• Imamo Dinamo
    3.4k

    Vušković, Biuk, Čolina i Ljubičić
  • Mr Anderson
    5.8k
    Vušković je davno otišao
  • Krizy
    38.2k
    Otkupljen na početku ove sezone, prije toga bio na posudbi.
  • Jaro
    5.9k
    A kad jee HNL mimo dinama zaradio vise novaca? Jbt apokalipticni postovi kao da HNL klubovi inace prodaju treceg golmana za 10 milja bez beda...
  • Neki tip
    19.6k
    Ak obećam da neću sudjelovati u daljnjoj raspravi niti postavljati ikakva dodatna pitanja i glumit tužitelja, nakon kaj sad napišem i pitam što želim, jel mi može netko (ili više vas) objasnit kaj vas toliko jebe u vezi medija i Dinama?

    Odnosno, vidim što vas muči, percipirano negativan tretman Dinama i pozitivan odnos prema Hajduku, ali ono za sto ljubazno molim objašnjenje je - zašto?

    1. Zašto vas to muči?

    2. Što mislite, zašto je takva situacija (pod pretpostavkom da je riječ o činjenici)?

    Nije mi baš jasno koja je, prema vašem mišljenju, uloga privatnih medija? Jer ovdje ne govorimo o HRT-u, nego mahom privatnim internetskim portalima.

    Dosad sam nailazio uglavnom na tezu da su se "tovari svugdje infiltrirali", da ih ima više u medijima i da je zato takvo stanje. Ok, uzmimo da je tako, što s tim? Mislim, pa nije riječ o udbinim agentima u navijačkoj skupini ili na misi, nego ljudima koje je urednik zaposlio da pišu o temama na način koji donosi čitanost iliti klikanost.

    I stoga evo par činjenica, pretpostavki i teza pa proberite..

    O Dinamu se (više) piše negativno ili se iskrivljuju činjenice, jer takvo pisanje o Dinamu pobuđuje veliki interes i članci o njemu su čitani.

    Pobuđuje veliki interes jer je velik klub.

    Članke o njemu čitaju i komentiraju:

    A) deseci tisuća simpatizera i navijača Hajduka koji rado kliknu na negativnu vijest o Dinamu

    B) deseci tisuća simpatizera Dinama koji i sami već jako, jako dugo odrastaju ili stare uz negativu:
    1) daleko od stadiona i kluba jer im se gade
    Mamić i uprava, stadion, oboje, što god
    2) nahranjeni olivarijevskim smećem od
    trgovačke i racunovodstvene vrijednosti
    Dinamovih igrača

    C) par tisuća navijača Dinama koji ga redovito prate i obožavaju, od kojih je solidan i posve reprezentativan postotak na Zoni pa smo i sami svjedoci koliko negative prosipamo svakodnevno. I gdje moramo (tamo još i najmanje) i gdje uopće nemamo razloga.

    Malo mi je čudna kuknjava o svemoćnim medijskim tovarima, nekim Superdonkeyima koji valjda zavaljeni u fotelju i s hajdukovim kalendarom na zidu smišljaju pakosti za Dinamo.

    Sve čine samo kako bi razjarili desetke i desetke tisuća euforičnih Dinamovih navijača koji obozavaju svog predsjednika kluba, koji nekritički veličaju svakog nogometasa koji im dođe, koji zive u najljepsem gradu na svijetu i gledaju na najljepsem stadionu na svijetu najveci klub na svijetu.. (naravno da je svaka aluzija namjerna).

    I ne, ne bih volio da smo poput njih. Sačuvaj Bože tog bunila. Ono što želim reći je da mediji ovdje manje kroje sliku, a više isporučuju trazene sličice..

    Sami stalno pljujemo (ne ti, ja, on, ne mislim ni na koga konkretno i osobno), a van kruga par tisuća navijača, simpatizeri ništa drugo i ne rade doli pljuju.. pa pogledajte zapadnu tribinu kad gubimo od Milana (!).. u 70. minuti trecina ode doma, razočarani pazi, jer oni imaju pravo biti razočarani što nisu za svoj jedan dolazak godišnje počašćeni pobjedom u Ligi prvaka protiv prvaka Italije.

    Mi smo kao neki izmišljeni Mata iz Donjeg Miholjca koji se buni jer ondje nema velike i lijepe ribarnice s dnevno svježom i raznolikom morskom ribom, ko u Zadru. Osim tebe, Mata moj, slabo tko tuče po srdeli i šanpjeru u Donjem Miholjcu.

    (Za one koji u pravilu ne razumiju smisao usporedbi pa obično imaju potrebu napisati "nije to isto" i u ovom bi mi slucaju objasnjavali da Dinamo nije kao Donji Miholjac u usporedbi s Hajdukom kao Zadrom - usporedba je tu radi karikiranja ponude i potražnje)

    Ako je kome što nejasno, jebat ga, neću u vezi s ovime dalje polemizirati, obećavam.

    Ali eventualne odgovore bih rado čitao, ako ima zaniteresiranih. :)
  • The Undertaker
    4.4k
    Neću odgovarati već samo konstatirati, čitajući "tovarske" teme, da su oni uvjereni da su mediji kontra njih.
  • maddaddam
    2.9k
    Šteta što NTSZ nema svoju kolumnu na Zoni, ili povremeni osvrt na društvenim mrežama.

    Kolega, ovo je ozbiljno novinarstvo sa pravim komparacijama, a ne tek puko šarlatanstvo, nagađanje i stvaranje kancerogene atmosfere kao na većini tzv. sportskih portala.

    Recimo ovo još malo proširiti i nazvati “Tretman Dinama u medijima”.

    Zato mi je žao što ne postoji Zona portal (iz više nego opravdanih razloga), jer neki upisi su definitivno Süddeutschezeitung hrvatskog novinarstva.

    Osim toga često se od stvari napisanih ovdje slože nemušti članci na nekim od portala koji bilježe solidan promet.
  • Ali
    2k
    Prvo se pridruzujem hvalospjevima za uradak, uzitak je bilo citati. Priznajem NTSZ , naklon do poda, kapa dolje za vjestinu izrazavanja.

    Mislim, ima i mnogo drugih vrsnih komunikatora, ali na tren sam postao dodano svjestan svoje lose pismenosti , a nije da sam neobrazovan, naprotiv. Ali sad tek vidim koliko lose komunicram (osobito tiokam na ovoj cudnoj tastaturi na ovom mobu , ali to je druga tema...)

    Ni da se vratim na temu, sa vrlo velikkm dijelom objave se slazem, osim ovom sitnicom :

    "Ono što želim reći je da mediji ovdje manje kroje sliku, a više isporučuju trazene sličice.."

    Ja mislim da nista u bavljenju medijima nije bez cilja. I nista nije samo kratkorocno radi klika. Ovaj atack koji sam danas iznio a ocituje se u potrebi nametanja kako dinamo nemoze nikog dovest i svi mu okrecu ledja, po meni njne radi klika nego vise razloga.

    1. osobni animozitet autora, cesto povezan sa
    a) frustriran sportskim uspjesima jer je osobno navijac nege druge neuspjesne ekipe (duplancic i slicni lalicevi puleni)
    b) opcenito zavist prema uspjesnima

    2. osobna razina/osveta jer je nekad u povijest dozivio pljuvanje i vrijedjanje od strane glavnog krimosa koji je sjedio u maksimiru i cesto uzivao u ponizavanju (dea, flak itd...)

    3. da se dodvoris uredniku koji drzi hajdukov kalendar 2023 na zidu pored slike selfia sa livajom

    4. lova. Kao i svugdje , mediji zive od love direktne i indirektne. Neka vrsta reketa prema upravi, ne samo lova, nego privilegije, exluzivne informacije od pouzdanog izvora, putovanja i vecere itd...

    5. lose PR sluzbe kluba, a sto ocekivati kad za kompaniju koja se bavi "show programom" i ostvaruje cca 500mil kn prihoda i ima desetke tisuce navijaca i stotine pristalica, prva osoba PR sluzbe ima jedinu referencu da je dala p.... clanu uprave. Tocno se vide te kvalifikacije u "odnosima sa javnosti"

    To je po meni razlog i sorry jos jednim na mojim nevjestim tekstovima...
  • blackbully
    4.5k
    6 milijuna + bonusi + 15% od iduće prodaje, kaže Glas Slavonije.
    n4ur9go9pji0p470.jpg
  • Eduardo
    17.9k
    ovo je toliko dobro napisano, baš onako na tvoj prepoznatljiv način (osebujan i slikovit) da očito nitko (čast izuzetcima) nema što dodati ili oduzeti. Pogođeno u sridu.
  • blackbully
    4.5k
    Službena stranica...
    247tuqyp9c7envq3.jpg
  • Krizy
    38.2k
    Zafalilo penala, s kakvom stokom smo mi u ligi.
    Lijep kmek prije početka prvenstva.
  • Keyser Soze
    8.5k
    Najlicemjerniji ljudi na svijetu, nema gorih.
  • Dammir10
    266
    Prije utakmice sa Slaven Belupom suci su u 8 prethodnih kola uzastopno svojim odlukama donosili bodove Hajduku. Od penala, sudačkih nadoknada koje su se igrale dok Hajduk ne zabije pa do 2 oproštena crvena kartona Awaziemu. Mediji su tada bili prilično tihi iako se u povijesti hrvatskog (a možda i svjetskog) nogometa nije dogodilo da suci u 8 utakmica zaredom grubo griješe u korist jednog kluba.

    Onda dolazi utakmice sa Belupom (koju su suci mogli i prekinuti zbog navijačkih nereda, 3-0 za Belupo i sve čisto) i nakon te utakmice se pravi atmosfera i stvara dojam u javnosti kako se Hajduka cijelu sezonu potkrada. To je medijska mašinerija o kojoj se priča.

    Još nešto što vam je možda promaklo. Sjećate se što se događalo prije početka sezone? Hajduk i Gorica u ogromnom sukobu oko Kalika, lete uvrede, Gorica prijeti tužbom, uprave klubova u velikom sukobu. I kakav je rasplet? Hajduk najpoguraniji hrvatski klub a Gorica na posljednjem mjestu sa 7 bodova daleko najoštećeniji klub u ligi. Rekao bih da u ligi od 10 klubova njih 8 ima normalno suđenje, nit ih se gura niti oštećuje. Hajduk i Gorica su jedini klubovi koji konstantno imaju posebnu vrstu suđenja. Jedne se konstantno gura, druge konstantno oštećuje. Je li to slučajno ili HNS na čelu sa Lukšinim stranačkim kolegom Kustićem pokazuje mišiće na Gorici?
  • Mališan
    1.8k
    Samo frituleBBB Sibenik

    tu bi baš savršeno lego među magaradi popularan hešteg - #prgavafamilija
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.