• don
    18.4k
    nije baš obratno, velika većina grada Šibenika ne podnosi hajduk i samim time podržavaju/simpatiziraju Dinamo, a ima i dosta samih navijača. Jedina razlika je jer u Šibeniku većina ljudi simpatizira ili krene simpatizirat Dinamo iz mržnje prema hajduku, a onda dosta njih i krene i navijat. Dok u okolnim mistima dominatno prevladava hajduk.

najveća mana je jer ljudi ne osjećaju potrebu za učlanjivanjem. Znam poznanika kojem se jednostavno neda učlanit, a gleda, prati utakmice i ode na par njih godišnje i učlani se prije same utakmice.
  • blue heart 72
    3.1k
    Baš dobar dio toga što si naveo po meni stoji. Nekako imam dojam da puno ljudi u gradu više ne podnosi ST i Hajduk, nego što uistinu navija za Dinamo. Po meni to je više ono kontra ovih, nego za nas, pa ono kao iz inata simpatiziraju nešto nas. O okolici je naravno bespredmetno raspravljati, tu je situacija kristalno jasna.
  • don
    18.4k
    neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. Mora se od negdi krenut :grin:
  • Hnlovac
    4.3k
    Takvih ljudi kojima se ne da učlaniti ima po cijeloj Hrvatskoj, najprije u Zagrebu

Po meni nazalost ipak precjenjujemo koliko je plav Šibenik, jer ga sije velika veličina gradova, i onih koji nominalno uopce nisu plavi
  • Josip Frank
    228
    Imam rodbinu u Šibeniku pa mislim da mogu reći okvirno stanje...

Grad sam po sebi ima određenu bazu naših navijača, nije velika, ali postoji.
    Imamo starije Šibenčane, koji većinski podupiru gotovo samo Šibenik, ali najčešće ne gaje pretjeranu mržnju prema Hajduku.

Ljudi srednjih godina navijaju isključivo za Šibenik, ne vole Hajduk i najčešće nemaju ništa protiv Dinama, određen broj ih i simpatizira.

Na kraju imamo mlađu generaciju i Funcute, koji Hajduk ne podnose, a za Dinamo navijaju uvijek osim protiv svojih klubova.

Nažalost pošto je HNK Šibenik sustavno uništen, a i Šibenka je na putu prema tome, možemo očekivati sve veću podršku prema nama u narednim godinama (iako se ja osobno nadam povratku Šibenika u vrh, gdje i pripada).

Mislim da Šibensko-kninska ima najveći potencijal za ozbiljan rast u broju članova, i nadam se da će u idućih par godina barem utrostručiti broj učlanjenih, jer bi to sigurno mogli, samo treba ljudi...
  • Sibirski plavac
    8k
    Kod Funcuta i ostalih navijača Šibenika mi je top što drže taj lokalpatriotizam pa u više sportova navijaju za lokalni klub, za razliku od recimo Zadrana kojima je u nogometu broj 1 klub iz drugog grada. E sad, ne znam kako je Hajdukovcima iz Šibenika i okolice, navijaju li i oni za lokalni košarkaški, futsal ili vaterpolo klub? S obzirom da te klubove prate Funcuti pretpostavljam da ne. :rofl:

A onda opet po meni je dosta veći fenomen gdje recimo u Splitu ima nešto ljudi koji su u nogometu logično za hajduk a u košarci nisu za Split nego Zadar. Znam jednog takvog. Kaže lik ,Zadar ga puno više podsjeća na hajduk, od boje dresova do top atmosfere s tribina pa zato navija za njih, ali kao simpatizira Split čisto jer su iz njegovog grada. No zadar mu je najdraži košarkaški klub.

Pardon za off topic...
  • lukaoj
    151
    naveo sam Zadar jer je generalno blizu Splitu. Ali govorim opcenito za Dalmaciju
  • DerHerrKool
    341

Ja produžio sredinom 12. stigla u Berlin u petak.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.