• Dzoni
    7.4k

To sam primjetio i ranije kod njega recimo protiv BVB, izgleda da lako plane kao i Stojke što se tiče sudaca
  • Fatos Beqiraj
    3k
    Kako bi se reklo divlji. Salu na stranu mora malo kontrolirati agresivnost, moglo bi nas nekad kostat u buducnosti, ide zivotom bez razmisljanja o posljedicama
  • DerHerrKool
    1.6k
    Koje su šanse da će startat u prvih 11 protiv Belupa?Fan

I mene predictor muči :grin:
  • Dinamovapriča
    983
    Kapetan Mišić: “Posebno mi je drago zbog Lukasa Kačavende. Veliki je borac i odličan igrač. To je pokazivao i prije, ali su ga ozljede usporile i putevi su se na neko vrijeme razišli. Sada se vidi koliko vrijedi”.

-SN
  • DrRatoljub
    1.3k
    Lukas je uvijek bio nedefiniran igrac, ali je i s 18 godina dominirao energijom. Upravo zbog toga sam se bojao da je nakon ozljeda gotov. Nadam se da ce konačno pokazati sto smo svi pd njega očekivali lad se pojavio.
  • prefontaine
    10.5k
    Bravo, majstore!

Uvjeren sam kako ćeš ti biti najpozitivnije iznenađenje ove sezone.
  • Fabercaster
    1.2k
    WFOa6CH.png

Onoga dana kada se odradi dobar izlazni transfer, Kačavendu treba zaključati u jednu prostoriju da potpiše 10.000 razglednica sa svojom slikom. Čisto da se stvore dovoljne zalihe za kojekakve tate Šotičeke (jer hvala Bogu, uvijek će biti neki tata Šotiček), pa da im se mogu uručiti prigodne želje, čestitke i pozdravi kada krenu plakati na sve strane o zločestom Dinamu.

Rano je naravno još govoriti o tome, ali ja se nadam da se na relaciji Kačevenda - Dinamo piše jedna lijepa priča o enciklopedijskom primjeru profesionalca koji ne odustaje s jedne strane i o klubu koji daje priliku svakome tko je zasluži s druge strane.

Ajmo Lukas! (al sam mu ulovio pozu :lol:)
  • Nogo
    12.4k
    Kačavenda za 24sata: Zbog Ronaldinha sam uzeo broj 80. Sanjamo ulazak u Ligu prvaka

Osjećam podršku navijača, u dvije godine sam propustio dva treninga, a Stojković je za mene najbolji, kaže nam veznjak Dinama koji briljira na početku sezone

Ozljede su konačno iza mene. Nemam više bolova, nemam straha, već je prošlo dosta vremena. Ma ja sam u životu imao samo jednu ozljedu koju sam ponovio dva puta, to koljeno. Znate i sami da igračima treba vremena da se od takvih ozljeda vrate na pravi način, ja se sad osjećam baš spremno. I u dvije godine vjerojatno nisam propustio dva treninga, priča nam Lukas Kačavenda (23).

Mladi veznjak jedan je od najvećih dobitnika uvodnog dijela Dinamove sezona. Kačavenda se pun motiva vratio u Maksimir nakon jednogodišnje posudbe u austrijski LASK, oduševio na ljetnim pripremama, izborio se za željene minute u prve četiri utakmice. I tu je odradio sjajan posao, bio junak utakmice protiv Thuna (zabio i iznudio isključenje), zabio i protiv Kauno Žalgirisa.

- Osjećam se odlično, vrlo brzo sam se uklopio u ovu momčad. Dinamo je stvarno prepun dobrih i talentiranih igrača, vjerujem da nas očekuje uspješna sezona i da se možemo na europskoj sceni nositi s velikim klubovima - priča nam Kačavenda, koji je i na privremenom radu u Austriji sanjao povratak u Maksimir:

- Kao nogometaš uvijek sanjate priliku, da će nekako doći i tih vaših 'pet minuta'. Otišao sam u LASK kako bih skupio veću minutažu, to na kraju nisam dobio. Ali sam uvijek sanjao povratak u Dinamo. To je moj klub. Preokret protiv Thuna? Uh, kako sam bio sretan poslije utakmice, ha, ha.

Vi ste bili jedan od inicijatora tog velikog preokreta...

- Vjerujem da sam ulaskom unio malo živosti u našu igru, nekako sam dojma da smo tu utakmicu okrenuli najviše zbog tog crvenog kartona. Imali smo i malo sreće, hvala Bogu da je sve tako ispalo. Osjećam da me navijači podržavaju, žele da uspijem. I hvala im na tome. Ta podrška navijača me nekako nosi dalje, tjera da svaki dan budem još bolji.

U LASK-u ste stigli do dvostruke krune, ali ne i željene minutaže...

- U Austriji sam cijelo vrijeme, baš na svakom treningu, davao svoj maksimum, a minute... Ne znam je li bilo pravedno ili ne što sam igrao tako malo. Opet, u Austriji sam dohvatio dva trofeja, zahvalan sam svim ljudima u klubu, cijelom stručnom stožeru, LASK će mi ostati jedna lijepa uspomena. I sigurno sam se u Dinamo vratio kao bolji igrač, bez obzira na manjak minuta.

Očekivanja od nove sezone?

- Na klupskoj razini moramo barem ponoviti prošlu sezonu, dominirati domaćim nogometom i osvojiti dva trofeja. Najviše bih volio da uđemo u Ligu prvaka, bilo bi prelijepo vratiti to natjecanje u Zagreb. Opet, prvo treba proći Kauno Žalgiris, a i u Vikingu smo dobili vrlo ozbiljnog suparnika, iako neki ne misle tako. Osobno? Željan sam igre, utakmica i golova, samo moram nastaviti u ovom stilu.

Kako vam djeluje taj novi, "Bobanov Dinamo"?

- Mnogo je tu igrača koje nisam poznavao, stvarno smo dobro posloženi, igramo jako lijepi nogomet. Vjerujem da će to kroz sezonu biti još ljepše. Dečki su prošle godine osvojili dva trofeja, imamo kvalitetu, ciljevi su opet jasni. Imamo stvarno četiri fantastična stopera, Zajc me se dojmio kao veliki lider, to je baš ozbiljan igrač, Beljo je nevjerojatan u špici.

Tu je i jedna od najvećih klupskih legendi - Mislav Oršić.

- Uh, koliko sam ga puta u Maksimiru gledao s tribina, sjećam se onog njegovog hat-tricka Atalanti kao da je bilo jučer. Divio sam mu se i pljeskao, a sad s njim dijelim svlačionicu. Često sam bio i skupljač lopti na utakmicama Lokomotive i Dinama u vrijeme kad je on bio ovdje.

Vi ste u Dinamo došli prije tri godine u "paketu" s Lukom Stojkovićem, obojica ste imali težak put dokazivanja u Maksimiru?

- Došli smo zajedno, dugo obojica bili izvan terena, teško je i opisati koliko smo u tim trenucima rehabilitacije bili bitni jedan drugome. Bilo je tu teških situacija, trenutaka kad bi netko malo 'potonuo', tad smo nosili jedan drugoga. Bilo je jasno tu i puno dobrog raspoloženja, smiješnih situacija, vjerojatno je fizioterapeut poludio s nama, ha, ha. Stojković je za mene najbolji igrač Dinama, samo neka nastavi tako, čeka ga velika karijera.

Zašto nosite broj 80?

- Evo, i taj broj mi je predložio Stojković. Bili smo na kavi, malo pričali, nisam znao koji ću broj uzeti u novoj sezoni, a onda mi je on rekao da uzmem 80. Kao Ronaldinho u Milanu, ha, ha.

Što najviše radite u slobodno vrijeme?

- U zadnjih godinu dana slobodno vrijeme najviše provodim doma, volim igrati PlayStation, ići na tenis, popiti kavu s prijateljima. Pikado? Ma to ne igram, tu nisam dobar. Nisam ja za te kafanske sportove, tu je Stojković 'kralj'.

Koliko vas veseli skorašnja selidba na Kranjčevićevu?

- Valjda već deset godina slušam te priče o novom stadionu u Zagrebu, ne mogu ga dočekati. Gledam te slike nove 'Kranjče' u medijima, vidim da se gradi, ponosan sam zbog toga. To će biti čudesna atmosfera, nema ljepšeg osjećaja nego kad su vam tribine blizu. I onda poslije nekih velikih pobjeda zapjevati s navijačima, s našim Bad Blue Boysima - završio je Kačavenda.

https://www.24sata.hr/sport/kacavenda-za-24sata-zbog-ronaldinha-sam-uzeo-broj-80-sanjamo-ulazak-u-ligu-prvaka-1146328
  • Zagi
    18.7k
    Kač lagano skuplja poene. Treći gol u pet tekmi.
  • austrijanac
    12.7k
    Tipa meni danas baš slab, mimo gola. Ima neke bivše karakteristike Stojketa di troši energiju na krive stvari. Vjerujem kad to sredi da će bit još bolji.
  • CastAway1986
    6.1k
    skoro svi su bili slabi nakon crvenog! Meni je on jedno od najpozitivnijih iznenađenja na pocetku sezone
  • austrijanac
    12.7k

Ma apsolutno, slazem se s obje teze. Bit ce on odlican ak ovak nastavi, samo mora mrvu smanjit divljavstvo
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.