• Patak
  2.5k
  Ok, ali proračun je nikad veći, ne znam po kojim kriterijima bi sad odjednom bila loša financijska situacija? U članku imaš i stavke po kategorijama, za stadion - obnova sanacija, programsko korištenje, itd. Ukupno prema Dinamu kažu oko milijardu kuna.

  Referirao sam se na tvrdnje da će tetejac napraviti više nego Bandić za Dinamo pa sam napisao neka da trećinu sadašnjoj upravi koliko je Bandić dao prethodnoj za sanaciju, obnovu pa će bit za cijeli stadion bez raznih rikverca i muljaža. To je sve.
 • Nino Bule
  11.9k
  pa sam napisao neka da trećinu sadašnjoj upravi koliko je Bandić dao prethodnoj za sanaciju, obnovu pa će bit za cijeli stadionPatak

  Al to ne ide tako, to je islo u dinamo velikim dijelom jer se radilo o dealu da se uzme, dan danas postoje osnove po kojima bi dinamo trebao dobivat novac od grada i dobiva

  Ok, ali proračun je nikad veći, ne znam po kojim kriterijima bi sad odjednom bila loša financijska situacija?Patak

  Prije korone kad je bila opcenito najbolja gospodarska situacija 2019. smo zavrsili milijardu i pol kuna minusa. Gradske firme u velikim gubitcima, imali vece kratkorocne obveze nego prihode, opcenita prezaduzenost od grada do holdinga i zeta. Bandic je realno doveo sustav do pucanja i riknuo i boli ga kurac, to naravno nije alibi tetejcu i ocajnom mandatu po pitanju holdinga, do fijaska s odvozom smeca, pa problemi s vodoopskrbom itd.

  Ono di ta situacija je alibi je financiranje onog sto se smatra u gradu sporednim, a to je za građane zagreba trenutno dinamov stadion. Da bi grad ozbiljnije financirao stadion morao bi se zaduzivat jer vec objasnjeno diskrecijsko trosenje u proracunu vrlo suzeno i tu prostora za nesto vise od sminkanja kranjce nema, a pitanje je koliko se zagreb moze zaduzit i pod kakvim uvjetima da bi radio stadion za koji 90% biraca boli kurac. Po meni svaka prica o financiranju od strane grada je trenutno samo gubljenje vremena, ako se radi pritisak na grad nek se pritisce da cijeli proces krene sto prije, sto od kranjce do maksimira a za financije nek se snalazi dinamo i trazi partnere.
 • The Undertaker
  4.4k
  Zašto bi se Grad morao zadužiti zbog stadiona? Pa ni Dinamo ne planira investirati puno svog novca. Grad može izgraditi stadion po istom modelu kao i Dinamo.
 • Armagedon13
  958
  Da li su u proračunu planirana sredstva za Kranjčevićevu?
 • Nino Bule
  11.9k

  Koliko ja znam dinamo planira dizat kredit, naravno dio ce pokrit kroz partnere koji bi gradili hotel s 4 zvjezdice i shopping centar, dio navodno drzava (ne znam koji su razmjeri tog ulaganja) al pretpostavljam da ce morat dio i dinamo kroz kredit, radi se o projektu od 100+ mil eura, tesko da se to moze zatvorit samo od drzave + privatni partneri.
 • NitkoBitan
  13.4k
  naravno dio ce pokrit kroz partnere koji bi gradili hotel s 4 zvjezdice i shopping centarNino Bule

  Od toga nece biti nista
 • Infinity
  15.4k
  Meni realnije zvuci prica da ce se pojaviti testament po kojem nam Bandic ostavlja sto milijuna eura, nego te price o privatnim partnerima koji bi gradili hotel i shopping centar. Jos kad se tako spomene i broj zvjezdica hotela odmah se sjetim onih nizeligasa sto grade stadion od 2000 mjesta 'po svim UEFA standardima'.

  Treba se postaviti kao da cemo ga sami graditi, a ako se netko i pojavi dobro ce doci. Ovako se samo nadamo da ce netko s neba pasti i reci da bi htio graditi.

  Ako cemo cekati privatnog partnera kao jedinu opciju, najvise sto cemo dogurati je to da Kranjceviceva postane nasa Rujevica. Gle cuda, i oni cekaju partnera.
 • Nino Bule
  11.9k

  A valjda su u dogovoru s gradom dobili pravo gradnje i hotela + centra, lokacija je atraktivna, koliko ce se moci dobit ne znam ali bas da se nece naci nikakav investitor tesko, ali svejedno ja isto ni na drzavu ne racunam. U svakom slucaju bar vecinu a ja racunam i 80%+ ce dinamo morat smislit novac, cekat drzavu i fantomske investitore nema smisla.
 • Dautbegović1
  92
  Po SN od stadiona ku... ,niti je riješeno zemljište sa crkvom,niti što je najbitnije je riješeno financiranje.
  Lovu nitko nema ili neda,svi nešto obećavaju ,ali sutra ili malo sutra
 • San Lorenzo
  12.4k
  Jesmo li iznenađeni?
  Dok nekom nešto ne bubne na glavu, od toga ništa, a i tada bi se gledala težina ozljede.
 • masacusec
  3.2k
  Nema sekiracije oko stadiona.....jer stadiona neće biti još dugo!.
 • Nino Bule
  11.9k

  Zemljiste sa crkvom je rjeseno, doso je sad kutlesa doduse ali navodno nema namjeru rusit dogovor
 • Nino Bule
  11.9k
  Ako planiraju pokrit citav projekt novcima "investitora" onda je stadion bas na dugom stapu
 • Armagedon13
  958
  Znači ovako :
  -grad daje zemljište koje država otkupljuje (dio)od crkve
  -dinamo treba izgraditi stadion ali ne svojim novcem
  -investitora nevidimo (zasad)
  -država otkupljuje zemljište i daje ga gradu,a u proračunu (u iduće dvije godine) osigurala i fin.pomoć za izgradnju stadiona(množina), problem može biti da iduće godine možda neće više biti na vlasti
  Za sad to je utopia
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.