića naprijed, jer se Perišić previše trošio iza, dobro ga je išao, radio je prodore, al na postavljenu obranu, bilo bi logičnije da si imao jednog koji ti napada dubinu kad Petko zadrži loptu i razigra dalje, Vlašić nije ništa donio po toj strani.
  • DrawTube
    3.2k
    Nakon ovog me malo obuzeo pesimizam jer sam mislio da ako će nam se jednom pružiti šansa za zlato to će biti ovo izdanje lige nacija

    Još imamo Euro ali opet to je puno više utakmica i još teških protivnika koje treba proći za koju god medalju, kamoli zlato. Iako računam da ćemo napraviti dobar rezultat ali opet mislim da je prava šansa.

    Nakon ovog Eura bi se Modrić trebao oprostiti od Repke, a nedugo zatom valjda i Perišić, imamo mi puno mladih talenata ali ne vidim kako itko može Modrić zamijeniti trenutno. Eventualno da kao i Modrić uzlete krajem 20ih godina
  • Ali
    2k
    Možda je netko spomenuo, ak je, nek admin obriše duplu info.
    Klubovi sa brojem nastupa u jučerašnjem finalu ULN:
    Dinamo - 4
    Real - 4
    Barca - 3
    M.City - 2
    ....
  • Svi na Sjever
    1.9k
    Daj ono, o čemu mi pričamo?
    Čovjek nije odigrao 45 minuta od SP... na temelju čega da ga pozove, igrač van svakog ritma profesionalnog nogometa. Skoro pa ekvivalent da netko kaže, zašto se mandžukić nije presvukao u sportsku opremu i uletio na teren...
    db-izbjeglica

    Krivo sam se izrazio, "uz izostanak Oršića" a ne "nepozivanje Oršića" iako primjera kroz našu povijest igrača koji nisu bili u ritmu pa su bili najbolji ili medju boljima na turniru u ekipi ima dosta od Asanovića preko Šimića i Tudora do Rapajića ovako na prvu što ću se odmah sjetiti.

    Uglavnom, Dalić si je sam skratio roster pozicijom Perišića,nepozivanjem Mišića ili Jakića a imaš dva lijeva beka na klupi tek tolko, kao što si sam naveo u 75 minuti kad pogledaš našu klupu ,tko ce uci?

    Nije htio čuti da Oršić odigra koju minutu na uštrb Perišića dvije godine i sad kad ti je Perišić jedini igrač dubine i širine u ekipi ti ga staviš na beka?
  • Mali Zeus
    10.3k
    kakav šabanluk, strašno, cirkus i maskenbal u jednomplavi67

    Ljudi s majicama na kockice i šalovima, tu i tam koja zastava, di je problem?
  • Boysica
    467
    hvala bogu ne vidim na instagramu blokirani su.
    odgledala sam tekmu za mene su prvaci ... Spavala 4 sata i na posao odbila sam gledat komentare ...po drustvenim mrezama
    Jbg nismo osvojili zlato neko je napisao vec gore ja ponavljam jos malo pa igra Dinamo
  • ZGBhoy
    1.7k
    Danas naletio pa da podjelil i sa vama

    ZLATKO DALIĆ - HRVATSKI DAMON HILL

    Britanca Damona Hilla će se sjetiti bolji poznavatelji Formule 1, ipak je jednom bio i svjetski prvak. No, njegova karijera je poprilično zanimljiva. Dugo godina se takmičio u nižerazrednim serijama autoutrka i nije postizao neke zapažene rezultate. Prosječni vozač u utrkama koje su pratile samo uža obitelj i najbolji frendovi iz kvartovske birtije.

    No, u već za vozača utrka poznim godinama, otvorila mu se šansa u tada dominantnoj momčadi F1, Williamsu, prvo kao testnom vozaču, a zatim i kao rezervnom vozaču. Konačno 1993. Damon je, s već punih 32 godine života postao vozač Williamsa. Te sezone je dominantni Williams osvojio momčadski naslov prvaka, njihov vozač, legendarni Alain Prost je u oproštajnoj sezoni postao prvak, a Damon je bio treći.

    Odlaskom Prosta, Hill postaje vodeći vozač Williamsa koji ponovo ima dominantni bolid, ali Hill osvaja tek drugo mjesto, svoju prvu titulu prvaka je osvojio tada njemački vozač u usponu, Michael Schumacher. U idućoj sezoni je Schumacher ponovio titulu i bio toliko dominantan da je i svoj Benetton povukao do momčadske titule, a Hill se, u boljem bolidu, opet morao zadovoljiti drugim mjestom.

    1996. Schumacher prelazi u tada očajni Ferrari, pa Williamsi u pojedinačnoj konkurenciji uvjerljivo osvajaju prva dva mjesta, te naravno superuvjerljivu momčadski pobjedu. Hill iz četvrtog pokušaja, u uvjerljivo najboljem bolidu te ere, konačno dolazi do svoje prve titule.

    I oprašta se od Williamsa koji kao novu zvijezdu momčadi gura Kanađanina Jacquesa Villeneuvea, a on će već iduće godine nastaviti dominaciju Williamsa i osvojiti svoju jedinu titulu prvaka. Tom 1997. završava dominacija Williamsa i od tada više nikada nisu osvojili niti momčadsku, niti pojedinačnu titulu.

    A Hill? Kao aktualni prvak je te 1997. prešao u Arrows i bio tek 12. Iduće dvije godine je vozio za Jordan, prvo bio 6., a 1999. se 12. mjestom oprostio od karijere vozača Formule 1. Totalni pad. Sve što je u sportu postigao, može zahvaliti genijalnom inžinjeru Franku Williamsu koji je prije 30 godina stvarao zvijeri od bolida.

    Zašto sam usporedio Hilla s Dalićem? Zato jer je i on imao sreću 2018. sjesti u bolid koji je upravo sazrio za najveće domete. Kao što Hill ne može talentom ući u istu rečenicu sa Sennom, Schumacherom ili Prostom, tako niti Dalić nije neki osobito talentirani trener. Poklopilo mu se da je u pravom trenutku preuzeo odličnu momčad koja je baš tada sazrela za najviše domete.

    Kada u bliskoj budućnosti odu nositelji igre ove momčadi, vidjet ćemo koliko Dalić ipak vrijedi. Je li uistinu Schumacher koji je osvajao titule u raznim bolidima, ili je ipak samo Hill kojem je Luka Modrić ono što je Frank Williams bio pravom Hillu.
  • Patak
    2.3k
    Ne slažem se, Dačić je preuzeo ekipu kad je Modrić imao već preko 30 godina, a uspješno je napravio smjenu generacija i ponovio uspjeh.
  • Efes Pilsen
    7k
    Hmm ne znam cemu vuci ovakve usporedbe. Sigurno da moras imat dobre igrace da bi uspio, pa ni ona Grcka nije bezvezna ekipa. Izbornicki posao ima neke svoje zakonitosti, nemas ti puno vremena radit na sustavu. Izaberes, motiviras i ajmo igrat. Okupljanja su kratka, igraci su sjebani od sezone itd. U tom svemu Zlatko pliva kao riba u vodi.
    S druge strane imamo klupski trenerski posao i tu nije napravio nista vrijedno spomena niti ga u buducnosti vidim kao kreatora istog. Ako je pametan poslije reprezentacije ce u penziju i u studio ili arapske pare. Preuzme li nikad prezaljenog Hajduka moga bi se osramotit i isparit iz nacionalne svijesti kao trener i postat ridikul..
  • The Undertaker
    4.3k
    Dalić je preuzeo ekipu koja je netom prije izgubila od Finske i svi su je već pokopali uvjereni da se neće plasirati na SP. Zato se nitko nije htio prihvatiti posla. Danas ispada da je preuzeo svjetske prvake u top formi.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.