• Navijač Dinama
    7.4k
    Kod gaučosa ekipa za fajt. Nabrijani su maksimalno.

    Martinez- Montiel, Martinez, Romero, Acuna- Paredes, De Paul- Messi, Dybala, Di Maria- Lautaro

    Izgleda brutalno na papiru.
    marcio amoroso

    Oni i Brazil. Ne vidim nekog kao treceg favorita da je toliko blizu ovim dvjema ekipama. (Ne racunam nas jer bi to presubjektivno bilo iako bi volio da osvojimo naravno :smile: ).

    Allison-Militiao,Thiago S., Marquihnos,A.Sandro-Casemiro,Bruno G.- Vinicius,Neymar, Raphinha
    Gabriel Jesus. Ili recimo Matrinelli iz Arsenala na devetki jer je doveden kao špica u isti.

    Osim nas u Europi svi dosta toplo hladno igraju. Francuzi vec godinama bunker i nabijaju naprijed loptu, ružan nogomet, nema im Pogbe, Kantea udarna dva veznjaka a ni Maginana(prvog golmana) a vezni red prema svemu sudeci ce biti Genduzi i Rabiot koji po nicem nisu bolji od recimo Thouamenia i Camavinge, te Griezman na poziciji desetke.

    Njemci li-la, ali imaju mladu ekipu. Španjolci loša selekcija, ne vidim da sa napadackim triom Morata-Sarabia-Torres mogu ista, još pacer Garcia na stoperu i nije zvao DeGeu koji je dvi klase bolji od svih njihovih golmana.

    Englezi kriminalci svoje vrste nakon Eura, a igrat ce im dva kaspera nazad( Maguire i Trent vjv, ili ako ne Trent onda ce desno biti Trippier a lijevo Shaw koji nije odigrao 2 krštene u Unitedu, bar ne ove sezone). Prvaka europe nema.

    Nizozemci i Danci su opet dobri, meni osobno uz Urugvaj od top10 favorita dark horse, iako je to kontra jednog i drugog, malo se piše a rade i melju u miru. Očekujem opet Belgiji neki maksium četvrtfinala kao i Portugalu.
  • Ludovic IX
    5.4k
    najumjetnije moguće SP.. ne kažem da neće bit pravih navijača ali je to država koja ne dozvoljava uobičajena ponašanja za vrijeme SP-a ..

    čak i činjenica da navijači mogu na tri tekme u istom danu jer su stadioniu praktički jedan do drugog je zapravo po meni loše i tužno. jer i tim karavanamna od jednog do drugog grada ima nešto navijačkog.

    to što se par dan prije SP-a još uvijek ne osjećam da uskoro počinje nešto veliko valjda samo pojačava tu moju ogorčenost.

    nadam se prvi i zadnji put SP u takvim zemljama i u ovo vrijeme
  • Ludovic IX
    5.4k
    tek sam sad primjetio da se na svakom stadionu igra svaka dva dana..

    morat će gadno radit ovi što održavaju terene.
  • striko
    1.2k
    Livaja došao u Arabiju ozlijeđen. Kako sad to?
  • blackbully
    4.4k
    Livaja došao u Arabiju ozlijeđen.striko
    qrnmu3xs6wr1meb9.jpg
  • deda
    27.9k
    Nkunku otpao zbog ozljede.
  • dzg7
    263
    I to ga Camavinga ozlijedio na treningu
  • Logistika
    1.1k
    nešto mi je čak u glavi da ovo nije prvi puta...Japan Korea kad je bilo mislim da je bilo tih fake navijača isto..možda se varam ali mi je tako nešto u glavi.
  • Logistika
    1.1k
    Iako u svemu i mediji mi idu na onu stvar jer ce potencirati priču,tražiti svaku manu,popljuvati ce kladim se sve od smještaja do hrane,prijevoza...i to samo da bi isfurali LGBT ili ne znam koju već ideologiju...nek šamaraju Dance pa nek vide kako izgleda integriranje u društvo. Nikom ne paše a govna bi jeli da budu tamo za đabe sve. Ništa ne bi rekao da furaju priču da se sazna kolikima su oduzimali putovnice,koliko je mrtvih na tim stadionima...ali da bi mi furao LGBT ideologiju pa nek vas integriraju
  • The Undertaker
    4k
    Meni je vrhunac licemjerja kad se Englezi bune zbog stanja u Kataru a sami dozvole saudijskom princu.kupovinu Newcastlea.
  • Krizy
    36k
    MAROKO - HRVATSKA

    Srijeda, 23.11.2022. - 11h

    Stadion: Al Bayt (Al Khor)
    cmyd50dn0dcgqdu6.jpg
    eazdi20h9d9v8o4n.jpg

    Koeficijenti: Maroko 4.00 - 3.20 - 2.00 Hrvatska

    Jedini međusobni susret odigran je na Kupu kralja Hassana
    https://hns-cff.hr/en/matches/25803/maroko-hrvatska-8-9/

    MAROKO
    c989xp0gi4l1w70y.jpg
    lxhit1ovlxf530q8.jpg

    Put do SP-a
    Drugi krug:
    Skupina I: 1. Maroko 6-0-0 20-1
    Sudan 2-0, 3-0
    Gvineja 3-0, 4-1
    Gvineja Bisau 5-0, 3-0
    Play-Off:
    DR Kongo 1-1, 4-1

    Broj dosadašnjih nastupa na SP: 5
    Najbolji plasman: Osmina finala (1986.)
    FIFA ranking: 22.
    Omjer na SP-a: 16 2-5-9 14-22
    TM vrijednost: 241.1M €
    Najbolji strijelac u kvalifikacijama: El Kaabi - 5
    SP najviše nastupa: Mustapha Hadji - 6
    SP najviše golova: Abderrazak Khairi, Salaheddine Bassir, Abdeljalil Hadda - 2

    Zanimljivosti:
    1970.: prva afrička zemlja koja je remizirala na Svjetskom prvenstvu, 1:1 sa Bugarskom
    1986.: prva afrička i arapska momčad koja je stigla do osmine finala SP-a
    1986.: prva afrička i arapska momčad koja je osvojila skupinu na SP-u
    1998.: marokanac Youssef Chippo postao je prvi Afrikanac koji je postigao autogol na Svjetskom prvenstvu, u 2-2 remiju protiv Norveške
    2018.: Sofyan Amrabat iz Maroka, koji je ušao kao zamjena za brata Nordina Amrabata u 76. minuti utakmice protiv Irana, prvi je igrač u povijesti Svjetskog prvenstva koji je ušao umjesto brata.

    Ozljede i izostanci:
    Maroko će biti bez veznjaka Imrana Louze u Kataru nakon što je zaradio tešku ozljedu gležnja u listopadu. Igrač Watforda ne bi se trebao vratiti na travnjak do sljedeće godine.

    Amine Harit iznesen je na nosilima u utakmici Marseilla i Monaca, u posljednjoj utakmici prije Svjetskog prvenstva. Tako da će zbog ozljede koljena i on propustiti Svjetsko prvenstvo.

    Ez Abde i Tarik Tissoudali također nisu uspjeli ući u momčad od 26 igrača zbog ozljeda.

    Branič West Hama Nayef Aguerd ide u Katar unatoč teškoj ozljedi nakon samo tri utakmice za West Ham. Aguerdova ozljeda gležnja, koju je zadobio tijekom predsezone, izbacila ga je iz stroja mjesecima, no branič se u međuvremenu vratio i spreman je za Svjetsko prvenstvo.

    Izbornik: Walid Regragui
    Maroko kreće na Svjetsko prvenstvo sa novim idejama i pomlađenom momčadi. Bivši trener Vahid Halilhodžić otpušten je nakon neslaganja oko toga kako treba voditi momčad, ponajviše jer nije zvao Mazraouija i Ziyecha. S obzirom na to da je ovo treći put da je dobio otkaz neposredno prije Svjetskog prvenstva i javnih nesuglasica između ključnih igrača u starim klubovima, može se pretpostaviti da je bilo napetosti u momčadi.

    Dolazak novog menadžera, Walida Regraguija, vratio je uzbuđenje u momčad, a ponajveća zvijezda Hakim Ziyech vratio se u momčad nakon što ga je prethodni menadžer "zamrznuo".

    Rođen u Parizu od marokanskih roditelja, Regragui je igrao u Francuskoj, za Paris, Toulouse, AC Ajaccio i Grenoble te Racing Santander u Španjolskoj. Prije reprezentacije Maroka trenirao je klubove Rabat, Al-Duhail i Wydad.
    Bivši je branič reprezentacije Maroka, za koju je između 2001. i 2009. odigrao 45 utakmica a 2012./13. bio je pomoćni trener marokanske reprezentacije.

    Odveo je FUS Rabat do prvog naslova prvaka 2016. Godine 2020. vodio je katarski Al Duhail SC i osvojio Stars League. Ali njegov najveći uspjeh je naslov afričke Lige prvaka 2022. sa Wydad AC.

    Regragui je zadržao tim koji je složio Halilhodžić, s igračima kao što su Romain Saiss, Achraf Hakimi i Yassine Bounou koji su donijeli iskustvo, nakon što su igrali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. Ali ozljeda Aminea Harita u posljednji trenutak bit će veliki udarac za Walida uoči njegovog trenerskog debija na Svjetskom prvenstvu u nogometu.

    Potencijalnih prvih 11
    Od imenovanja novog izbornika, Maroko je odigrao dvije prijateljske utakmice gdje su koristili formaciju 4-1-4-1, sa stilom koji se temeljio na stvaranju šansi kombiniranom igrom i strpljivom zadržavanju posjeda lopte.

    Na golu, Yassine Bounou, poznatiji kao Bono jedno je od ključnih imena momčadi. Ovaj 31-godišnjak brani za Sevillu i donosi sigurnost na golu svojoj reprezentaciji.

    Uvjerljivo najjače područje Maroka je njihova zadnja linija. Achraf Hakimi jedan je od najboljih bekova na svijetu, sa svojom ogromnom brzinom, sposobnošću napada na kazneni prostor i sposobnošću prebacivanja lopte u opasna područja. Njegove kombinacije s Hakimom Ziyechom vjerojatno će biti ključna razlika između uspjeha i neuspjeha u Kataru.

    Na lijevom boku Noussair Mazraoui iz Bayerna koji je izvorno također desni bek, ima tehničke sposobnosti i sposobnost da igra s obje noge što omogućuje da ga se koristi i na lijevoj strani.

    Na poziciji braniča možemo očekivati ​​par Romain Saiss i Nayef Aguerd, ako potonji bude spreman. Novo pojačanje West Hama ozlijeđeno je cijelu sezonu, ali očekuje se da će nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Aguerdova fizička snaga i pouzdanost na lopti u posjedu samo su neke od stvari zbog kojih je West Ham izdvojio preko 30 milijuna eura za njega. S druge strane, Romain Saiss je igrao cijelu sezonu, ali se nedavno također ozlijedio pa je očito da imaju problema na stoperskoj poziciji.

    Što se tiče veznog reda, Sofyan Amrabat ima važnu ulogu u fazi izgradnje igre. On se spušta duboko kako bi preuzeo loptu od obrane i pomogao prenijeti istu na suparničku polovicu terena. Često ima razne opcije dodavanja pa je to ključni način na koji će Maroko pokušati zadržati posjed lopte kada je osvoji.

    Ispred njega su kroz kvalifikacije bili Azzedine Ounahi i Ilias Chair. Oba igrača su kreativni veznjaci/krila, s izvrsnim driblingom zbog čega je ovaj par težak za čuvanje i može napraviti jako puno problema u napadu.

    Hakim Ziyech vraća se u momčad nakon što je Vahid Halilhodžić dobio otkaz. Ziyech je u zadnje vrijeme većinom u rotaciji za Chelsea, izgubio je mjesto u startnih 11. Kreativni ljevaki može u na vrhuncu forme može stvarati probleme bilo kojoj obrani, ali već neko vrijeme nije na najvišoj razini, što se vidjelo i u utakmicama s Dinamom.

    Očekuje se da će na lijevom krilu Sofiane Boufal zadržati svoje mjesto u početnih 11. Boufal je imao dobar početak sezone u Angersu, a zbog njegovog odličnog driblinga i teško ga je zadržati. Odličan je u kontrama.

    Youssef En-Nesyri predvodi napad Maroka. Napadač Seville ove je sezone imao problema s minutažom u prvoj momčadi, ali je zabio 14 golova za Maroko u 48 nastupa.



    HRVATSKA
    278ubimxtfgmzh9a.jpg
    xr2vtu7w3outkb7r.jpg

    Put do SP-a
    Skupina H: 1. Hrvatska 7-2-1 21-4
    Slovenija 0-1, 3-0
    Cipar 1-0, 3-0
    Malta 3-0, 7-1
    Rusija 0-0, 1-0
    Slovačka 1-0, 2-2

    Izbornik: Zlatko Dalić
    Broj dosadašnjih nastupa na SP: 5
    Najbolji plasman: Finale (2018.)
    FIFA ranking: 12.
    Omjer na SP-a: 23 11-4-8 35-26
    TM vrijednost: 377M €
    Najbolji strijelac u kvalifikacijama: Modrić, Perišić, Pašalić - 3
    SP najviše nastupa: Luka Modrić - 12
    SP najviše golova: Davor Šuker - 6

    Momčadske nagrade:
    Srebrni: 2018.
    Brončani: 1998.

    Individualne nagrade:
    Golden Boot 1998: Davor Šuker (najstariji osvajač nagrade, s 30 godina)
    Silver Ball 1998: Davor Šuker
    All-Star Team 1998: Davor Šuker
    Golden Ball 2018: Luka Modrić
    All-Star Team 2018: Luka Modrić

    Ozljede i izostanci:
    Rezervni vratar Lovre Kalinić jedini je koji će zbog ozljede propustiti Svjetsko prvenstvo.

    Dominik Kotarski, Nediljko Labrović, Duje Ćaleta-Car, Marin Pongračić, Luka Ivanušec, Josip Mišić, Josip Brekalo i Antonio Čolak ispali su s preliminarnog popisa.


    Moja prognoza:
    Maroko - Hrvatska 0:2
  • Captain America
    13.8k
    https://azop.hr/preporuke-za-hrvatske-navijace-koji-ce-boraviti-u-katru/ Ako neko odavde ide, dobar savjet s obzirom u kakvu diktaturu idu.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.