• Dzoni
    4.6k
    I više nego dovoljno za 2/3 utakmica Dinama u sezoni
  • fakin
    3.4k
    hoćeš reći da na 33% naših utakmica bude preko 25 000 gledatelja? daleko smo mi od tih brojki.

ovo će biti dovoljno za 90-95% utakmica Dinama u sezoni.
  • Dzoni
    4.6k
    Pa otprilike Dinamo odigra u sezoni 50-55 utakmica, ovisno o Europi.
    Na 6-7 europskih, 2 Hajduka, 2 Rijeke, 1 proslava prvaka i još pokoja utakmica u sezoni sigurno može privući ogroman interes i tu si na cca 25% tekmi sa 25+ tisuća gledatelja.
    Jesam pesimističan oko nekog ultra jakog rasta broja gledatelja, ali toliko baš i nisam
  • fakin
    3.4k
    kad smo mi imali na 6-7 europskih 25 tisuća u istoj sezoni? doslovno nikad. to danas možemo imati ako dođu real, city, bayern ili barca.
    protiv celte, betisa, genka ili fenera ne možemo ni blizu toliko.
    protiv rijeke isto ni blizu toliko.
    a i već dugo protiv tovara nismo ni blizu punom stadionu.

realno je da više od 25 soma bude 1-2 europske ako nam se potrefi doma baš netko iz elitne skupine, 1 tekma s tovarima i eventualno naslov prvaka. znači 4-5 tekmi maksimum.
  • don
    19k
    kad smo mi imali na 6-7 europskih 25 tisuća u istoj sezoni? doslovno nikadfakin

3 za redom, ovako iz glave. Atalanta, Shakhtar, City. I dosta više od tih 25. Ne znam kako očekuješ 7 utakmica u istoj sezoni kad za takav broj tribas doć valjda u četvrtfinale.
  • fakin
    3.4k
    kolega iznad je napisao 6-7 europskih, ja sam odgovorio na njegov upis.
  • don
    19k
    pa da ih je 6-7 takvih i na ovakvom Maksimiru bi imali takav broj. A kamo li na novom stadionu.
  • NORTE
    23.3k
    Hearts kvalifikacije EL kolovoz 2009 - 22 tisuće gledatelja, može se.

Novi Maksimir od 35 k ne treba uspoređivati s ničim prije toga!!

1. Potpuno novi doživljaj dinama i atmosfere.
    Stadion kao u zapadnoj Europi.
    Velikom dijelu Zagrepčana to će konačno postati cool mjesto u gradu na kojem uživaju i s kojim se mogu poistovjetiti.

2. Puno više godišnjih u ponudi
    (ključan faktor za stvaranje 'kulture' dinamovštine na stadionu)

3. Istok

4. obiteljski paketi/sektori, popusti na ulaznice za djecu i maloljetne navijače

5. Gornji prsten se otvara samo po potrebi, što je samo po sebi odlična ideja i garancija je stalno dobre popunjenosti donjih sektora, dobre atmosfere i odlične kulise koja će ići u svijet preko TV-a i društvenih mreža...
  • Dzoni
    4.6k

1. Od 2024. je više domaćih utakmica u Europi
    2. Ove sezone je valjda pola utakmica bilo pod upitnikom kiše
    3. Još 2019 smo imali 4 utakmice sa 24+ tisuće gledatelja samo u Europi i još nekoliko sa oko 15 tisuća, sa ni 1/4 članova koje imamo i nepostojećom kulturom dolazaka na stadione.
    4. Nemamo istočnu tribinu i funkcioniramo sa stadionom koji efektivno ima 20 tisuća kapacitet, kad se makne i odvratna sjever gore to je oko 15 tisuća pa nema ni neke velike šanse za doći do velikih brojki
    5. Neka se drugi bave sa tvojim trovanjima, ako ti ovo nije dosta da se uvjeriš da si bezvezan trovač na forumu, nećeš nikad shvatit
  • fakin
    3.4k
    nemamo istok. i tko brani ljudima da odu na sjever ili zapad? ili jug koji se otvara kad ima potrebe. ljudi imaju 5 tribina da odaberu, ali ne idu na utakmice jer je istok zatvoren. je sigurno.

možemo se mi zavaravati koliko hoćemo, ali nažalost brojnost nam je daleko manja nego prije. meni dugo nije bilo jasno zašto, ali shvatio sam da očito veliku većinu ljudi u Zgu nije briga za Dinamo da bi otišli na utakmicu, pogotovo novije generacije. klub radi sve šta može, ali ne možeš nekoga siliti da ide negdje ako on neće.
    savršeniji klub i prilagođeniji navijačima nećemo nikada imati kao što sad imamo. ali veliki broj ljudi to očito nije briga. pogledajte koliko će danas ljudi biti na maksimiru. ili koliko je bilo prošli vikend, kad imamo proljeće, lijepo vrijeme, dobru igru, najmanje 3 gola po utakmici....
  • db-izbjeglica
    20.3k
    koliko puta je u požegi bilo ful popunjeno recimo 3D IMAX kino?
    ni jednom - jer ne postoji, niti je ikada postojalo.

ne možemo sigurno predviđati popunjenost nečega što do sada u zagrebu jednostavno nije postojalo.
    zagreb nikada u svojoj povijesti nije imao pošten nogometni stadion.

najzagriženiji navijači nisu problem, oni će doći i na golu ledinu, ako pada kiša, snijeg, puše vjetar, temperatura je ispod nule i vjerojatnost odlaska opada što je zagriženost manja....većina populacije nije takva i neće doći, jednostavno vole komfor, kojeg trenutno nema.

tko zna što će biti... trenutna situacija vjerojatno neće biti i za očekivati je porast posjete.
    koliki, a vidjet ćemo!

koliko je članova dinamo imao do prije par godina?
    trenutno je brojka na skoro 52 000.... prije nije bila ni blizu toj brojci jer se nitko nije ni trudio oko nje.
  • Sajla
    19.1k
    "nigdje ništa negativno ne komentiram"
    što više čitam kolegine upise, sve se više pitam treba li nam uopće ikakav stadion.
  • Zagi
    16.5k
    Dnevna doza fakinove negative.
  • db-izbjeglica
    20.3k
    recimo mađaronima je u prvoj sezona nakon otvaranja stadiona HNL posjećenost porasla za 83% u odnosu na prošlu sezonu, koja je bila rekordna u odnosu na sve prijašnje sezone zbog SF rezultata za taj poprilično neuspješan i nebitan klub, koji nema nikakvu značajnu bazu navijača i dobar dio grada i okolice navija za dinamo/hajduk.

porast u odnosu na prosječnu HNL posjećenost u periodu od 06/07 do 22/23 je 281%

to je jedini koliko-toliko relevantan podatak za hrvatsku, jer drugi moderan stadion jednostavno ne postoji.
  • shameless86
    1.6k
    ak se neko kuzi ,dal se moze u 95 dana napraviti kvalitetno idejno rijesenje?nekak mi je to malo za po meni ovak veliki projekt..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet