• Karlo Banic
    8
    mislis da glas HŽV Glavine nije nista znacio
  • flajšmašina
    542
    kako nema smisla? koji vam je kurac? komunikacija oko ovoga je odvratna i sa strane histericne mase i sa strane kluba i arhitekata. doslovno jedina stvar koja moze malo pribliziti strane i uspostaviti neku normalnu komunikaciju je ta javna tribina.
  • VolimDinamoOo
    872
    mene oko tog stadiona ne muci to jer je to nesto ispod stola politicki odradjeno da bi se ubralo para, jer mi djeluje da je tako, nego me muci zasto Boban to brani...?
    Ili ne zeli protiv tih vladajuci pa taman ga svi fanovi dinama mrzili ili se boji tih vladajucih da bi rekao jasno i glasno da je stadion sranje...
  • CISCO
    1.3k
    Da histerična masa nije pokrenula histeriju gledali bi nakaradu od projekta kao gotovu stvar.

Normalno se može komunicirati samo:

Poništava se ovaj natječaj.
  • Karlo Banic
    8
    Bas to. Da nije histericne mase ne bi nas se dozivilo i ostalo bi na duboko vjerujemo da je ovo najbolje. Peticije histerija i sad na kraju boysi ce dovest do tog bar da se nesto mora promijeniti.
  • Ivanmtk
    2.1k
    ne. Tako se samo pojačava histerija i radimo ono što oni koji ne vole Dinamo i u ovome uživaju i žele. Radimo rovove prema predsjedniku kluba kojeg smo mi izabrali. Pravi pristup bi bio pričekati javnu tribinu, usput da se ohlade glave. Poslušati zašto Boban i članovi žirija misle da je ovo najbolji projekt. Postaviti pitanja koja nas zanimaju, sučeliti mišljenja i onda nakon toga, ako se vidi da ih je nemoguće usuglasiti reći - poništite natječaj. Ovako smo na osnovu par loših i generičkih 3 d slika donijeli odluku da je to smeće i da to nećemo i odbijamo, ko mala djeca, poslušati bilo šta drugo dok ne dobijemo ono što želimo. Naravno, to ne amnestira one koji su ovaj projekt izabrali i loše ga komunicirali prije svega, ali držim da oni ipak imaju više informacija nego zainteresirana javnost koja funkcionira na bazi histerije, rovova i traženja krivaca.
  • K3p
    493
    U jednom od scenarija kad se poništi ne odlazimo na kranjču i ne dobivamo novi maximir. U ovoj situaciji treba ostati trezven, a ne jurcat sa zaključcima niti bit isključiv. Priopćenje grupe je na tragu toga i to mi se sviđa.
  • BiP1MD
    150

Sva su iskomunicirana i dogovorena načela bila temelj uvjeta natječaja.

A da je bilo potrebno svaku riječ iz natječaja "treba" pretvoriti u "mora" prije predaje kako ne bi bilo zabune graniči sa argumentom slamnatog strašila.

https://stadion-maksimir.zagreb.hr/UserDocsImages/dokumenti/Natjecajni%20program_Stadion%20Maksimir_SRC%20Svetice.pdf

Kao što stoji u "Natječajnom programu za stadion Maksimir i sportsko-rekreacijski centar Svetice u Zagrebu" od strane Zavoda za Prostorno Uređenje Grada Zagreba, i kao što je već više korisnika navelo,

Stranica 71.:

jy2PGGC.jpeg

Minimalno 9 od 88 prijedloga je moralo biti odbačeno u prvom krugu (od toga 2 od 5 finalista), ako ništa drugo onda barem iz poštovanja zbog jasno artikuliranih i iskomuniciranih osnovnih uvjeta za natječaj, kamo li zbog pismeno navedenih preduvjeta u samom natječajnom programu.
  • CISCO
    1.3k
    Pusti priče juranovića.
  • Unodinoii
    267

Kakva mrtva histerija , dramiš ko neka tetkica
    Stav grupe se mora znat i nikakvu tribinu nije trebalo čekati za to jer se nebu promijenio stav.
    Elementarne stvari nisu napravljene koje su se tražile i ušminkavanje ovog rugla niti bolje slike to neće promjeniti.
  • CISCO
    1.3k
    Da ponovim opet:

- ako su natjecatelji DVAPUT pitali smiju li tribine biti odvojene, možda je tada trebalo jednostavno napisati:
    „Da. Smiju.“

A ne ponoviti njima da želite povezanu strukturu gledališta, pa nakon izbora projekta objašnjavati da četiri fizički odvojena gledališta ipak čine povezano gledalište jer ih vizualno povezuju krovovi.

I još nešto: ako je cilj bio „kompaktna atmosfera visokog energetskog naboja“, onda je sasvim legitimno pitati kako četiri ogromna otvora u uglovima tome doprinose u usporedbi sa zatvorenijim bowlom.

Pa se sad Plejić mora baviti arhitektonskom akrobatikom i objašnjavati da su tribine zapravo povezane — krovovima.

I nema te tribine koja će to sve opravdati i nema tog prtljamja po projektu tako da se spoje tribine i da se zatvore uglovi jer je to suprotno onome objašnjenju zašto je pobjedio.
  • fakin
    6.7k
    mislim da stvarno ne postoji šansa da ne odemo na Kranjču, čim bude u upotrebi, tijekom 3. mjeseca Dinamo će tamo igrati utakmice dok se ne izgradi novi Maksimir po volji navijača i građana.
  • The Undertaker
    10.3k
    Legitimno je sve pitati samo koga si ti konkretno pitao i kada?
  • db-izbjeglica
    22.1k
    Ovaj natječaj se mora poništiti, meni stvarno nije jasno kako je taj ured i taj prijedlog odnio pobjedu na natječaju.

Ocjenjivački sud je to navodno promatrao koliko, 3 mjeseca?

Javnost je u par dana našla čitav niz problema i manjkavosti, od toga da stadion u svim prikazima ima premali kapacitet, a samim time i krive gabarite, preko toga da projekt ima manjkavosti sa statikom (na to je indirektno upozorila i hrvatska komora inženjera građevinarstva), do toga da prikazi stadiona jednostavno imaju nepodudarnosti.

Najbolje od svega, uvaženi arhitekti u par dana nisu objavili ništa više od onog prikazanog na natječaju, iako je interes javnosti ogroman.

Zapravo, ne bi se čudio da je ovo što je izašlo zapravo jedino što imaju. Pogledajte im rad... pa oni semafore nigdje nisu prikazali!?!?

Stranice ostalih natjecatelja su javno objavile prikaze svojih radova, koji su stvarno lijepo i detaljno razrađeni. Ne znam, odete na instagram profil 3LHD, ljudi imaju proizvod koji je praktički na razini stvarnosti, detaljno razrađen.

Ne bi isključio opciju da su nešto reciklirali, da su radili nešto za drugu lokaciju i samo prepakirali za zagrebački natječaj. Kako drugačije objasniti da jednostavno imaju premali kapacitet? I to ne malo, već poprilično manji...

Meni ovo smrdi na skandal, sve više i više.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet