• Imamo Dinamo
    3.2k
    Pero Bočkaj :cool:
  • Nino Bule
    11.3k

    Postava sa 3 bi jos vise naglasila perisiceve kvalitete jer, vrlo pojednostavljeno, s njom gubis prevlast/balana u vezi ali dobivas u dominaciji na bokovima. Trenutno nam je u reprezentaciji vezni red daleko najjaci dio momcadi i zrtvovat figuru u sredini da bi se prilagođavao perisicu i juranovicu kojima to vise pase nema smisla, to je tako vise manje i izkomunicirano od strane stozera. Nikakve to veze s perisicem nema
  • Majki2111
    2.6k
    E da može i Špikić na njega sam zaboravio. Njega ili Murića ili Rebića prije nego Vlašića.
  • Captain America
    13.2k
    E da može i ŠpikićMajki2111

    Špikić prvo treba dovest fizičku spremu i raspodjelu iste na 90 minuta na razinu, a ne da ko s RBS-om bude u 1. poluvremenu među najboljima, a u drugom ga ne čuješ dok ga spiker ne prozove za zamjenu.
  • Majki2111
    2.6k
    Suprotno. S 3 ti osiguravaš sresinu. Imaš lrevlast igrača u sredini. Njih 8, naspram dvoje na bokovima. Zato i jesu ti bočni bitni jer mlraju cijelu stranu držat. Zahtjevno. Al je zato lakše središnjim igračima.
  • Efes Pilsen
    6.7k
    Da, cini se da su Spikicu fizicki kapaciteti najveci problem. E sad, jel prirodno ogranicen ili se da ispravit boljim treningom..
  • Nino Bule
    11.3k

    U 3 4 3 imas igraca manje u sredini nego u 4 3 3/4 2 3 1, doslovno zadnji vezni je spusten na poziciju stopera. Wingbackovi su optereceniji, moraju drzat stranu, ali se i igra vise preko njih i tu se uspostavlja dominacija. Di god sam citao od inverting the pyramid do analiza ekipa koje igraju s 3 to je primarna ideja te postave. Naravno danas postoje razni hibridi ali to je za reprezentativni nogomet manje vazne.
    U 3 5 2 npr, opet je primarna ideja stvaranje viska preko bokova dizanjem bocnih stopera, to smo mi pokusavali pod kopicem, izgledalo vrlo dobro jednu utakmicu protiv rijeke kad je peric pola utakmice proveo na vrhu njihovog sesnaesterca pa se raspalo poslije toga.
  • Majki2111
    2.6k
    Ima smisla, da al kaj nisu i stoperi zapravo centralni igrači jer su u centralnoj zoni terena??? I u napadačkoj trojci su dvojica u centralnoj zoni terena. 8 igrača u centrali.
  • Majki2111
    2.6k
    11egfvayfxr0yilr.jpg

    Npr. 4-3-3 ima 4 igrača na krilnim pozicijama i 6 u središnjim. Lakše je višak na krilima napravit s 4-3-3 neg s 3-4-3.
  • Nino Bule
    11.3k

    pod sredinu sam mislio vezni red, ne centralnu zonu terenu, dakle da li imas u vezi 3 igraca ili 2, a treci je prebacen u zadnju liniju. Sto se tice centralne zone rekao bi da bocni stoperi, pogotovo u posjedu rasire vise i nisu bas u centrali.
    Poanta nije da zbog igraca manje u vezi ne mozes imat posjed, naravno da ce 3 stopera i 2 vezna moc ako su dovoljno kvalitetni izdrzat pritisak i drzat posjed samo si neopasan po gol, poanta je da stvaras sistemski visak na boku.
    Ovo sta govorim je naravno rudimentarno i odnosi se vise na reprezentativni nogomet, i u klupskom to sve stoji samo se jos na taj osnovni mehanizam uigra tisucu i jedna prilagodba pa to izgleda puno drugacije, ili ko naš vrli kopic 3 stopera se dodaju u zadnjoj liniji i izgledas kao najneopasniji klub u europi :lol:
  • Majki2111
    2.6k
    Da da da. Vezna linija. Kužim.
  • Sunja86
    985
    https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/sp2022/novi-problemi-protiv-maroka-nece-moci-ni-vlasic-niti-lovren-na-centarfora-se-vraca-livaja-15286887

    Moga bi napokon Šutalo dobiti minutažu na ovom Sp-u koji je sigurno zaslužio samo Dalić nema muda stavit ga ispred Lovrena jer bi ovaj svojim izjavama napravio nešto u rangu Nikole Kalinića
  • marcio amoroso
    31.9k
    ygg7jadt6ic051ml.jpeg

    Tri najlošija ocijenjena igrača Hrvatske po sofi.
  • Efes Pilsen
    6.7k
    Ne mogu vjerovat da je Kramaric iznad njih. Vjerojatno se slepa na Kanadu jer ostalo je bio teski ocaj.
  • marcio amoroso
    31.9k

    Upravo tako. Kanada 7,9, a sve ostale užas.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.