• vjeko1701
    5.9k
    Pa ako sam dobro gledao po netu Winbergh je na board of directors Magine pro i Magine pro formalno sudjeluje u tehničkom aspektu deala oko prikazivanja HNL-a. Ako tebe lažem, onda mene laže internet.

    https://www.dnb.com/business-directory/company-profiles.magine_holding_ab.70582407288e4963148f51f0220b1965.html

    Gunnar Johan Anders Winbergh
    Member of the Board of Directors
  • zvrk
    0
    I kakve veze ima što je Winbergh tamo direktor? Je li to znači da Magine stoji iza ovog projekta? Ne znači.

    Da stoje onda bi oni direktno osnovali tvrtku kćer, a ne bi se radilo o privatnom projektu jednog njihovog direktora i njegovog poslovnog partnera.

    I u kojim to tehničkim detaljima Magine formalno sudjeluje?
  • vjeko1701
    5.9k
    As a result, Endorphin will use the Magine Pro end-to-end streaming platform for distributing the football matches live in Croatia and also on a global basis.

    Commenting on the development, Luke Boyle, CCO of Magine Pro, said: “Sports is maybe the most important live TV content category, and Croatian football is one of fastest growing sports leagues and with a huge domestic fan base, so we are really happy to be the platform of choice for this on a long term basis”.

    Gunnar Winbergh, leading partner in Endorphin, added: “We are delighted to work with Magine Pro. Endorphin needed a solution that would allow us to distribute the Croatian League’s football content globally and with high quality. We picked Magine Pro as the best choice. This partnership will be an important factor to secure the success of our digital streaming product”.

    Endorphin is a rights and content company that focuses on sports rights globally, while Magine Pro is a platform for B2B managed services for OTT.
  • Ali
    2k
    Vjeko je u pravu, to je njihova tvrtka kcer. Tj. razbijes vise djelatnosti na pojedine kompanije da bi ih sutra ako zatreba mogao prodavati kao zasebne kompanije.
    A sto se tice nerealiziranja ugovora, dvije su mogucnosti:
    1. da radi covida su im znacsjno pali prihodi pa su u generalnom problemu sa bankama i jamstvima
    2. da pokusavaju odgoditi realizaciju do krajnjeg datuma.

    Ja nekak mislim da ipak ima neka zastita barem za naplatu jedne godine i ponovnu orodaju na novom natjecaju u najgorem.

    A novinari nekak izmedju redaka pisu, kso eto vidite da je hajduk i brbic jedini bio u pravu, a nisu mi oni neki genijalci
  • vjeko1701
    5.9k
    Ne znam kaj su formalno, al meni ovo izgleda kao da je osnovana tvrka koja će baratati samo kupoprodajom prava na prikazivanje dok će glavna tvrka odrađivati tehnički aspekt.

    Vjerojatno u svrhu zaštite Magine pro od financijskih problema radi riskatnih ulaganja pošto su 2014. već bili u problemima. Možda je i neka fora s porezima...itd itd.

    Činjenica da EM vode visokopozicionirani ljudi MP i da će MP vjerojatno baratati tehničkim aspektima svih akvizicija EM samo doprinosi tom dojmu.
  • Mali Zeus
    10.3k
    NB.png

    Zanimljiva logika Bjelice.
  • zvrk
    0


    Meni se iz ovog čini da su oni od Magine kupili proizvod odnosno njihovu infrastrukturu preko koje mogu realizirati prava na prijenose, a ne da su partneri.
  • zvrk
    0


    Ti trolaš ili šta? Napisati da su im tvrtka kćer pored uvida u registar koji jasno navodi da nisu može samo troler.

    https://find-and-update.company-information.service.gov.uk/company/12461368

    Osiguranja naplate za prvu sezonu nema, pa Brbić je upravo to odmah i tražio, da dostave bankovno jamstvo za prvu godinu ugovora odmah po njegovom potpisu.

    Prošlo godinu i pol dana, a jamstva još nema iako su rokovi probijeni. I šta je sad problem napisati da je Brbić tad tražio sasvim logičnu stvar samo zato jer je on iz Hajduka?
  • Ali
    2k

    zvrk zavrti se i bye bye

    Tvrtka kcer u ovakvom kontekstu znaci kao sto sam rekao neki oblik partnerstva, kaj mislis da ne postoje drugaciji ugovori o osnivanju osim da je osnivac 100% vlasnik novoosnovane kompanije... imas na stotine primjera da nemas direktnu pravnu vezu (cesto mozda i zbog eventualnog domino efekta...) .
    Covjek je lijepo rekao imaju dio imema isti i upravu skoro pa potpuno istu...
    Dakle nisu neka nepoznata kompanija kako ih dio medija zeli prikazati..

    E da kad se budes zvrkao oko tucepi, pozdavi brbu ... ha ha ha..
  • Ali
    2k

    Tone iz izjave u izjavu kao covjek.

    Trener odlican, motivator iznad svih...
    Ali da se voli pravdat i trazit opravdanja.

    Tri puta u ovoj kratkoj izjavi zeli provuci tezu da Dinamo kupuje naslove i da to samo u njegovom mandatu nije tako, tako sam ga ja dozivio u ovoj izjavi
  • BBB Mataa998
    1.3k

    Pa onda procitaj jos koji put pa nam javi ako si nesto drugo shvatio...
  • Ali
    2k

    Kako drugacije protumaciti ponavljanje "ja dok sam bio sve je bilo cisto" ???

    Ili uvod, njegov odnos sa medijima se promijenio od kad je u Osijeku jer je napustio Dinamo. Pa ako netko nema utjecaj na medije to je prvenstveno Dinamo. Nemozes procitat o Dinamu nista pozitivno u niti jednom mediju.
    Evo primjer, kupimo (uredno potpisemo ugovor, isplatimo dogovoreno Osijeku) Bockaja... sutra naslovi "moguc zatvor za Bockaja..."
  • Deleted User
    0
    bjelko ima vrlo zaj.... karakter i on je licemjer s velikim L. a ovo što priča je doslovno trlalababalan. bezveze i nebitno.
    kao treneru ja mu skidam kapu za rad u dinamu i nakon njega nismo imali boljeg.
  • Mališan
    1.8k
    Bjelica: "Naravno da smo zainteresirani za Caktaša, ali pod uvjetom da je zdrav."
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.