• Neron53
    2.4k

Stari...to su nebuloze :)
    Ovog trenutka mozes uzeti let Budimpesta- New York za 500 povrat. Tamo uzmes odlican auto na 10 dana, ne stedjeci ni na smjestaju ako nisi sam u kombi , ne znam kako mozes doci do 2 soma.
  • Filip B
    240
    Frende, pa bili smo u SADu, neki od nas i malo vise puta, nema sanse da te 10 danas sve skupa ispadne manje od 3 soma. To je 300 eura dnevno koji ukljucuju avion(e), smjestaj, rentacar, gorivo, hranu, pice, izvanredne troskove i najskuplje ulaznice u povijesti svjetskih prvenstava
  • Neron53
    2.4k
    Bio si vec navijacki u SAD-u? S ekipom?
    Ajd napisi koliko su vas kostali avioni, smjestaj po danu za recimo 4 osobe, auto po danu i tako to. Bas me zanima na sta se u 10 dana navijacki potrosi 3 soma po covjeku
    Ako slijeces u NY , gradovi domacini su na par sati autom, koji kurac ti trebaju avioni
  • rioda
    12.2k

Čovjek je napisao popis troškova
    put, smještaj, tekme, hrana, cuga, ulaznice za atrakcije, suveniri...ZrnTSCHeZ

Tako da ne gledate uopće isto na to. On turistički, ti navijački, a i jedno i drugo je realno točno.
  • Neron53
    2.4k

Nije napisao turisticki, baca nebulozne troskove.
    Ljudi koji nisu navijacki prdnuli van zg pisu napamet.
    Ja sam lijepo napisao za koliko se otprilike moze sta uzeti jer sam i uzeo. Ti koji na dan trose za smjestaj, rent , gorivo, klopu i cugu 300 eura nemaju veze sa navijackim zivotom..
    Ja pisem o realnim minimalnim troskovima a naravno da maksimalni mogu biti i duplo, trostruko, desetorostruko veci
  • ZrnTSCHeZ
    1.7k
    Nije napisao navijacki, baca nebulozne troskove.
    Ljudi koji nisu navijacki prdnuli van zg pisu napamet.
    Neron53

Iznijeti troškovi 2016.-2024. su realni koje sam imal, za "amerike" sam napisal da je projekcija kao i što sve uključujem u te troškove...i ne radi se o apsolutno nikakvom luksuzu jer mi to daleko izvan dosega:
    2/3* bazični smještaj koji nije na Kozari Boku, jedan obrok u nekoj zalogajnici, jedna ulaznica dnevno za nešto

90% ljudi ne bude 10-15-20 dana na McDonaldsu ili hot dogovima, 90% ljudi ne bude u sumnjivim kvartovima, 90% ljudi ne bude išlo do "amerika", a da tamo usput ne posjeti nikakvu turističku znamenitost.

Tak da mi mjerodavan nije niti jedan extrem: niti Waldorf Astoria i rooftop koktel niti sendvič i piva dnevno na Kensington Avenue...već ono nekaj realnog između kaj bude prosječni navijač-turist konzumiral na tom putovanju i potrošil

A s mrvicom iskustva znam da ima troškova koje mnogi u grubim proračunima niti ne uzimaju u obzir: primjerice već u samom startu prije nego što uopće poletiš imaš i trošak puta do Pešte, treba tamo i parking platiti za sve te dane, već nakon security kontrole buš za put uzel nekaj za piti, ESTAu si već danima prije trebal kupiti...5 tu, 15 tamo, 30 ondje, 50 ovdje...pa se nakupi tih "nevidljivih"
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.