• Droljo
    28.4k
    Evo rovova i ovod :lol:
    Majke mi niste normal :rofl:
  • emilperska
    16.3k

Čekaj da ti se javi netko iz Garešnice..
  • Droljo
    28.4k

Zakaj iz Garešnice baš :lol:
  • emilperska
    16.3k

Tamo sam vidio grafit..
    LIVAJA SRBINE, DINAMO JE HRVATSKI ŠAMPION!

U Kutini nisam ;)
  • NORTE
    24.6k
    Moj naklon autoru grafita.
  • Droljo
    28.4k

Dobrih momaka ima tamo. Ali mali ti je to gradić pa si u prolazu vidio sve šta ima. Nisam slikao po kt jer nisam niti sudjelovao u radu. Budem ti poslikal...
  • jedan u nizu
    18.3k
    Kvartovi prije 15-20god i sada su razlika nebo i zemlja.
    Vec sam spominjao ranije, zivot u obiteljskim kvartovima, u kojima prevladavaju obiteljske kuce je prije bio odlican, a danas je uglavnom jako los.
    Sve vise kvartova postaju prenaseljeni, obiteljske kuce se prodaju, a na njihovom mjestu se grade zgrade sa 4-8 stanova. Nisu ogromne zgrade, ali kada u ulici imas 3 takve zgrade, postane nesnosno.

Uz to, takvi kvartovi poput Tresnjevke, Rudesa, su gradeni dosta neplanski, kuce nemaju puno dvorista, ljudi su se uvijek parkirali na ulici. Danas jedna kuca ima 3 auta, sve je puno zgrada i ne mozes ni prosetati tim kvartom normalno.

Odrastao sam u Trnavi, jednom takvom kvartu, bio je genijalan dok sam odrastao. Kvart je bio nas, ulice su bile nase. Bile su nabacane i nepravilne ali smo se mogli igrati u svakoj ulici bez problema. Danas je kvart preizgraden i ulice su pretrpane parkiranim automobilima. Odselio sam se prije 9 godina, i danas kada dodem, vidim da kvart nije kakvog ga pamtim, i danas tamo ne zelim zivjeti i voditi obiteljski zivot, jer to vise nije podrucje gdje ces pustiti djecu na ulicu, ili gdje ti netko sa susjedne zgrade nece gledati u tanjur dok rucas.
    Pa ni do prvog Konzuma, parkica ili birca ne mozes doci a da te auto skoro ne pogazi 5 puta.

U Zagrebu je ostalo jako malo kvartova koji su popunjeni obiteljskim kucama i gdje mozes zivjeti takav zivot. Nesto podsljemenske zone, makar se i tamo grade zgradurine, i uz strme i uske ulice, i to je daleko od toga.
    Pa cak i Blato, Botinec i takvi kvartovi su vec popunjeni zgradama, jer su investitorima jako zanimljivi. Jeftine i velike parcele, privlacni kvartovi jer se reklamiraju kao predgrade za miran obiteljski zivot, a kad ono - kurcina.
    Pogledajte samo u sto se pretvorila Klara.

Zivot u kuci u gradu je postao sve blizi zivotu u stanu u gradu. Uglavnom su mala dvorista i nisu nimalo privatna. Parkinga nemas/nemozes naci. Prebucno je, prenaseljeno. Cak ni susjedski odnosi nisu kao prije, kada vecinu susjeda danas ni ne poznajes, a prije si sa svakim mogao popiti kavu/pivo u dvoristu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet