• Crusades1986
    9.7k
    Nošenje malog d, jednog od simbola kluba, na trećem dresu kojem je ionako, ako ne jedina, onda glavna funkcija marketinška se zove "micanje šahovnice s grba"?
  • deda
    27.7k
    Dojma sam da dobar dio vas nije shvatio namjeru kod ovog dresa koji je Eduardo postavio. Ne radi se o nikakvom revizionizmu, a sigurno najmanje o promjeni postojećeg svetog grba koji se i po meni ne smije dirati nikada. Cilj je bio povesti raspravu o tome da li bi ovo moglo biti dobra ideja za nekakav treći ili retro dres. Možda čak i neka varijanta koju bi Zona sama mogla tiskati i ponuditi forumašima.
  • Infinity
    15.2k
    Nitko ne misli i ne zeli mijenjati grb. Zelimo samo malo maste i marketinski korak naprijed. I sad imamo dresove na kojima grb nije u originalnim bojama, cak jedan takav imam u ormaru.

    Dinamo bi u protokolu imao originalni grb, a na dresu bi bilo to d. I to nije bilo kakvo d, to je nase d. Izgleda lijepo i rado bi ga vidjeli na ponudi u fan shopu, pa i na jednom dresu. Nitko se ne zalaze da bude na sva tri, a pogotovo se nitko ne zalaze da to bude sluzbeni grb.
  • Boogieman
    307
    Za marketinški korak naprijed imamo retro dresove, trenirke, polo majice, majice dugi i kratki rukav, kravate, kape, zar to nije dovoljno za isfurati "malo d"?
    Nitko ne omalovažava to "malo d", ono je fenomenalno stilizirano, ali utakmica je najsvečaniji čin u životu kluba i mjesto gdje klub prezentira svoju povijest i vrijednosti iza kojih stoji svijetu oko sebe, a to sve je utkano u taj grb sa "šahovnicom". Za sve postoji mjesto i vrijeme, pa tako i za službeni grb i ostale varijacije.
  • Mlađi referent
    10.5k
    utakmica je najsvečaniji čin u životu kluba i mjesto gdje klub prezentira svoju povijest i vrijednosti iza kojih stoji svijetu oko sebeBoogieman

    To sve isto je utkano i u malo d. Priča o Dinamu nakon gašenja Građanskog baš i počinje s tim ‘d’.

    Ne vidim potrebu da se cijeli Dinamov identitet fiksira samo na taj grb sa šahovnicom. Dinamo je klub izmasakriran od politike, ali je Dinamova povijest u svjetonazorskom smislu nevjerojatno čista u usporedbi s drugim klubovima. Od početka se znalo kaj predstavlja i tak će i ostat, tko god krene proučavat povijest na ovom prostoru taj dio jednostavno nemre izbjeć. A to uključuje i vremena starog Građanskog. To nisu uspjeli promijenit ni politički, a ni drugi kojekakvi moćnici, a da će promijenit jedan treći dres sa slovom ‘d’.
  • Oluja
    3.6k
    ja bih volio treći dres s malim d, ali bih još više volio da imamo dresove na kojima je grb šivan a ne naljepnica i da se deformirano d ispravi i grb standardizira za vijeke vjekova.
  • Mali dioničar
    14.1k
    Za sve zabrinute da se ne zna što d predstavlja, najveći rivali dobro znaju.

    byk4dzpex89uy766.jpeg
  • Nino Bule
    11.4k
    Potpuno podrzavam treci dres sa malim d, i volio bi da sto prije prestanu s ovim monokromatskim verzijama grba
  • Dammir10
    266
    Ne pada mi na pemet trenutno nijedan klub na svijetu koji bi prepozno po običnom slovu ko što se nas prepoznaje po našem stiliziranom d.



    Ako je itko prepoznatljiv po stiliziranom slovu onda su to razni Dinami iz svih zemalja istočne Europe. Dinamo Zagreb, Dynamo Kijev, Dynamo Moskva, Dinamo Tbilisi, Dinamo Tirana - doslovno svi imaju prepoznatljivo stilizirano slovo "D".

    Ja nemam ništa protiv da treći dres koji će se nositi na 2-3 utakmice godišnje ima samo slovo bez dinamovog klasičnog grba. Ali bih ipak osobno radije izbjegavao što je više moguće takve stvari jer bi se to moglo previše svidjeti pomodarskim glavama pa bi mogli kao i Juve i još neki klubovi ići u promjenu grba.
  • Blue98
    722

    Ako je itko prepoznatljiv po stiliziranom slovu onda su to razni Dinami iz svih zemalja istočne Europe. Dinamo Zagreb, Dynamo Kijev, Dynamo Moskva, Dinamo Tbilisi, Dinamo Tirana - doslovno svi imaju prepoznatljivo stilizirano slovo "D".Dammir10

    Donekle, evo npr dinamo moskva i dinamo kijev imaju isto D.

    wmt04z4b0ozh5m8g.jpg
    82wvmyz3v3kupmbi.jpg
  • plavi72
    702
    Malo d na trećem dresu bi puno ljepše izgledalo nego naš grb u zlatnoj boji koji imamo,je li micanje "šahovnice" i grb u jednoj boji koji imamo zadnjih godina?
    Mi smo hrvatski i zagrebački i s grbom i s d na prsima,barem to ne moramo dokazivati.
  • IstinaZaDinamo
    1.3k


    Kako to tocno nase d ima slicnosti sa ostalim klubovima?

    Kao sto je @Blue98 rekao, nase je posebno. Pogotovo prava verzija.
  • Boogieman
    307
    Ali bih ipak osobno radije izbjegavao što je više moguće takve stvari jer bi se to moglo previše svidjeti pomodarskim glavama pa bi mogli kao i Juve i još neki klubovi ići u promjenu grba.Dammir10
    Ovo s izostavljanjem "šahovnice" je siguran put u to. Kad jednom popustiš, napravio si presedan i otvorio se negativnim stranama globalizacije.

    To sve isto je utkano i u malo d. Priča o Dinamu nakon gašenja Građanskog baš i počinje s tim ‘d’.Mlađi referent
    Pa i "malo d" je utkano u grb sa "šahovnicom", ništa se ne gubi ako ostane kako je.
    Ne fiksira se sve na "šahovnicu", ali ta "šahovnica" predstavlja najbitniji dio identiteta i razlog zbog čega je klub u Jugi narastao u pravi pokret daleko van granica Zagreba i središnje Hrvatske.

    Od početka se znalo kaj predstavlja i tak će i ostat...Mlađi referent
    Ovo relativiziranje "mi znamo tko smo" je opasno. Možda mi znamo, ali znaju li drugi, znaju li buduće generacije u globaliziranom svijetu, znaju li "slučajni prolaznici"? Hoćemo li se tak jednog dana nazvati Red Bull Dinamo Zagreb, jer kaj ima veze, mi znamo tko smo? Karikiram, ali od nečeg solidnog se malo po malo napravi kamilica i onda je teško nazad.

    Za sve zabrinute da se ne zna što d predstavlja, najveći rivali dobro znaju.Mali dioničar
    Najveći rivali bi si prije odrezali onu stvar, nego povezali naš klub s ovime o čemu mi ovdje pričamo, tako da njima to d sigurno ne predstavlja isto kao nama.

    A kad se govori o prepoznatljivosti, pa valjda smo kao narod puno prepoznatljiviji po "šahovnici". Meni su na turističkim putovanjima znali prilaziti i Afrikanci i Azijati s osmijehom na licu govoreći "Croatia, Croatia" pokazujući na Dinamov grb. Povezali su te kvadratiće s Hrvatskom, pa im objasniš o Dinamu, odmah se zainteresiraju. "Malo d" nije ni približno toliko prepoznatljiv znak i ne bi izazvalo takav efekt.

    Neću više duljiti, jer imam osjećaj da se vrtimo u krug, nego ću samo ponoviti pitanje: zakaj nije dovoljno isfuravati "malo d" na retro dresovima, trenirkama, polo majicama, majicama dugi i kratki rukav, kravatama, kapama, nego mora biti baš na službenom dresu?
  • Sljeme
    1.8k
    Svaka čast sve si objasnio. Šahovnica mora biti na svim službenim dresovima, a ko pati za retro oblekom ima fan shop ili nek si napravi sam.
  • Crusades1986
    9.7k
    Jel može bit monokromatska šahovnica kao na zadnja dva treća dresa koja su se ukupno koristila manje od deset puta ili baš mora bit crveno-bijela da nas netko ne bi slučajno ne prepoznao?
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.