• Niko1986
    3.5k
    Mislim da se i dalje može ući i napraviti dobar rezultat, samo ti što ulaze ne znaju kako. Ulaskom u prvi rang dobiješ cca milju eura. Kolikogod to nije neka prevelika cifra daje ti mogućnost da složiš respektabilnu momčad. Možda ta momčad ne izbori ostanak, ali može se dobro potući za njega.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.1k

I onda slijedi logika, bolje ne ulagati kad ćemo ionako ispast
  • Facke
    6.6k
    A nemres ni nist ocekivati. Pa poglejte kak su se ekipe HNLa "pojacale". Umeste da jos pobolsaju ekipu oni su vecnimon si losiji nek prosle lete. Onda nemres ni od drugoligasa teri tek dolazi u prvu ligu neke ocekivati.
    Jednostavne nasim klubovima , osim Dinama, nije vu interesu neki rast, nije im v interesu igrati europu. Nemaju ambicije osim zadrzati ligu. Te je moje mislenje. Hajduka vu te ne brojim el oni su prica za sebe.
  • bongo
    1.3k
    Mislim da do daljnjega nijedan drugoligaš ne može ozbiljnije participirati u prvoj ligi.

Smatram da bi se morala dogoditi priča oko nekog jačeg investitora ili sponzora koji je fanatik, a pritom se još nasloniti na tipa Dinamo ili neku jaču momčad i uzeti nekoliko dobrih klinaca ili "otpadaka" pa da uspije opstati prvih sezonu dvije.
  • rokikaciga
    5.6k
    Mislim da se od otpadaka Dinama, posudbi i povratnika u HNL moze sloziti jedna jako dobra ekipa koja bi se sigurno borila s vjecnim fenjerasima Goricom i Belupom za ostanak, a ne da nakon 6 kola imas 2 boda ili Rudes one sezone.

Naravno teze je pridobiti nekog u Vukovar na manju placu uz obecanje HNLa nego da taj iskorak napravi neki klub iz Zagreba.
  • criticus
    4.9k
    Na Tribina podcastu je Joža ima teoriju kako bi zapravo trebalo premostiti tu razliku, s kojon se slazem, a to je da to gledas kao trogodisnji projekt. Kada si spreman financijski da uđeš u SHNL ti zapravo spremaš ekipu unaprijed ne za tu sezonu, već za iduće dvije. Tu prvu ispadaš i stvaraš kostur ekipe koja može igrati SHNL i dogodine suvereno uzimaš 1.HNL te onda tu treću sezonu kada se vratiš nadograđuješ ekipu i spreman si ostati. To je idealan scenarij naravno, ali mislim najrealističniji kao projekt igranja SHNL.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.1k

Ma opet je prevelika razlika. Kako uopće držat 3 godine igrače, trenera u klubu u drugoj ligi? Pa da ikoji k pokaže u nekim Sesvetama uzela bi ga neka prvoligaška ekipa, a ako ne to Malezija ili Kazahstan bi stavili neke konkretne pare.
  • Niko1986
    3.5k
    Kako je Varaždin ušao, sezonu kasnije ispao pa se vratio i od tada idu samo gore. Može se, samo treba znati.
  • Dzoni
    2k

To se neće nikada dogoditi jer gazde klubova koji ulože kakvu takvu lovu hoće rezultate odmah, a nemaju ni znanje ni iskustvo ni uvjete. Jedino da 2 kluba fiksno ispadaju svake godine možemo dobiti više različitih klubova, ali će i svatko osim top 4 klubova osjetno pasti vrlo mogućim ispadanjem.
    Zato se i događaju situacije gdje se promjeni 50 igrača po sezoni i barem 3 trenera
  • Tvrdica McTvrdi
    2.1k

A to je bilo 2018, gdje je još ta razlika bila manja. Sada smo na praktički 8 godina ili koliko da je 9 od 10 timova u kontinuitetu u ligi i logično da pola koraka napreduju svake godine razlika postaje veća i veća. Nadodajmo da redom u 10 godina sve kaj je ispadalo (Zagreb, Split, Zadar, Cibalia, Šibenik, Inter, Dragovoljac) je maltene palo u stečaj i nestalo ili jedva preživljavalo drugu ligu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet