• scooniepenn
    4.5k

Pješački most je puno jeftinija, a podvožnjak urbanistički i prometno bolja opcija, ali naravno dosta skuplja.
  • miro
    6.4k
    Meni se čini da bi mogli raditi široki pothodnik prema Maksimiru i to bi moglo super izgledat ako se dobro napravi
  • SAS1987
    17.5k
    Cemu ta njihova tifusarska zelena na ovome?Pacho

Say no more.

• mali M
    7.5k
    ma dobro.. slažem se... nije mi na prvu sjelo al kužim.. zapravo me više smeta što stalno napucavaju i nadodaju nekakve stvari pa da nas to na kraju ne otegne do beskraja...
  • scooniepenn
    4.5k

Kao što sam pisao nemamo zaista nikakvog straha oko ovoga. Stadion je definirana priča, a ovo ostalo ide u proceduru dogovaranja između Grada i Vlade. Iskreno, ne vidim scenarij u kojem bi država odbila sudjelovati (pogotovo u Rukometnom domu koji obećavaju stoljeće), jer im je to kao i gradskoj vlasti easy win. Oko ovakvog projekta će se rijetki u Zagrebu buniti, jer ti ovdje imaš i brdo termina i sadržaja za rekreativce i djecu.
  • NitkoBitan
    26.5k
    jer im je to kao i gradskoj vlasti easy winscooniepenn

Kako je to easy win i jednima i drugima kad su politicki protivnici? Od iste torte grabe a ograniceno je komada.

Najavili su rusenje u 2026. a Dinamo u toj godini vjerojatno nece zakoracit na Kranjcu. Ako je rusenje Kranjce potrajalo skoro 2 mjeseca rusenje Maksimira ce potrajat mozda i pola godine.

No hard feelings ali drugi krug izbora je za 10tak dana. Miris novih stadiona i pokosene trave...
  • scooniepenn
    4.5k

Isto kao što je i u slučaju Maksimira. Koliko god bili protivnici sjeli su za stol, jer im je i jednima i drugima rješavanje spora s Crkvom i izgradnja Maksimira donijela političke poene i reputacijsku korist. Razlika je samo u tome da je jednima benefit ostvaren na lokalnoj razini, a drugima, koji očito ne žele preuzeti vlast u Zagrebu, na nacionalnoj.
  • Droljo
    16.1k
    rusenje Maksimira ce potrajat mozda i pola godine.NitkoBitan

Malo dinamita i samo trebaš bagere i kamione da šutu odvezu. Par dana...
  • NitkoBitan
    26.5k
    Malo dinamita i samo trebaš bagere i kamione da šutu odvezu. Par dana...Droljo

Ajmo ponovit gradivo. Par metara betona (istocna tribina) + montazni zapad kojeg zdrobis kao plastiku = 2 mjeseca.

Samo je jedna maksimirska tribina masovnija od citave Kranjce. O megalomanskom volumenu da i ne govorim.

Operacija rusenja Maksimira ce bit jedna od najzahtjevnijih u ovom dijelu Europu i predmet studija. Malo se o tome prica kad je fokus samo na izgradnji novog stadiona. Treba sve to srusit i odvest negdje... A bome ce trebat i vremena da se negdje uskladisti sve vrijedno/klupsko (sa sadasnjeg stadiona).
  • rokikaciga
    1.3k
    Zanima me hoće li i ovaj natječaj dobiti ista firma iz Srbije kao neke od prošlih....
  • gledatelj
    915
    pretpostavljam da je zajebancija, al ipak. Ovo me sjetili na ekipu koja je tvrdila da on i kompic to srede za par dana. Mislim da je reflektor na Maksimiru bio u pitanju
  • jedan u nizu
    13.3k
    S obzirom da kranjcu rusi dva ili jedan bager\buldozer\sta god,(bar tako ugl vidim po slikama), vjerujem da ce maksimir rusiti malo vise teske mehanizacije.

Nije bas isto.
    Nece se srušiti za 2 mjeseca, ali nece ni potrajati 3 godine.
  • jakov1
    626
    Podvoznjak/tunel ispod Maksimirske i pjesacka zona koju bi omogucio zvuci super (podsjeca na onaj otkazani Milanov stadion usred ogromnog parka), mislim da bi samo povecao protocnost od Sesveta/Dubrave prema Vlaskoj, a to je zadnje sto Zagrebu treba.

Avenija Dubrava, Maksimirska i Vlaska se trebaju pretvarati u kvartovske ceste, a ne tranzitne. Kad bi se u istom projektu i Mandlova produzila do Slavonske i napravio podvoznjak u Trnavi pa da se stvori dobra alternativa za istok-zapad, to bi bila druga prica.

U svakom slucaju, ovo samo pokazuje koji je urbanisticki potencijal projekta novog stadiona, a koji se najvjerojatnije nece ispuniti jer je uvijek bolje krpati desecima godina i potrositi vise nego da se iz prve napravi dobro.
  • fakin
    707
    Ja bi da ostane stadion Maksimir. Ako se treba zvati po nekoj osobi onda se treba zvati po nekoj legendi Dinama. Ne vidim kakve veze Stepinac ima s Dinamom kao klubom
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.