• Infinity
    14.9k
    Bas me zanima kakvi ce biti kriteriji za Kranjcu... Pogotovo financijski :smile:SAS1987

    Prebacit cu ovdje temu s obzirom da nije rijec o Maksimiru. Pade mi napamet jedan projekt zavrsen prije par godina.

    Ovo je stadion Nitre u Slovackoj, tj. tako je nekad izgledao
    9wx96vjlejvfhz87.jpg


    Ne mogu pronaci fotografiju ovako iz zraka prije pocetka rekonstrukcije, al to je otprilike to. Stadion u tom trenutku nije imao reflektore i zapad nije bio nimalo usminkam, tj. izgledao je ovako

    nv1pe23pehjoyxnk.jpg

    Na ovoj prvoj fotografiji se vidi kako je ovaj 'zapad dolje' srusen i uredjen, pa je to izgledalo pristojnije

    0v7twuwxyvc5tpn2.jpg

    Nakon sminkanja zapadne tribine srusili su ove tribine okolo i tu postavili nove, montazne, ali po UEFA propisima.

    Na zapadu su renovirali i produzili krov kako bi pokrivao i taj 'zapad dolje'

    h709n981p4ap25s4.jpg

    Stadion u konacnici izgleda odlicno

    ddghww0or7iof4sn.jpg

    5jpxfs0i5l3nzemg.jpeg

    Danas ima kapacitet 8.000 mjesta, a od ruznog paceta se za 7.9 milijuna eura napravio top stadion. S 5.5 milijuna sudjelovao je Grad Nitra, a s 2.4 milijuna drzava.

    Njihov najveci problem bio je to sto na tom stadionu nije bilo bas nikakvih uslova. Ovaj projekt stavljam kao moguce rjesenje Kranjceviceve koja vec ima neke uslove. Kranjceviceva recimo ima refleore, Nitra nije imala u startu. Kranjcevicevoj treba puno manji kapacitet da prebaci tih famoznih 8000. Vjerojatno ne treba raditi nista konkretno na krovu, a i svlacionice, sobe za doping i slicno vec postoji. Volio bih da sto prije pozovu HNS da im posalje strucnjaka za licenciranje stadiona i da covjek kaze sta fali na tom zapadu. Jedino sto ja onako mogu primijetiti je TV studio koji mora gledati na teren, te jos jedan TV studio koji nuzno ne mora gledati na teren. Vjerojatno fali stolica za novinare i mozda treba veca press sala. Sigurno da bi trebalo urediti neku VIP zonu. Posla definitivno ima, ali se moze urediti stadion za cijenu koju Grad ne bi ni osjetio.
  • Mali Zeus
    8.7k
    Zapad ful ful sličan zapadu Kranjče.
  • Mulec86
    386
    Bjelovar,Ždralovi,Slavonski Brod,Križevci...kolko je još stadiona u fazi renkonstrukcije/gradnje u Hrvatskoj, a da radovi ne stoje previše dugo?
  • Oluja
    3.3k
    Radi se u Belom Manastiru
  • Infinity
    14.9k
    Hoce li se u Belisci raditi ista pored one nove tribine? Super projekat, a i klub koji je vec neko vrijeme u vrhu trece lige i mozda ugleda svjetlo druge. Lijepo bi im sjela obicna tribina s desetak redova na suprotnoj strani. Ovo sad sto imaju je za svaku pohvalu, unikatan stadion za nekog nizeligasa :grin:

    I jel ima ista od famoznih najava za Vukovar u kojem se navodno trebao graditi stadion za prvu ligu cak?
  • SAS1987
    13k
    Radi se u Belom ManastiruOluja

    Zašto njima treba novi tribina? Koliko vidim imaju čak i krov :grin: 8v54o20cwcnxn30m.jpg
  • Infinity
    14.9k
    :gasp: :gasp: :gasp: :gasp: :gasp:

    Ovako nesto jos nisam vidio. Dobro, ima gorih nakon ratnih stradanja.
  • Oluja
    3.3k
    jebe ih ovaj lom krova na desnoj strani pa oluk mora imati pad na obadvije strane. Onda su odlucili da ce napraviti novu tribinu
  • deda
    26.3k
    Ždralovi pri kraju. opeocco93bs5d4r9.jpg
    odsgzq6efkp5up7n.jpg
  • SAS1987
    13k
    Dinamo za Ždralove.
  • SAS1987
    13k
    Stadion NK Mure je postao UEFA category 3 na što je klub ponosno izjavio da će sada igrati sve utakmice (osim eventualno playoff / grupna faza Lige Prvaka na domaćem stadionu). Ali ako se ne varam je category 4 potreban za grupnu fazu Europske i Konferencijske lige?

    Sjedeća faza obnove stadiona je micanje terena što bliže zapadnoj tribini.
  • Infinity
    14.9k
    Ako imaju cat3 i dosta toga za cat4, dozvolit ce im igranje EL, pogotovo KL. Mozes imati tipa stadion koji ima sve za cat4 osim kapaciteta, kao sto stadion Mure nema kapacitet i UEFA ce ti dozvoliti da igras EL i KL na tom stadionu uz uslov da gosti ipak dobiju 5% od 8000, a ne 5% od recimo 4500 koliko prima Fazanerija. Morat ce zadovoljiti sve za VIP goste, goste i novinare. To je za UEFA-u sveto trojstvo.

    Kantrida je bila cat3 i igrala se EL na njoj. UEFA ce za ova dva natjecanja progledati kroz prste, pogotovo ako imas neku viziju napretka. Mura moze UEFA-i prezentirati svoje planove za stadion i UEFA ce im sigurno izaci u susret.

    Problem je samo Liga prvaka, tu ces tesko proci s cat3.
  • vjeko1701
    5.9k
    Ovako nešto da se napravi od Kranjče bi bilo top. Vjerojatno bi bilo malo skuplje jer je Zagreb geološki nestabilnije područje pa bi temelji montažnih tribina ipak trebali biti masivniji ali realno ovo bi bilo baš po mjeri. Čak je i u zagrebačkoj plavoj :D
  • Infinity
    14.9k
    Kad uracunas svu masu, celicni stadion je laksi od betonskog tako da ti tu i ne trebas neku masivnost u temeljima.

    Ne mogu sad naci sliku, al onako u glavi mi je stadion na kojem su odradjeni svi temelji okolo i ceka se ova celicna konstrukcija. To je za svaki stub mozda 70x70cm, a ne vjerujem da ide par metara u dubinu.

    Taj stadion o kojem pricam je u Slovackoj, ova Nitra je Slovacka, ranije sam stavljao Senicu koja je isto Slovacka. Oni su prije par godina bili jako aktivni i obnovili su veliki broj stadiona na ovaj nacin. Sad je to sasvim pristojna infrastruktura. Pratio sam sve te radove na SSC forumu. Oni su uglavnom imali stare i dotrajale stadione poput ovog u Nitri. Centrlna tribina s krovom, sve u raspadu i onda u krug par redova tribina oko atletske staze koja je sve samo ne to. Onda su sminkali i sredjivali te centralne tribine, ostalo bi rusili i gradili montazne za nogometni stadion, a ne za atletski. Daleko je to od nekog top stadiona, ali sasvim pristojno za neku Slovacku, pogotovo kad se vidi razlika prije i poslije. Za Hrvatsku bi to isto bilo super, ali neki Belupo, Zapresic, Gorica i slicni imaju OK stadione za svoje potrebe. Nije nuzda renovirati postojece, a dogradnju ne treba nitko. Slaven je nekad bio na dobrom putu da mu sutra mozda treba jos jedna tribina, al sad im je i ovo previse, mada bi ja rado vidio da naprave OVO.

    Inace, kad smo kod Slovacke, stadion u Zilini ima tribine od celicnih elemenata i igrali su na njemu Ligu prvaka bez problema.
  • SAS1987
    13k
    Stadium of the Year 2021: The Popular Vote is officially open!

    Sa obzirom da smo na forumu Dinama i tri tipa stadiona koja bi bila zanimljiva nama po kapaciteti.

    Giresun Cotanak
    Meni najbolji stadion od svih, jako zanimljiv i funkcionalan design. Za nas bi bio potreban sjever od 4k - 5k i to je to.
    http://stadiumdb.com/stadiums/tur/giresun_cotanak_stadyumu

    TQL Stadium (Miami)
    http://stadiumdb.com/stadiums/usa/west_end_stadium

    Osasuna
    Mini Mestalla? :smile:
    http://stadiumdb.com/stadiums/esp/estadio_el_sadar
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.