• Eduardo
    16.8k
    Junior Fernandes ostao bez kluba i trenutno je slobodan igrač.

  • Kwedi
    3.8k


    Legendarna godina i sezona Hajduka s Ćirom kao jednim od glavnih likova.
    Prvo puštena utakmica na klupi Varteksa da bi istog momenta postao trener Hajduka.
    Nakon tog Debrecen i peto mjesto (mislim da nisu nikad niže bili).

    U emisiji u ovom videu uz Ćiru je Miroslav Rozić sa uvijek simpatičnim nastupom, a bek vokali su i Ivo Pukanić te Saša Broz
  • Infinity
    14.9k
    peto mjesto (mislim da nisu nikad niže bili).Kwedi

    Tocno. Prosle sezone su ponovili taj 'uspjeh', ali nikad nisu bili sesti, sedmi...
  • Eduardo
    16.8k
    Kakvo sprdanje :sweat: :lol: :rofl:

  • Dudu
    2.6k
    Haha Lovren na aparatima :lol:
  • Krizy
    33.6k
    BRANKO ZEBEC – STROG, PRAVEDAN I USPJEŠAN

    Tek je završio visoku trenersku školu u Kölnu pa mu je ostala navika hodati s bilježnicom u rukama... Došetao bi do maksimirskoga stadiona, samozatajno se smjestio na gornjem dijelu tribine i brižljivo bilježio sva zapažanja. Tako se Branko Zebec, jedan od najpopularnijih stručnjaka u Dinamovoj povijesti, pripremao za svoju premijernu sezonu u trenerskoj karijeri. Momčad je tih dana, na kraju proljeća 1966. godine, vodio Ivan Oskar Jazbinšek, ali već je bilo jasno da će žezlo uskoro preuzeti Zebec kojega su maksimirski čelnici u zadnji trenutak „skinuli s vlaka“ prema Ljubljani gdje je trebao postati trener Olimpije.

    Ovog 17. svibnja, prošle su 92 godine od Zebecova rođenja i to je prilika prisjetiti se opusa Dinamova trenerskog karizmatika, stratega koji je osmislio, formirao i realizirao lov na pokal Kupa velesajamskih gradova 1967. godine, neovisno o tome što je same finalne dvoboje protiv Leeds Uniteda vodio njegov nasljednik Ivica Horvat.

    Rođen je u Zagrebu 17. svibnja 1929. godine, prve korake načinio u juniorima Gradjanskog i prometnuo se u zasigurno najbolje lijevo krilo u povijesti hrvatskoga nogometa. U smiraju karijere čak je igrao i u – središtu obrambenoga reda. Nastupao je za zagrebački Poštar, potom Borac koji je kasnije fuzioniran sa Zagrebom, pa beogradski Partizan, Crvenu zvezdu i njemačku Alemanniju Aachen. S reprezentacijom je igrao na svjetskim prvenstvima 1954. i 1958. kao i u finalu Europskoga prvenstva 1960. gdje ih je zaustavila Italija. Preminuo je 26. rujna 1988. u Zagrebu.

    Dinamovu je klupu preuzeo s navršenih 37 godina, a unatoč mladosti i neiskustvu, otkrio je formulu kakvu su mnogi svjetski treneri bezuspješno tražili u cijeloj karijeri: istodobno je bio iznimno autoritativan trener čvrste ruke, ali i – omiljen među igračima. Nerijetko ih je znao i novčano kažnjavati, ali gotovo svi uglas i danas o njemu pričaju s velikim divljenjem i poštovanjem.

    Kad je u ljeto 1966. godine sjeo na klupu, već je imao „debelu bilježnicu“ s ispunjenim zapažanjima u ulozi promatrača s tribine. Tako je, primjerice, u završnici prethodnoga prvenstva, prije dolaska u klub, bilježio detalje prvenstvene utakmice Dinama i Trešnjevke u kojoj su plavi pobijedili s pomalo neobičnih 6:4. I već je tu načinio prvi, iznimno bitan korak: podcrtao je dvojicu igrača „zelenih“ koje je ubrzo potom i doveo u Maksimir. S Trešnjevke su u istočni dio grada preselili Marijan Brnčić i Hrvoje Jukić, koji su upravo u toj svojoj prvoj sezoni u Dinamu bili važne figure na putu prema pokalu Kupa velesajamskih gradova.

    U svojim je natuknicama Zebec notirao da igračima nedostaje jačina udarca, da mnogi igraju individualno, ne i kolektivno, da se slabo kreću bez lopte i ostavljaju dojam kao da niti ne očekuju da će ju dobiti. Isticao je da mu je osnovna trenerska misao boriti se protiv statičnoga nogometa, da svi igrači trebaju naučiti gledati loptu, svakim svojim pokretom nastojati stvoriti povoljnu situaciju za suigrača. Posebno je naglašavao važnost tjelesne spreme. Ustrajao je na homogenom kolektivu, ali ne tako da se gubi osobnost pojedinca. Imao je vještinu prenošenja ideje u djelo, bio je dobar narator i pedagog, igrači su spremno prihvaćali i provodili njegove zamisli.

    „Zebec je bio najveći trener, bio je gospodin – strog i pravedan“, istaknuo je proslavljeni Dinamov vratar Zlatko Škorić, a upravo na tom tragu razmišljaju gotovo svi maksimirski nogometaši iz toga doba. Nažalost, Zebec je u svojem prvom mandatu na Dinamovoj klupi boravio samo jednu sezonu. Ali, upravo ta jedna figurira kao možda najbolja u klupskoj povijesti. Plavi su maestralnom igrom u četvrtfinalu Kupa velesajamskih gradova svladali Juventus, potom čudesnim preokretom izbacili također veliki Eintracht, a u istoj su sezoni u Mitropa kupu preskočili Milan, u prijateljskoj utakmici usred Glasgowa svladali Celtic koji je četiri mjeseca kasnije postao europski prvak! Nažalost, naslov državnog prvaka izmaknuo je u samoj završnici sezone pri čemu je pokal pripao Sarajevu. Zbog neslaganja s klupskom upravom Zebec je u ljeto 1967. podnio ostavku. Bilo je to prije dviju finalnih utakmica protiv Leeds Uniteda.

    Samo dvije godine kasnije preuzeo je slavni Bayern! I odmah Bavarcima osigurao prvi naslov prvaka u 37 godina. Štoviše, istodobno su osvojili njemačko prvenstvo i kup te pokal Kupa pobjednika kupova. Prvenstvo je osvojio i 1979. s HSV-om, a godinu kasnije dogurao i do finala Kupa europskih prvaka, današnje Lige prvaka, gdje ih je pobijedio engleski Nottingham Forest. Zebec je još 1973. osvojio Kup s Hajdukom, a vodio je i Stuttgart, Eintracht Braunschweig, Borussiju Dortmund, a kasnije i – Eintracht. U Dinamo se vratio u završnici sezone 1983.'84. i spasio plave od pada u niži razred. Na klupi je sjedio i u prvih sedam kola nove sezone kad ga je zamijenio Tomislav Ivić.

    j2h82lcxzngc9opi.png
    6ifni035w7ee6edk.jpg
    8hjnfucsp0rzrqb3.jpg
  • masacusec
    2.9k
    Kratko i jasno, Ibrica style...
  • SAS1987
    13k
    Prati tko Sunjica u Birminghamu? Kakav je? :smile:
  • Dudu
    2.6k
    Po izvjestajima i komentarima navijaca, jako los, ali nemaju bolje opcije

    Statistika užasna: 0 golova, 0 asistencija,
    39% osvojenih duela, 0.2 uspješnih driblinga, 1.7 oduzetih lopti, 1 presijecanje, 9.9 izgubljenih lopti (po utakmici)

    Samo 17 točnih dodavanja po utakmici (točnost 70%)
    Loš u defanzivi, očajan u kreaciji, realizacija ne postoji :D
  • SAS1987
    13k
    Sto se njemu dogodilo... Izgleda da je pukao u glavi jer je u Dinamu bio jako dobar. Ili je jednostavno bio u top formi pa se cinio boljim nego sto jest.
  • Kwedi
    3.8k
    Sto se njemu dogodilo...SAS1987

    Nikol Bulat?
  • SAS1987
    13k
    Nikol BulatKwedi
    Foto mala :smile:
  • SAS1987
    13k
    Ćorluka: Htio sam se vratiti u Dinamo, ali nitko me nije zvao

    Hvala Ćarli da Dinamo voliš tako jako da bi se vratio sa 35 godina. Gdje je bila ljubav kada si imao 30, 31? :smile:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.