• jp23
    3.2k
    Isprike ako mi je promaklo, no kako to da se ukida cashless opcija? I kako će se iskoristiti preostali novci, sa postojećih/starih godišnjih ili?
  • Dinamosaur
    2.2k
    nije ni za prošlu sezonu vrijedilo.Crusades

Nit za pretproslu. Morao si kupit za Betis i Paok
    napisali su da mozes to iskoristiti do 30.09.
  • deda
    38k
    Do 1.9. možeš iskoristiti pare s lanjske godišnje.
  • Jurki
    18.1k
    i naručim čašu vode
    — Shkera

Kaj se i to more
    deda

Nisam zmazan, neg sam žejen. :rofl:
  • Dinamosaur
    2.2k
    jel onda greska u objavi do 30.09.?
  • deda
    38k
    Je u pravu si . Krivo pročitah.
  • Sajla
    9.9k
    Nit za pretproslu. Morao si kupit za Betis i PaokDinamosaur

jesi siguran? ja se ne sjećam da sam kupovao dodatne karte za to, mislim da se išlo s godišnjima.
  • Dinamosaur
    2.2k
    izgleda da sam fulao , u pravu si. Kupovao jesam al za klince
  • Sajla
    9.9k
    želim ti da ih ove sezone kupuješ i za sebe, tamo negdje u ožujku, travnju... :)
  • Dinamosaur
    2.2k
    rijeci ti se pozlatile!
  • jedan u nizu
    13.8k
    Opet ista rasprava o cijeni godisnjih i onda ce uskoro opet ista rasprava o cijeni pojedinacnih karata.

Pa ajmo opet.

I ja bih volio da su cijene nize, i nije mi se svidio 'znacajniji' skok prosle godine, ali to je i dalje sve u redu.
    Mislim da smo tu negdje sa inflacijom i prosjecnim troskovima zivota, kao nekada.

tamo 2008.-2010. je karta za sjever kostala 30ak kn ako se ne varam. Nekada 20, a nekada 40 ili 50.
    Istok je na utakmicama HNLa bio oko 60-80kn, za derbije i vise.
    Neka me netko ispravi ako grijesim, ali tako se sjecam, a i brzim guglanjem karata kojih ima na njuskalu, rekao bih da je to to.

Ako uzmemo recimo cijenu goriva, i usporedimo koliko litara goriva smo mogli kupiti tada za jednu ulaznicu doci cemo do sljedecih brojki:
    Cijena eurosupera 2008 je bila 6,6 kn. Za sjever (30kn) si mogao kupiti 4,5 litara goriva, a za istok (70kn) si mogao uzeti 10.6 litara goriva.
    Danas je cijena eurosupera 1,42 eura i za cijenu jedne ulaznice za sjever (7eur) mozes kupiti 4,92 litara goriva, a za zapad (20eur) mozes kupiti 14,08 litara goriva. Ako pretpostavimo da bi istok bio nekakvih 15 eura za clanove onda bi to bilo 10.5 litara goriva.

prosjecna placa 2008 je bila 5126 kn i za to si mogao kupiti 776 litara goriva.
    danas je prosjecna placa 1448 eura i za to mozes kupiti 1 019 litara goriva.

Daklem.
    Cijene ulaznica su ostale negdje u razini sa ostalim troskovima zivota, a cijena goriva se nerijetko uzima kao neka referentna tocka kada se usporeduju troskovi kroz povijest (ili standard zivota).
    Place su rasle, i sada mozemo kupiti 31% vise goriva.

Mozda nekima banaliziranje i usporedivanje sa cijenom goriva, ali tako mozemo i za cijenu kruha, mlijeka i slicno. Npr nekada si za cijenu karte mogao popiti 4 piva u kvartovskoj birtiji. A gle cuda, danas za jednu kartu jedva da mozes dobiti 3 piva u birtiji.

Poanta je da se cijena ulaznica povecala, ali u skladu sa ostalim stvarima na koje trosimo novac. U meduvremenu nam se standard povecao pa i ta povecana cijena ima manji udar na dzepove nego ranije.
  • Dinamosaur
    2.2k
    usporedivanje sa cijenom goriva, ali tako mozemo i za cijenu kruha, mlijeka i slicno. Npr nekada si za cijenu karte mogao popiti 4 piva u kvartovskoj birtiji. A gle cuda, danas za jednu kartu jedva da mozes dobiti 3 piva u birtiji.jedan u nizu

Tu lezi zec. Cijena godisnjih kao i uclanjenja je prigodna.

Ovo drugo su cijene zivota. Tu smo daleko od toga da se usporedujemo, npr zivot svabe, engleza, amerikanca il kanadanina...( svima je manji nego kod nas)
    Npr. U Kanadi trosak zivota 300-400$'na 2000+ plaće, al nema života, dojdu ovdje na mjesec dana Živit
  • jedan u nizu
    13.8k
    Tu smo daleko od toga da se usporedujemoDinamosaur

Usporedujem nas sa nama samima, ali od prije 15-20 godina.

Ne usporedujem sa svabama, englezima i kanadanima.
  • Dinamosaurus
    19
    "Htio sam kupiti godišnju ulaznicu za Dinamo, ali kada sam vidio cijenu od 360 eura, shvatio sam da nemam s čim pregovarati. Sve je išlo glatko dok nisam došao do cijene ulaznice. I tu su razgovori završeni."

- neki na ovom forumu
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.