• deda
    26.3k
    Nemaš što razmišlat. Uzmi APN.
  • Ludovic IX
    5k
    ja isto čekam neko pojeftinjenje ali se bojim da ga neću dočekat. kad sam kuću kupio 2009-e, kamata mi bila 5,90, i jesam ju ja nju smanjio prije par godina i sad sam nedavno otplatio ga u cijelosti i opet im dao 50% više no oni meni.

    i sad isto gledam uzet drugu nekretninu kao investiciju. Al ja nemam pravo na apn..da imam, ne bi sekunde razmisljao
  • Patak
    2.2k
    Rasprava o trgovini djecom spada ovdje a ne u temi o gradu Zagrebu, a sa svakom najnovijim saznanjima o tom slučaju može se vidjeti kolika je količina truleži u hrvatskim institucijama na svim razinama. Zataškavanje slučaja koalicije hdz/možemo i njihova pristranost izaziva gađenje. Nadam se da će na kraju cijela hobotnica biti razotkrivena.
  • SAS1987
    13k
    ja isto čekam neko pojeftinjenje ali se bojim da ga neću dočekat.Ludovic IX

    Trziste nekretnina je razlicito od drzave do drzave al ja ne vidim kako nece doci do pojeftinjena. Barem kod nas. Kamate ce se jos dizati, inflacija je jos uvjek velika pa standard građana pada a gospodarstvo ima sve manje nivca pa nemogu tek tako dignuti plate. U Sloveniji je ove godine (prva dva mjeseca) sluzben pad vrijednosti prodaja nekretnina za 2.3% a broj prodaja je u tom periodu manji za 28% kad se ume u obzir isti period 2022 (pad za prvi mjesac 20% a za drugi 37%).

    Al naravno, vi imate svoje specifike (diaspora i apn) pa ne znaci da ce kod vas biti isto.
  • Robredo276
    265
    Kamate ce se jos dizati,SAS1987

    Sve drugo stoji, ali ovo pogoduje padu, a ne rastu cijena nekretnina.
  • NitkoBitan
    10.6k
    Sve drugo stoji, ali ovo pogoduje padu, a ne rastu cijena nekretnina.Robredo276

    Rast kamata ublazava inflaciju. To sto inflacija pada ne znaci da ce cijene nekretnina past, one i dalje rastu samo po manjim stopama, sve dok inflacija postoji rast cijena je neminovan, pa tako i cijena nekretnina. Cijene nekretnina ce eventualno past/stabilizirat se nakon uvodenja poreza na nekretnine kad ce se ljudi rjesavat nekretnina jer ce im bit skupo za placanje poreza, pogotovo nekretnina koje ne koriste.
  • Efes Pilsen
    6.4k
    ovisi kolika je stopa poreza na nekretninu. Mislim, ko je ima za najam sigurno nece zbog toga prodat nego ce naplatit najmoprimcu. Ovi sto imaju vise nekretnina koje nisu atraktivne ce mozda i u prodaju i to moze napravit razliku u tim mjestima. Tesko mi je povjerovat da ce dovest do pada cijena u iole pristojnom gradu.m
  • NitkoBitan
    10.6k
    Sta bi bilo kad bi bilo (iako taj porez vjerojatno kod nas nece bit jos dogledno vrijeme). Ovu tezu sam bubnuo cisto ovako zdravologicki. Ne treba izmisljat toplu vodu. Treba samo pogledat primjere ostalih EU zemalja kaj se dogodilo sa nekretninskim trzistem nakon uvodenja poreza na nekretnine.
  • bbb medimurje
    2.8k
    Ja isto mislim da jedino porez na nekretnine moze sniziti cijene
    Al posto je kod nas iduca godina izborna tesko da bude doslo do toga u skorije vrijeme
    Tak da eventualno moze doci do stagnacije cijena
  • Efes Pilsen
    6.4k
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.uipi.com/wp-content/uploads/2018/09/Comparative-Analysis-on-Real-Estate-Taxation-2013.pdf&ved=2ahUKEwjNtePLl_X9AhWhhP0HHaYDBJMQFnoECA0QAQ&usg=AOvVaw35T_IP29LH0UDSazuLtE5e
    Imas ovdje po zemljama.. ako ce nekog 1% ili 0,033 po kvadratu natjerat da proda kucu.. to je naravno u usporedivim zemljama. Belgija ima jebacke poreze, ali i place pa sad ne znam koliko je realno da ce tako nesto bit kod nas.
  • The Undertaker
    3.7k
    Mene ovo baš podsjeća na stanje prije krize 2008. Isto ovako su plaće i cijene nekretnina rasle dvoznamenkastim postocima. Onda je u par mjeseci sve resetirano na početne pozicije.
  • deda
    26.3k
    Ma mora stati ovo ludilo, sad da li će pasti cijene ili će ih samo bit u ponudi da se ukakaš to ćemo vidjeti.
  • bbb medimurje
    2.8k
    Ma mora stati ovo ludilo, sad da li će pasti cijene ili će ih samo bit u ponudi da se ukakaš to ćemo vidjeti.deda

    Je i to (ak) bude kroz par godinu-dvije
  • Patak
    2.2k
    Balon će puknuti kada tad kao i svi baloni prije.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.