• The Undertaker
    8.5k
    Da li si pročitao prijedlog novog Statuta i, ako jesi, ima li što nejasno?
  • znajdatevolimja
    1.6k
    Ako je to Šokre, onda mu ime svakako pristaje.

Jer je svojevremeno nastojao biti jedan od grobara (The undertaker) našeg kluba.
  • Bosskovitz
    18.5k
    Itekako među Dinamovim pukom postoje oni koji podržavaju bivše garniture.vjeko1701

Onda nema potrebe da se opiru demokratizaciji kluba, zar ne? Dapače, ovaj prijedlog statuta osigurava im ulazak u skupštinu i u (vrlo izvjesnom) slučaju da nisu lista s najvećom podrškom, za razliku od postojećeg koji im gotovo pa garantira trajni nestanak iz svih tijela kluba na sljedećim izborima.

Da ne ulazim sad u temu diskrepancije između članova Dinama i Dinamovog puka, jer potonje je puno šira i u ovom kontekstu puno manje relevantna grupa ljudi.
  • ZrnTSCHeZ
    1.3k
    Ne vidim kako bi moglo biti kršenje demokratskih načela da kandidati sa dviju lista koje su dobile najviše glasova ulaze u skupštinu.Crle

Globan je u intervjuu i sam dao do znanja da su na temelju zaprimljenih primjedaba kroz savjetovanje malo osvjestili tu mogućnost pa da se razmišlja i o drugom krugu izbora.

Ja ti mogu dati teoretski primjer:

A=27%
    B=25%
    C=24%
    D=24%

Samo lista A daje svu vlast (predsjednik i cijeli NO koji su ujedno i većina u skupštini), dok 73% glasova nema nikakvog utjecaja, a C i D niti ne ulaze u klub.

U takvom hipotetskom ishodu po meni ne bi bilo demokratskog izbornog legitimiteta vlasti.

Naglašava se stabilnost upravljanja, izbjegavanje "trgovine", al po meni je previše ograničavajuće pa čak i destimulirajuće uopće za ulazak u sam izborni proces što bi moglo rezultirati onime iz čega se sprdamo s tovarima: jednom jedinom listom

I generalno je nacrt koncipiran da se praktično uopće ne uzima u obzir mogućnost da uprava, predsjednik i NO nisu na istoj valnoj duljini...jer tamo gdje se i propisuje obveza supotpisa ili suglasnosti nije razrađeno što se događa ako tijelo odbije supotpis/suglasnost
  • pencilneck
    935
    Ja ti mogu dati teoretski primjer:

A=27%
    B=25%
    C=24%
    D=24%

Samo lista A daje svu vlast (predsjednik i cijeli NO koji su ujedno i većina u skupštini), dok 73% glasova nema nikakvog utjecaja, a C i D niti ne ulaze u klub.
    ZrnTSCHeZ

Imaju mogućnost u drugom krugu izabrati jednu od dvije liste i tako joj dati izborni legitimitet. Ako im se nijedna ne sviđa - jbg, ne sviđa se ni meni u 99% slučajeva nijedan kandidat za gradonačelnika ili Predsjednika države, pa svejedno izlazim na izbore i glasam za onoga tko je po meni manje zlo. Ne pada mi na pamet osporavati izborni legitimitet ni Gradonačelnika ni Predsjednika države.
  • Bosskovitz
    18.5k

Prema njihovoj ideji, odnosno D’Hondtu, u ovoj situaciji u slupštinu bi ušle četiri liste koje bi onda sklapale postizborne koalicije, odnosno trgovale funkcijama, interesom, poslovima, utjecajem i tko zna čime ne. Na kraju bi većinu mogle vrlo lako mogle skupiti liste 3 i 4 s jednim ili dva preletača s liste 2. Po čemu je to demokratičnije?

Idealni sustav ne postoji. Cilj je imati 100% demokratski klub i garanciju da jedna lista neće imati cijelu skupštinu, nije cilj imati višestranačje s pet, šest lista u Skupštini kao u Saboru jer nismo državna institucija koja se financira porezima nego poslovni subjekt koji mora biti efikasan. Taj balans između višeglasja i efikasnosti nikada neće biti savršen jer savršen sustav ne postoji.
  • ElDorado
    5.3k
    Dečki kao netko tko dolazi sa zapada sasvim je sigurno da je bivša ekipa ponovno živnula. Znamo da je njihov i NO što trenutno ne znači puno. Već su počele priče da imaju prejakog nosioca liste. Neam pojma tko je to. Čudna je to shizofrenija. Ne kažem da ne vole Dinamo ali definitivno žele vlast podobnih, privilegiranih, blago korumpiranih po principu ruka ruku mije.
  • ZrnTSCHeZ
    1.3k
    Imaju mogućnost u drugom krugu izabrati jednu od dvije liste i tako joj dati izborni legitimitetpencilneck

To je sada već druga priča koja je iznjedrila iz javne rasprave, al koja nije bila prvotnim nacrtom uopće predviđena...i zato pohvala što se ima sluha za argumentirane prijedloge
  • Bosskovitz
    18.5k

To je skroz okej. Za demokraciju smo se i borili. Nek formiraju listu i izađu na izbore.
  • Dr Hofmann
    3.7k
    Demokracija je divna i krasna, ali baš je suludo da se ta ekipa javlja sad s genijalnim prijedlozima. Nama su tovari najmanji problem, ova peta kolona je čisto zlo.

Već sam napisao jednom, budem opet, a ako treba i sto tisuća puta:

Jebeš prijedloge Kreše Antolića, jebeš Juru Zovka. U jednu ruku bi i volio da više izađu iz ormara i da pokažu svoje prljavo, pokvareno lice još jednom. A onda se nadam da ide plavi tsunami od odgovora, jednom i za sva vremena.

Odjebite grobari Dinama

@NKDZ86 Nadam se da će biti toliko glupi i naivni da pokušaju nešto, ovo bi ustvari bila odlična prilika da ih se zakuca jednom za sva vremena
  • NKDZ86
    5.2k
    Znači opet pod zapad, BSN!
    Zapad u napad!
  • jedan u nizu
    14.6k
    Ajmo mi svi lagano na prefercijalno glasanje i bok. :lol:

Svaki clan moze zaokruziti 40 imena na izbornom listicu.
    Listic moze sadrzavati maksimalno xx imena.
    Imena predlazu predizborne liste (kvazi stranke).
    Na listicu naravno, uz ime pise ime liste koja ga predlaze.

Pa ako su zanimljivi ljudima i ljudi misle da zele dobro dinamu, nece imati problema i da im svi udu u skupstinu.:rofl:
  • rioda
    9.6k
    Već su počele priče da imaju prejakog nosioca liste.ElDorado

Mirka Barišića? :lol:
  • ElDorado
    5.3k
    to zvuci idealno ali je put u kaos. Kao da prosjecni birac zna 40 ljudi s lista. Zna nosioca i mozda jos par. Nosilac je tu kljucna figura jer ce bit predsjednik. Nema igre skrivača. Opet velim ne mogu reći da ti ljudi ne vole Dinamo al njima je idalje krimos bio super osim kaj se eto malo zaigrao. Njima su i danas ti bolesni istupi i njegove kerefeke anegdotalne fore. Oni ne vide problem u rikvercima i pokradenim novcima. Jer eto mogli su nazvat u klub i dobit neku sitnu ili krupnu dobrobit.
    Pricao mi jedan od njih kak su na putovanjima u birtijama ljudi trpali u dzepove najskuplje viskije i konjake i naravno kao krimos je placao. Je placao s Dinamovim novcima. Fuj.

Ono sto me boli kaj prosjecni navijac ne shvaca da toga vise nema i nece biti dok je ova ekipa na vlasti. I ne pridaje tome toliku vaznost. Jer korupcija je najmanje prepoznato zlo u prosjecnom mindsetu Hrvata.
  • ElDorado
    5.3k
    neam pojma stvarno. Ali mi je nevjerojatno da novinari jos uvijek spominju njega kao nekakvog vodju oporbe. Pa lik si vise nemre dupe sam obrisat i sjedi negdje u fotelji s dekicom a slina mu lagano curka.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.