• Robi T
    415
    Ako je to zaista istina onda bi dinamo svejedno trebao napraviti takav dres i nositi ga samo u hrvatskim natjecanjima, a Uefu ko jebe. — NORTE
    Koliko znam svi prijedlozi za dresove se šalju na odobrenje u UEFU.
    To je info koja je bila aktualna prije cca 7 g.
    Da li se nešto promjenilo u zadnjih 7 g.,ne znam.
  • NORTE
    27.8k
    Koliko znam svi prijedlozi za dresove se šalju na odobrenje u UEFU. — Robi T
    Ako ništa drugo, onda nam ostaje COPA.
    ljnipq8cvlnp4bq9.jpg
  • maddaddam
    2.9k
    Nove dresove prvi su isprobali Ante Ćorić, Marko Pjaca i Paulo Machado. Bili su oduševljeni, a Machado je otišao korak dalje proglasivši ga jednim od najljepših u kojemu je ikad igrao.

00f1ea162f399a1ca8e01028d29150f2.jpg

Osvježenje u kolekciji Dinamovih dresova vuče konce u slavnoj modroj povijesti i svima poznatoj generaciji 1967. koja je osvojila istaknuti Kup velesajamskih gradova. Modra momčad tada je na gostovanjima nastupala u prugastom crno-žutom dresu, a na ovaj način Dinamo će u uspješnu klupsku sadašnjost pokušati unijeti i dašak te vrijedne zlatne povijesti.

A ovo je dio članka sa tportala koji veze sa vezom nema.

https://www.tportal.hr/sport/clanak/dinamovo-sjecanje-na-1967-u-goste-u-zutom-dresu-20140805
  • Armagedon13
    959

Hajduk -domaći bijeli
    - gostujući crveno-plavi prugasti
    Nikad čuo za takvo pravilo
  • Infinity
    21.6k
    Pravilo postoji, ali se kolega malo zeznuo. Ako je prva boja plava onda drugi u slucaju da je prugasti ne moze imati plavu boju. Mi mozemo imati plavi i crno-zuti, ali ne mozemo imati plavi i plavo-crni ili plavo-zuti.

Nisam siguran, ali mislim da ima i do nijansi. Da nam je prvi tamno plavi, tad bi crna mogla biti problem na drugom dresu.

Ja bi osobno prije uzeo prve boje Gradjanskog za drugi dres, nego ovaj crno-zuti.
  • Robi T
    415

E da,ima tu i tradicije.
    Ako se dvobojni dresovi prezentiraju kao dio nečije tradicije onda je dopušteno.
  • xavier
    12.1k
    Ako je prva boja plava onda drugi u slucaju da je prugasti ne moze imati plavu boju. — Infinity

Upravo tako.

Ako je prvi dres primarno jedne boje, onda drugi dres ne može imati značajniju količinu iste te boje. Ne možeš imati plavi prvi dres i onda plave i bijele pruge na drugom dresu.

No apsolutno nitko ti ne brani da uz plavi prvi dres imaš recimo žuto bijeli drugi.
  • Nolifer
    15.8k

Malo sam se poigral u Fifa creatoru i fotošopu, zato je tu logotip taj neki kaj nemrem maknut kod Adidasa, jel si na tak nekaj mislil, kad si spomenul žuto crne pruge? Meni je ovo bomba.. Čak i ne treba 3 adidas crte na ramenima, ali to se naknadno doradi... Išao sam maksimalno što je moguće kao ovom Penarolu iz knjige...

1axugkfajle6n273.jpg
  • Bruh
    1.3k
    baš odlično izgleda
  • NORTE
    27.8k
    jel si na tak nekaj mislil, kad si spomenul žuto crne pruge? — xFire
    Više bih volio da COPA napravi taj retro dres, s ponuđenim prišivkom starog grba (bez zvijezdice, kakvog su na odijelima nosili igrači i treneri).

No naravno da ne bih imao ništa protiv da konačno i naš dobavljač (ko god bio) napravi takav službeni dres za utakmice.
  • Nolifer
    15.8k

Hvala,

Da bar naprave, nebi bilo loše.... Možda i naši budu inspirirani, pa se konačno sjete napravit tako nešto...
  • maddaddam
    2.9k
    Više bih volio da COPA napravi taj retro dres — NORTE

Ima bar 20 dresova koje bih radije vidio u tom aranžmanu. Znam da je povijest i sve, ali i dalje mi tu nema puno “dinamovskog”.
  • NORTE
    27.8k
    Zna li netko u kojim smo sve sezonama prošlog stoljeća nosili crno-žuti dres na pruge?

Tijekom 60-ih smo osvojili 4 kupa Jugoslavije, vjerujem da je tu bilo i važnih pobjeda u crno-žutom dresu.
    Također, 1963. finale KVG, a 1967. euro trofej.

Znam da je povijest i sve, ali i dalje mi tu nema puno “dinamovskog”. — maddaddam
    Dresovi u kojima je dinamo 60-ih ostvarivao gostujuće pobjede su itekako dinamovski...posebno u to old school doba.

Ok, nekome je draži dres Croatije, meni ne, to je i stvar ukusa.

Svi se divimo retru, bogatoj povijesti kluba, KVG 1967., stvaranju ovog velikana, old school nogometu u kojem nisu bile bijesne plaće, itd...

Pretpostavljam da smo u tim dresovima ostvarili i neke od važnih gostujućih pobjeda, bilo europskih ili onih u sezonama kad smo osvajali kup.
  • Bruh
    1.3k
    Sad je netko spomenuo dres iz 79e pa realno nama je adidas sponzor zašto se ne ni za iduću sezonu replicirao taj sa velikim grbom i onim trolistom adidasa
  • Draž
    2k
    DIY replika...
    299bl4nwit9koud0.png
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.