• Dzoni
    1.4k
    Što god napravili u Europi, boduju se samo uspjesi u Ligi Prvaka za eventualan plasman na svjetsko klupsko prvenstvo.
  • LA BOMBA
    259
    Svjetsko klupsko prvenstvo će biti odlično i jedva čekam utakmice.

A oni koji su protiv toga ne znam šta tačno žele od nogometa.

Ovo je najbolje moguće klubsko natjecanje kojeg možeš organizirati, najbolji klubovi sa cijelog svijeta. Nagrade su velike, imat ćeš utakmice legendarnih južnoameričkih klubova protiv evropskih giganta, a igra se samo jedan put na četri godine. Klub koji će to pobijediti imat će prestiž najboljeg kluba na svijetu za svega četri godine.

I još je organizirano na način da mogu klubovi iz manjih zemalja doći, kao ove godine Salzburg, jer imaš max 2 kluba na državu. Čak i Dinamo ima nekih mogućnosti da se jedan dan plasira na ovo i zamislite koliko bi to značilo navijačima. Ideš za mjesec dana u neku državu gledati kako se tvoj klub takmiče sa klubovima sa cijelog svijeta za velike novce, isti feeling svjetskog prvenstva ali sa klubom.

Smješno mi je kad ljudi pričaju kao da je to takmičenje bezveze jer kao imaju klubovi već sada previše utakmica. Pa ja se slažem da je previše utakmica, ali kojih utakmica je previše? Onih bezveznih utakmica u ligama i bezvezni kupovi, i neke turneje nakon sezone.

Ako navijaš za neki evropski klub koji će biti na tom klubskom prvenstvu tipa Atletico Madrid, pa koje utakmice više voliš gledati? Neke bezvezne utakmice lige protiv Leganesa i Alavesa ili da igraš utakmicu protiv Botafoga, koji nudi neke totalno druge kvalitete i nemaš pojma kako će izgledati.

Ja sam zato da se smanji broj utakmica u evropskim ligama i da imaš što više evropskih i ovakvih "svjetskih" utakmica. Meni je totalno ludo da se igra 38 ligaških utakmica. Mogao bi španjolsku i talijansku ligu slobodno smanjiti na 18 ili čak i 16 klubova i imao bi jednaku kvalitetu. Serie A je u najboljim godinama imala samo 18 klubova.

Tako da ako ljudima smeta da ima previše utakmica, nek onda smanje broj klubova u ligama i da ne igraš cijele godine protiv raznih Girona i Getafeja, i to svake godine jedno te isto.

A drugi glup kontra-argument ovom prvenstvu je da su evropske momčadi prejake i da će dominirati. Pa po ovoj logiki treba ukidati i svjetsko prvenstvo reprezentacija, gdje dominiraju evropske momčadi i Brazil, Argentina i nekada Urugvaj. Neka se samo pozove ove tri momčadi na Euro i to je to. A ne ide to tako. Čar svjetskog prvenstva je baš to da igraš protiv nekih eksota, da dobivaš Kostariku ili Togo. A ponekad i te momčadi iznenade, jer turniski nogomet je uvijek specifičan. Uz to južnoameričke momčadi su sad u punom ritmu i ne bi me čudilo ako su bolje fizički spremne od Evropljana koji su umorni od 50+ utakmica koje su već odigrali.

Klubovi širom svijeta će biti jačiji u sljedećim godinama, saudijski klubovi već sad bacaju velike novce i mogli bi dobiti koji evropski klub na turniru.

Evropski klubovi će sigurno uzeti ozbiljno, pogotovo klubovi koji nisu ništa osvojili i mogli bi spasiti sezonu. Real Madrid, Atletico, Inter, Dortmund, City. Chelsea ima mogućnost da napravi statement. A ne treba ni pričati koliko to takmičenje znači južnoameričkim klubovima.
  • Krizy
    57.3k
    Ovo je najbolje moguće klubsko natjecanje kojeg možeš organizirati, najbolji klubovi sa cijelog svijeta.LA BOMBA

Liga prvaka je jača 23x
  • Pacho
    1.3k
    Mene vesele utakmice europskih i juznoamerickih klubova.
  • The Undertaker
    8.1k
    To i mene najviše zanima, ne možemo to često gledati, pogotovo ovako kad se igra za trofeje.
  • Pacho
    1.3k

Da. Iako ne sumnjam da ce, ukoliko neki JA klub uzme, opravdanje biti da se Euro eliti nije dalo igrati ovo natjecanje :smile:
  • austrijanac
    7k
    Razlika u kvaliteti između EU i JA je nemjerljiva.

Mogu odma reć da neki veliki interes za natjecanjem ne postoji te da ne postoji šansa da je to natjecanje jače od Lige Prvaka.

Najveći dokaz potražnji je to što su Daznu dali prava za dž - te će streaming bit isto džabe.

Jedino što se veselim je otvaranju na Hard Rock stadionu.
  • Peškaman
    7k
    Imam osjećaj da je jednom Salzburgu veći uspjeh/navijači bii više slavili da prođu grupu LPa iliti biti u top24 nego da osvoje ovo prvenstvo.

Jednostavno europske klubove boli neka stvar za ovo.
  • LA BOMBA
    259
    Liga prvaka je jača 23xKrizy

Nije. Ovdje imaš najbolje klubove iz lige prvaka i ukupno 12 evropskih klubova. U ligi prvaka imaš svake godine samo nekih 8 elitnih klubova, ostalo su mid klubovi poput Lille, PSV, Feyenoord i Club Bruggea koji su se ove godine našli u top 16. Ti klubovi su lošiji od Palmeirasa, Boce, Flamenga, i vjerovatno su tu negdje sa saudijskim top klubovima. River Plate i Botafogo bi bili između top 8 momčadi lige prvaka ako bi igrali u Evropi.

Svjetsko klubsko prvenstvo ima jačih top 16 klubova od lige prvaka.

Jedino fale Barcelona i Liverpool, koji se nisu mogli kvalificirati zbog loših rezultata prošle godine. A isto u ligi prvaka svake godine također fali netko.
  • Tvrdica McTvrdi
    261
    Natjecanje će bit revijalno i vjerojatno će bit iznenađenja jer ekipe iz ostatka svijeta će imat motiv srušit europske velikane dok iste zaboli za natjecanje, isto što vidimo i u dosadašnjem formatu gdje europske ekipe to osvajaju bez pol gasa. Najbolja ekipa mi je Auckland City koja je igrala valjda 20 puta dosad i nikad prvu rundu nije prošla
  • LA BOMBA
    259
    Jednostavno europske klubove boli neka stvar za ovo.Peškaman

To preprosto nije istina. Pa ni u prošlosti, kad nisi imao ovakvih nagrada, su evropski klubovi igrali ozbiljno. Manchester United je propustio FA Cup da bi mogao igrati na svjetskom klubskom prvenstvu 2000 gdje ih je onda Vasco da Gama totalno razbio. Stari Romario je motao Nevillea cijelu utakmicu. A United se je svjesno odrekao igranju u FA Cupu zbog toga. I tada još nisi imao velikih nagrada. United bi dao pola svojih kupova koje su osvojili da bi mogli igrati na ovom prvenstvu.

A shvaćam da će to biti izgovori evropskih klubova kad će ih razbiti River, ono kao mi nismo ozbiljno uzeli.
  • The Undertaker
    8.1k
    Nagradni fond je garancija da europski klubovi neće igrati preko one stvari.
  • LA BOMBA
    259
    europske velikane dok iste zaboli za natjecanjeTvrdica McTvrdi

Zaboli ih za natjecanje gdje dobivaš 2 mil za pobjedu, 7.5 mil za prolazak iz grupe, 13 mil za prolazak u četvrtfinale, 21 mil za polufinale, 30 mil za finale i 40 mil za osvajanje?

Nagrada za osvajanje trofeja je oko 115 mil, zavisi koliko utakmica pobijediš u grupi.

I ti stvarno misliš da neće igrati ozbiljno?
  • Tvrdica McTvrdi
    261
    Okej nisam znao da je toliko, ajde to je lova slična ligi prvaka, ali opet ne će igrat isto kao ostale natjecateljske utakmice
  • LA BOMBA
    259
    Mogu odma reć da neki veliki interes za natjecanjem ne postoji te da ne postoji šansa da je to natjecanje jače od Lige Prvaka.austrijanac

Interes za natjecanje će odmah postojati kad će međusobno igrati veliki klubovi na ispadanje i kad će se tijekom turnira stvarati neke priče i iznenađenja. Igrat će Messi i izgleda i Ronaldo, koji sami mogu ostvariti hype.

I nakon što će se odigrati taj turnir bit će mnogo veći interes za sljedeći, koji će biti tek nakon 4 godina, i tako dalje. Nakon nekih 50 godina veličina klubova će se mjeriti u tome koliko su osvojili svjetskih kupova, jer je prestiž toga preprosto veći nego biti prvak samo jednog kontinenta.

Pa i za prvo svjetsko prvenstvo nije bilo odmah interesa, i tada su se olimpijske igre smatrale kao prestižnije natjecanje, ali sad kad se gleda nazad Urugvaj ima ogroman prestiž što ga je osvojio, dok nitko ne pamti koliko olimpijskih zlata imaju mađarski nogometaši.

Tako će se i neki dan liga prvakov smatrati samo kao kvalifikacijski turnir za svjetsko klubsko prvenstvo, a imat ćeš jake klubove širom svijeta zbog arapskog i azijskog novca, kojima će svjetsko klubsko prvenstvo biti glavni cilj.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.