• jedan u nizu
    14.6k

Ma naravno da je kaoticno, zato sam i stavio u kontekstu zajebancije.
    U nekom svijetu zvuci idealno, ali za izvedbu gotovo pa ne moguce.

Kao sto je netko spomenuo, ovo sto zele Barisic & co. jest da se mogu postizbornim kupovinama docepati utjecajem u dinamu.
    Demokracija bi funkcionirala na taj nacin, da ljudi koji su birani ne mogu postizborno koalirati.

Demokracija u tom slucaju ne postoji, jer ako ti biras osobu A koja zastupa interes grupe A, i na temelju tih glasova ude u skupstinu kluba, a nakon toga prede kod interes skupine B, onda to gubi na smislu.

Birao si ga jer zastupa A, a on nakon toga zastupa B.

Kao u drzavi, taj sustav je korumpiran i trebalo bi zabraniti postizborno koaliranje, ili izalazak iz stranke/liste.

Po meni, mozemo napraviti to da 4/5 lista ude u skupstinu, tko god prede izborni prag.
    Ali onda zabraniti postizborno koaliranje ili izlazanje sa liste nakon izbora,
    Ako se neka osoba ne slaze sa svojom strankom/listom, onda se ta osoba odstranjuje sa popisa skupstinara i na njegovo mjesto upada prva zamjena.
  • SAS1987
    18.1k
    Imam ponešto iskustva vođenjem organizacija i uvjeren sam da je najbolje da se bira lista sa jasno definiranim predsjednikom.

Može se i opoziciji dati ponešto mjesta i nekom odboru i to je to, jer inace riskiraš da se gubi energija i vrijeme na politickim igricama.

I ako bilo tko želi proaktivno pomoci klubu može napisati konkretni prijedlog i poslati ga klubu.
  • Dr Hofmann
    3.7k
    Ne bi dao ni koru kruha onim četnicima

• vjeko1701
    17.4k
    Ne mora nitko ništa vjerovati, dovoljno je takvih (bilo) ovdje, kaj direktno, kaj u rukavicama.
  • rokikaciga
    4.2k
    Prihvaceno bez ijednog glasa protiv
  • jedan u nizu
    14.6k
    Izvršni odbor GNK Dinamo na današnjoj sjednici prihvatio je bez i jednog glasa protiv, između ostalih točaka dnevnog reda, prijedloge izmjena Statuta i Pravilnika o izborima te će ih proslijediti Skupštini Kluba koja će o njima raspravljati na sjednici koja će se održati 19. kolovoza 2025. godine.
    Predložene izmjene donose prve, potpuno demokratske izbore po načelu “JEDAN ČLAN - JEDAN GLAS”, jamstvo višestranačja, jasnu odgovornost predsjednika te drugi krug izbora ako niti jedna lista ne osvoji više od 50 % glasova u prvom krugu.
    Ovo je povijesni korak prema Dinamu u kojem svaki glas jednako vrijedi, a što je jedno od obećanja koje smo dali svojim članovima.
    Za usvajanje novih pravila potrebna je dvotrećinska podrška članova Skupštine GNK Dinamo.
    Uvjereni smo da će prevladati zajedništvo i ljubav prema Dinamu te da ćemo na Skupštini GNK Dinamo zajedno upisati i ovu pobjedu u povijest našeg Kluba.
    Na kraju zasjedanja Izvršnog odbora izraženo je zadovoljstvo odrađenim prijelaznim rokom te igračima koji su pristupili GNK Dinamo.
  • Crle
    1.2k
    Ne treba nam u klubu cirkus kao u saboru. Preletanja, kupovine, kompromisi na štetu kluba, itd.

Složi kvalitetnu listu i pobijedi.

A šanse da se desi da četiri liste imaju podjednak postotak su u praksi po meni nemoguće.
  • Dadox
    676
    Alo sam dobro upratio ukoliko skupšina ovo potvrdi idući tjedan idemo na izbore do kraja godine.Zvoni dajemo legitimitet da nas povede u punu demokraciju.
  • JMastermind
    966
    Ali meni je nevjerojatno koliko ta takozvana "oporba" može ne imati obraza.

Svi znamo tko su, svi znamo da im je namjera ući u klub kako bi makinacijama izvukli korist za sebe, svi znamo da će korupcija i nepotizam biti lajtmotiv ako im damo glas i da će im vlastiti džep uvijek i zauvijek biti ispred Dinama.

A oni ovcama prodaju priče o brizi za Dinamo i demokraciju.

Fuj.
  • Jaro
    10.6k
    meni je vise fascinantno da postoji toliki broj ovaca nego to da oni prodaju price svoje. Od te bagre se ni nije ocekivalo nista bolje realno...
  • mrgud
    500
    Kad je toj oporbi toliko stalo do demokracije,kaj nije raspisala izbore još prije 10 godina
  • Sajla
    12k
    A šanse da se desi da četiri liste imaju podjednak postotak su u praksi po meni nemoguće.Crle

šanse da uopće imamo 4 liste su male, a kamoli da budu blizu po snazi. to su filozofiranja i akademske rasprave bez neke praktične vrijednosti
  • jedan u nizu
    14.6k
    šanse da uopće imamo 4 liste su male, a kamoli da budu blizu po snazi. to su filozofiranja i akademske rasprave bez neke praktične vrijednostiSajla

Sada ne, ali jednog dana zasto ne?
    Statut se radi za buducnost, a ne samo za sljedecih 10 godina.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.5k

Jer na državnoj razini nemamo 4 ozbiljne stranke, a kamoli da se uspije tako nešto formirat za izbore za jedan nogometni klub. Mislim, daj Bože, ali prilično nerealno.
  • Crle
    1.2k
    Pogotovo da su te liste toliko kvalitetne da imaju sličan postotak glasova. A čak i da imaju neka prve dvije idu u drugi krug. Samim time je demokracija zadovoljena jer oni sa najviše glasova nose pobjedu.

Nije ni bitno što u nekom eventualnom slučaju ostale liste uzimaju više od 50% glasova skupa jer očito nemaju kvalitetu uzeti dovoljno glasova za skupštinu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.