• Eduardo
    16.8k
    Krećemo u posljednji obračun ove sezone sa Divom iz predgradja. Pobijedili smo ih u sva tri susreta ove sezone, a najzanimljivije bilo je 08.kolu gdje smo slavili sa 5:3 na Maksimiru.

    Za Inter zbog kartona pravo nastupa nemaju Igor Postonjski i Nikola Rak dok mi nemamo tih problema.

    Zadnji puta smo u Zaprešiću poraženi davne 2004.god . minimalnim rezultatom 1:0. Od tad smo nanizali 14 gostovanja bez poraza uz 11 pobjeda i 3 nerješena susreta. 2005.god . pobjedili smo ih sa 6:0 što nam je najveća pobjeda u Zaprešić otkako je HNLa. Zanimljivo je da smo od te utakmice u svima tim godinama primili tamo samo 4 gola, a postigli ih 31.

    Zadnji pozitivan rezultat za domaćine datira od 31.03.2018. a završilo je 0:0.

    SUDE; Igor Križarić (Čakovec) Borut Križarić (Čakovec) Nikola Kečkiš (Virovitica) Josip Lučić (Vinkovci)
    1. Ishod Utakmice (15 votes)
        Pobjeda Intera
          7%
        Nerješeno
          0%
        Pobjeda Dinama
        93%
  • BluePhone67
    3k
    0:2 Sunjic , Ademi
  • BluePhone67
    3k
    http://nk-rijeka.hr/wp-content/uploads/2019/05/Upute-za-navija%C4%8De.pdf

    Kaj nitko ne kaze da sam stavio na krivu temu, ovo je trebalo ici na Rijeku
  • deda
    26.3k
    Mogli bi gledati malo Marina, Gjiru, Franjića sutra.
  • markoli
    1.6k
    Laganih 2-0.
  • deda
    26.3k
    Možda i više.
  • Dudu
    2.6k
    Očekuje se lagan pobjeda, još nisu otkriveni sastavi. Osim gore navedenih, spomenuo bih i Dinka Horkaša koji je potpisao novi ugovor neki dan. Bio bi red da konačno debitira za prvu ekipu. Svojim nastupima za Dinamo B i juniore je to definitivno zaslužio.
  • Majki2111
    2.5k
    Ademi, Majer i Gavranović su se oporavili i konkuriraju za utakmicu.

    Po svemu viđenom ne vjerujem da Majer može biti nasljednik Olma. Nisu to isti igrači. Olmo je puno čvršći u duelima, može okrenut braniča sa loptom u nogama i napravit višak kroz SREDINU (takvi su rijetki). Puno je opasniji po gol. Majer to nije.
  • Dudu
    2.6k


    Jučer sam se zapitao isto pitanje za Majera, malo sam promatrao neke stvari i odlučih da bacim svoju prvu ikad analizu na tribina.hr.. Dva lika komentiraju, nisu se složili s onim što sam želio reći... Ako se nekom da pročitati, da ne reklamiram tribinu :D

    Lovro Majer: Ponavlja li se slučaj Ante Ćorić?

    Iza Dinama je jedna od najboljih sezona u povijesti, kao i gotovo svake godine u momčadi se isprofilirao mladi igrač kojeg juri pola Europe. Ove godine u prvom planu je Dani Olmo, fenomenalni Katalonac zaslužuje sve komplimente za ono što je pokazao ove godine, ali u njegovoj sjeni ostao je još jedan super, super talenat od kojeg se očekivao jedan veliki iskorak. Ali nakon ove sezone to već polako dolazi u pitanje. Ima li taj profinjeni hrvatski veznjak za kojeg svi kažu da loptu udara na "drugačiji" način mjesta u Dinamu? Ponavlja li se slučaj Ćorić?

    Na Ćorićev račun čuli smo mnogo pohvala tijekom njegovog nogometnog odrastanja, o njemu se konstanto pričalo. Hvalio ga je čak i veliki Pep Guardiola nakon utakmice Dinamo-Bayern. Ali, Ante svoj potencijal nikad u potpunosti nije pokazao. Zapravo se nikad nije izborio za mjesto glavnog igrača Dinama, pred kraj svog vremena u Dinamu izgubio je čak mjesto i prvotimca, razočarano napustio Maksimir. Na kraju za sasvim solidne novce prešao u Romu gdje ove sezone odigrao 20ak minuta i to je sve što smo vidjeli od njega. Nije skroz ista situacija s Majerom. On nije prošao sve mlađe uzraste Dinama. On je tek došao ove sezone iz Lokomotive i mora se priznati imao je veliki peh da već nakon prve utakmice doživi ozljedu zbog koje je propustio jesenski dio sezone. Ali, vratio se točno za vrijeme zimske pauze. Stigao je odraditi pripreme i očekivalo se da njegov talent konačno eksplodira. Ali, od toga smo na kraju malo toga vidjeli, odigrao je na proljeće par solidnih rola. Ali ni u jednoj bitnoj utakmici nije zaigrao, jednostavno nije bio u glavnim planovima Nenada Bjelice. Igrao je u utakmicama za koje je nastupala B momčad, iako je Bjelica tako ne voli nazivati. Za europske srazove s Plzenom i Benficom čak nije upao ni među rezerve.

    Ukupni skor dosada u dresu Dinama je 9 utakmica ove sezone, i to sve u 1. HNL, ukupno 642 minute. Uspio postići 1 pogodak i podijeliti 2 asistencije. Dakle, u Europi nije zaigrao ni sekunde. I neki dan događa se nešto zanimljivo. Njegov menadžer izlazi u medije s izjavom da je Majer top klasa i da on može i mora igrati u prvom sastavu u Dinamu, inače ide u klub koji će mu pružiti stalno mjesto u prvih 11 jer on to zaslužuje. Jako loš i ružan način da se nešto postigne. Bjelica je poznat kao trener koji ne dopušta da mu se drugi mješaju u posao, pa ovo što je uradio Bara se može promatrati kao medvjeđa usluga.

    Slično nešto kao što se događalo i s Antom Ćorićem. I iz redova njegovog tima često smo čuli kako on mora igrati, kako je on igrač koji radi razliku. Dakle, lako je pričati po medijima. To treba pokazati i dokazati na terenu i na treninzima. Treneri sigurno neće nekog top igrača bez razloga držati na klupi. Ćorić i Majer su fantaziste, igrači s idejom, ali moraju prihvatiti da nogomet danas ne trpi veznjake koji imaju samo lijepe poteze i znaju igrati samo s loptom. Loptu imaš na nekoliko minuta u svojim nogama, svakako da je važno i to što radiš s njom dok je imaš u nogama. Ali, apsolutno da je puno važnije ono što radiš kad je nemaš u nogama: povratna trka, inteligentno postavljanje, otvaranje prostora suigračima, mijenanje pozicija, itd... Nogometna igra svakako treba genijalce, oni su ti koji daju završni dodir. Ali i ti genijalci ako nisu Lionel Messi moraju raditi na terenu. Dani Olmo kojeg sam spomenuo na početku je to shvatio na vrijeme, Ante Ćorić to očito još nije shvatio, a što će se dogoditi s Lovrom Majerom još treba vidjeti jer on i nije odigrao tako puno utakmica za Dinamo kao ova dvojica. Hoće li krenuti putem Olma ili Ćorića sigurno je pitanje broj 1 koje zanima sve u Dinamu i sve one koji vole Dinamo.
  • marcio amoroso
    31.4k

    Dobra i točna analiza.
  • Majki2111
    2.5k
    Neko moje mišljenje je da je Majer playmaker i da takav tip igrača može dati više samo ako ima uz sebe igrače koji su opasni po gol. Dinamo nema takvog igrača osim Hajrovića koji može sabiti iz situacije 1 na 1. Olmo radi višak kroz sredinu i tako olakšava krilima. Sve je komplementarno u ovoj momčadi koju imamo trenutno. Majer nije taj kotačić.
  • marcio amoroso
    31.4k
    Inače imamo teme i za sve igrače posebno da znate pa možemo i tamo diskutirati o njima.
  • Dudu
    2.6k
    Majer je imao veliku slobodu u Lokomotivi da radi što hoće, kao recimo i Atiemwen u Gorici. Isto tako i Ivanušec koji se spominje kao moguće pojačanje. U takvim sustavima oni na terenu djeluju nenormalno dobro, ali kad dođeš u bolju momčad koja ima određene mehanizme i sustav igre, moraš pokazati da si dovoljno inteligentan i spreman napredovati u fazi odgovorne igre i prilagođavanja zadacima.

    To je po meni caka, ili si timski igrač ili nisi. Ako kao Halilović i Ćorić si umišljena zvijezda koja je u mladosti bila bog i batina na terenu, pa se ne moraš prilagoditi seniorima i modernom nogometu. Bjelica kao i svaki trener voli kreativne igrače. Tko ne bi htio Modrića u ekipi, ali pogledajmo koliko on nenormalno radi na terenu, ne samo s loptom, nego i bez lopte. Isto se očekuje od jednog Majera, Ivanušeca, itd...
  • deda
    26.3k
    Najbolji je primjer transformacija Bobana kao igrača. Da je ostao onaj iz Dinama pojeli bi ga, tj. nigdje ga nebi bilo.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.