• vjeko1701
    19.8k
    Osim kaj to nisu baš iste Španjolska i Italija. Ta Španjolska i Italija su na kraju bili finalisti natjecanja. Ova Španjolska je bila osvajač dok je Italija glatko ispala od Švicarske u prvoj knockout rundi. Od Španjolske se onda izgubio 1:0 dok je ova glatko dobila 3:0. Krajnji rezultat je bio isti ali su okolnosti i dojam tog rezultata bile dijametralno suprotne.

Al sve na stranu. Valjda nema izbornika ili trenera koji u nekom trenutku baš od nikog ne doživljavaju "hejt".

Pošto je ovo forum Dinama, dosta toga je navukao sam na sebe nekim stvarima koje su izašle u javnost vezane uz Dinamo, izjavama o ligi u kojima Dinamo kao da ne postoji, nekim stvarim koje su "javna tajna"...itd.

Ja sam više puta rekao da je Dalić rezulatski najupsješniji izbornik u povijesti i pitanje je kada će ga netko dostići a kamoli prestići. Al rezultat nije jedino mjerilo podrške i to je nešto čega se Dinamovi navijači drže i po pitanju Dinama i po pitanju reprezentacije, barem na ovom forumu.
  • Jos-Optimus
    7.6k
    pa Jakir bi kao izbornik imao jako puno smisla. Ako nas je iskustvo nešto naučilo, a trebalo je, za izbornika je strašno bitan man management i socijalne vjestine, manje tu imas vremena za neke taktičke finese. Tudor bi bio nikakav izbornik...Bilić i Jakir su sigurno dobri izbori, pa i Čačić je zato bio ok, samo mu je falilo da bude malo fleksibilniji i bio bi prvak Europe.
  • NVKOD
    8.4k
    Gledajući reprezentaciju u zadnje vrijeme, dojma sam da ćemo odlaskom Modrića, Perišića i ostalih starosjedilaca podosta izgubiti ono što nas je oduvijek krasilo: požrtvovnost. Reprezentaciju su oduvijek krasili borci, fajteri koji se nisu bojali nikoga, već su uvijek išli glavom u kopačku.

Iako nismo uvijek bili bolji, barem si znao da će dečki dati sve da odigraju najbolje što znaju. Kad vidim Modrića da u 90. minuti šprinta u obranu sa svojih 40 godina, onda znaš da igra sa srcem za reprezentaciju. Takve stvari neću nikad vidjeti recimo od Baturine, Majera i ostalih mladih igrača (čast iznimkama) jer nisu borci. Vidjelo se protiv Gibraltara, kao da su pod prisilom tamo, čekajući samo da otiđu. Da, kažu oni da im je čast igrati za reprezentaciju, ali stav tijela govori drugačije.

O kvaliteti nećemo jer nismo vidjeli puni potencijal nove momčadi, ali mislim da ćemo se dosta mučiti u skorijoj budućnosti, pogotovo u napadu. Nedostaje tip igrača kao Mandžo i to nasušno. Samo zbog njegove neumorljivosti smo zabili drugi gol Francuskoj u finalu SP-a.
  • deda
    41.8k
    Imaš borce u Sučiću, Ivanoviću, sutra Valinčiću.
  • Ludovic IX
    10.1k
    "nigdar ni bilo da ni nekak bilo"

mislilo se da se generacija 98-e više neće ponovit pa eto..

je , imali smo dobru rupu sa kvalitetom od 1999-e do 2006-e i ulaska modrića, čorluke i dudua u repku. pa su od svih njih ostali samo modrić, perišić i krama pa se opet gura. otići će i oni ali ne bojim se da neće netko drugi izletit. pa da i imamo rupu od par godina, opet ćemo bit tu negdje. ne bojim se ja za nas
  • Facke
    6.8k

Normalne da se bume mucili , kak sme se i dosta mucili dok su Modric, Raketa i Perisic bili mladi. Imame mi jake pune potencijala. Petar Sucic, Valincic (nadam se da ga bude zval decko se jake dobre razvija), mali Ivanovic , mali Vuskovic teri vec sad ima gard ko da je vec 300 utakmica odigral v seniorskem nogometu. A gde su tu jos Baturina i ostali mladi decki. A nije ni Mandzukic bil taj borec s pocetka kakav je postal biti. Ti igraci su s godinama rasli i postali borci i igraci s pravem gardem. Mene je namrpimjer Luka Sucic , cisti sminker od nogometasa iste ko i Sosa. Igraci kakve v repke bas i ne trebas.
  • nemapredaje
    6.4k

I opet smo u tom periodu propustili samo jedno veliko natjecanje.

Mislim da će vjerojatno nastupiti kriza odlaskom Modrića, Perišića, Kovačića, Kramarića, ali to će potrajati maksimum jedan-dva ciklusa.

Talenata će u Hrvatskoj uvijek biti. Najbitnije je da se ne izgubi taj kult reprezentacije, taj “family” kako ga oni zovu. Možemo se mi sprdati s time koliko hoćemo, ali to je ono što drži reprezentaciju tu di je.

Malo bolesno je kada to shvatiš, ali patetika je ono što je doneslo rezultate i 1998. i ovih zadnjih godina. Nije čudo da su baš Ćiro i Dalić bili na čelu repke u to vrijeme.
  • Mathiasovi Chageri
    6.6k
    Nama je najveći problem što Dalić nije tip taktičkog vizionara niti je netko tko gleda u budućnost, on je tip koji gura svoje "senatore" i miljenike dok god ide, a kad ne bude išlo više dogoditi će se ono što se nama dogodilo prošle sezone, samo je to na reprezentativnom nivou nažalost puno jasnije i efektnije.

Dalić ima rezultate i jedan je od najuspješnijih izbornika, po rezultatima najuspješniji u povijesti. Ćiro je imao medalju, ali je isto tako imao i dobar dio nesreće protiv Njemačke 1996., kao i protiv Juge 1999., koja se Daliću vratila kroz penale u Rusiji i Katru. Npr. da se nakon onog lošeg Modrićevog penala u produžetku Danskoj ispalo na penale od njih u Rusiji u osmini finala, pa mu se dogodio onaj cirkus od EURO 21, Dalić bi bio torpediran još u ljeto 2021. No to je nogomet, dikud uđe dikud ne uđe, a ruku na srce Daliću ulazi.

Ono što je meni prva kritika Daliću, nije niti Dinamo, niti odnos prema hrvatskom nogometu, niti porijeklo, niti ostale gluposti, nego zdrava logika i tvrdoglavost koja mu sad prolazi jer imamo "lufta", no nakon SP neće. Čovjek će protiv svake zdrave logike gurati Pašalića na beka ispred Smolčića, poslati Vuškovića protiv Gibraltara u U21, ugurati sve "svoje dečke" u igru, ignorirati neke igrače godinama, a neke poput M. Pašalića gurati na svaku poziciju, stavljati na teren nelogične postave bez krila sa 5 napadača jer su nas "zadužili". Ok, na taj način očigledno drži tu atmosferu "#family" u ekipi, no to će mu se srušiti kao kula od karata nakon SP kad Modrić i Perišić odu, kad Krama bude polupenzioner i kad na vrata krenu kucati puno bolje opcije od Pongračića, Ivušića i Budimira.

Tad će imati puno manje manevarskog prostora za traženje, kemijanje s postavama i svime što je radio na europskim prvenstvima i u dvije od tri edicije Lige nacija, a nama će jedan izgubljeni kvalifikacijski ciklus u budućnosti značiti veliki pad u potovima i potencijalne teške buduće kvalifikacijske cikluse.
  • dzis
    1.3k
    Po meni smo jaci nego prije 2 godine. Za Livija se ne bojim.

U obrani bi riskirao sa sutalom i vuskovicem. Bekovi gvardiol,stanisic a i hrv maicon valencic kuca na vrata.

Veza je sada starija ali i dobila strasnog igraca u sucicu.

I napad bi trebao biti jaci. Cak vidim belju kao trecu ako ne i drugu opciju za devetku.

Najvise se bojim izborniceve tvrdoglavosti , a nadu daje jako razvodnjeni turnir. Kvaliteta bude tu vjv oscilirala kao nikada prije.
  • Zagi
    12.5k
    U obrani bi riskirao sa sutalom i vuskovicem.dzis
    Na svjetskom 2026? Zašto?
    Ćaleta Car je u ovom trenutku puno bolji. Ne malo, puno bolji.

Baciti cijelo jedno prvenstvo zbog čega? Da klinac dobije par utakmica iskustva za kaj , euro 2028?
    Na kojem vjerojatno gubiš Modrića?

Ne vidim kako je to dobar omjer dobivenog i izgubljenog.
  • vjeko1701
    19.8k
    Na svjetskom 2026? Zašto?Zagi

Slažem se. Za Euro 2028 ima vremena da pokaže da je ono za kaj ga svi hajpaju, ali trenutno je DĆC iskusniji, provjereniji i najvažnije - uigraniji sa ostatkom obrane.
  • Mr Anderson
    14.4k
    Ima Vušković još dosta žganaca za pojesti da bi bio standardan u reprezentaciji. Napredovao je dosta, ali još uvijek se vide neki nedostaci, kao npr brzina i okretnost. Kad ekipe visoko stoje, zna ispasti. U utorak ga je onaj Ukrajinac okrenuo lakoćom na 40-ak metara od našeg gola i pobjegao, srećom nije zabio.
  • Neron53
    2.2k
    Jel ima tu ekipe koja zivi u SAD-u?
    Mozda koja dobra dusa da nam uleti za kakvo spavanje za vrijeme SP-a :)
  • miro
    7.6k
    Vušković je prespor za stožernog igrača obrane. On bi to mogao nekom igračkom inteligencijom prikrit, ali za njega su i Šutalo i Gvardiol - Usein Bolt. Ako pređemo na obranu s 3 onda bi moglo bit mjesta za njega, inače teško može biti starter
  • Ludovic IX
    10.1k
    u HNL-u je bio jako spor.. istina sa 16 godina.. neznam jel dobio išta na brzini
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.