• veselko tenžera
    8.2k
    Mislim da svi zajedno nismo fer prema Hajduku. Baš ih ne volimo, a ljudi nas uveseljavaju i zabavljaju kao malo tko.

Svi oni koji su se prije cca 10 mjeseci pitali odakle im više lova, zar im nisu propala 2 all-in-a zaredom - udobno se smjestite i uživajte u mjesecima pred nama.

Edit: kolega @Jurki je lijepo nagovijestio par izvjesnih događaja u postu ispod, ali, što bi rekao jedan bivši SD - bit će toga još :smile:
  • Jurki
    25.2k
    Jucer je bil cirkus sa B ekipom. Prvo nisu za to, pa im je skupo, pa da bi ipak formirali tu ekipu koja bu igrala protiv žblj ekipa na dalmatinskom kršu. Imenovanje Vukasa koji nije ni nizeligase mogel trenirati.

Sad je opce svršavanje na odluku o torpediranju Šarlije i Krovinovica.
    Iducih mjesec dana pumpanje euforije jer su se rijesili seratora.

Ispadanje u pretkolu EL od nekih jazavaca i opravdanja kako je ekipa nova, pa i u konf ligi jos jedno epsko sramocenje.
    Nema veze, sve snage se upiru na osvajanje titule.

Listopad.. nakon poraza od uvijek neugodnog Belupa, Garcija dobija postolu u prkno i puni svoj bankovni racun.
    Do zime ce skuziti da je Poljak teska prevara i neznalica.. sa prvim hladnijim danima i on odlazi.

Na proljece ispadaju iz kupa te krece stabilizacija i pripreme za sezonu 27/28.

Ljpv: "hajduk je jedini klub u Hrvatskoj koji ne proizvodi crnilo"
  • Mr Anderson
    19.3k
    Ne bih ja volio da oni skroz propadnu, ne vidim što bi mi imali od toga dugoročno. Naprotiv, volio bih da nam je liga što jača, da imamo jači podražaj u utakmicama, da nas se tjera da budemo što bolji i da bolje poslujemo. Ne vidim gušta u tome da se šećemo kroz ligu i osvajamo je s 20 i više bodova fora. Razmišljajte malo iz sportskog kuta, a ne kibicerskog.
  • Jurki
    25.2k
    ok da je to Rijeka.. al ovi cim su na -5 pocinju balvan revolucije ako im sudac ne dosudi penal ili protivniku crveni karton.
    Ko ih jebe.
  • Mr Anderson
    19.3k
    al ovi cim su na -5 pocinju balvan revolucije ako im sudac ne dosudi penal ili protivniku crveni karton.Jurki

Ali mene to baš najviše zabavlja i najviše uživam kad ih nakon svega toga našamaraš. Pa sjeti se gušta prije 2 godine kad su pompozno predstavljali Perišića i Brekala nakon što je nas Čop potopio, organizacije slavlja na rivi, slaganja line-upa za feštu, sve one bahatosti i onda im mi srušimo sve u 4 dana. Pa tko to može platiti, to guštanje i sprdanje s njima nakon svega. Neprocjenjivo.
  • Crni86
    21.8k
    Mislim da nitko ne govori da im zeli sve najgore i da se ugase zbog sportskog rivaliteta vec zato jer su prosli sve granice dobrog ukusa zadnje 2,3 godine. I to granice koje u sportu uopce ne bi trebali spominjat.

Postali su uteg ove lige. Dok ih savez nece pocet adekvatno sankcionirat za seljaciju koju sire ili dok ne promjene modus operandi, ja ne vidim prostora za napredak lige. Varleaksi, vejici, jelicici i sl. se ovdje jako brzo zaboravljaju.

Mi smo pak svijet za sebe, ovisimo sami o sebi. Jaca liga bi nam sigurno nesto olaksala, ali i dalje mislim da ovisimo sami i sebi kak je vec iznad i napisano.
  • FazeN
    6.6k
    Hajduk je došao u situaciju gdje više ne može živjeti kao prije na onom “ajmo još jednog dovesti pa ćemo poslije vidjeti” modelu. UEFA im je praktički rekla: “Sredite financije ili slijede ozbiljnije posljedice", pogotovo nakon nagodbe koju su dogovorili s UEFOM.
    Prošla sezona (ova što je završila) im je bila mačiji kašalj, dozvoljeno im je bilo biti u minusu oko 4,5M(iako mislim da su odradili u plusu), ali ovu iduću ne mogu i ne smiju ni centa biti u minusu.
    A kazna od UEFE spominje se, je više od 1M novčana ako se to dogodi, te još rigoroznije kazne za stolom. Zato je njima ova sezona jako bitna.

Također jako bitna stvar koja se malo zna ili o kojoj se ne priča je da su oni pod monitoringom, a dolazi Europa.
    Ukoliko nisu "u plusu" po transfer balansu (u grubo da prevedem, ukoliko dovedu igrača za 2M, moraju toliko i prodati najmanje). Dakle ukoliko nisu u tom plusu oni ne mogu prijaviti na tzv "A Listu" za Europu nove igrače ako ne posluju kako treba.

Što se tiče rješavanja Šarlije, Krovinovića, Huga, manjeg ugovora Livaji i Rebiću to je očekivano, jer opet se vraćamo na UEFU.
    Postoji pravilo UEFE koje se zove 70% squad cost, ili u prijevodu "Klub ne smije trošiti više od 70% svojih prihoda na momčad." Tu se ubrajaju plaće igrača i trenera, stožera, mislim da i SD? itditd.
    + TRANSFERI!
    Karikiram bubam, Hajduk je imao prihod prošle sezone 30M, oni smiju samo 20M "potrošiti" na ekipu kroz plaće transfere i te pizdarije.
    Tako da su rezanja više nego bitna u ovom slučaju i ova odluka Hajduka po meni je očekivana.
  • Crni86
    21.8k
    iako mislim da su odradili u plusuFazeN

Jesu i to samo zato jer se napokom knjizilo 11 milja od vuskovica, bez tog prihoda bi oni opet bili u minusu. Da ljude ne zbuni kako su bili u plusu a nisu nikoga prodali prosle sezone. Drugim rijecima moraju ponovit proslu godinu i napravit prodaju/e od oko 10 milja eura.

manjeg ugovora Livaji i RebićuFazeN

Pokazao je slucaj iz fenera kako se to rjesava, a iskreno svi znamo da i dole vlada slicna politika. Na papiru nizi ugovori da, pitanje je sta su dobili za kompenzaciju.
  • Pacho
    17.6k

Bit ce veselo kad krenu otpisane prozivat da su oni krivi za UEFA kaznu ili zabranu igranja euorpskih kvalifikacija (rekao bih natjecanja, ali budemo ozbiljni) kad/ako budu htjeli pare koje su im ugovorm dali. Zlikovci ce biti oni, a ne hobit trubadur koji se kockao i ekipa oko njega.
  • Ludovic IX
    11.7k
    kakve veze to ima sa srpskim filmovima. To je iz "Top liste nadrealista"
  • Progressive overload
    460
    Ja bih još dodao da nakon Grafa dovode SDa koji preferira tehničke igrače i rješava se balasta koji je Graf dopeljao.

Gledajući koliko je Tommy plaćao sponzorstvo godišnje poprilično sam siguran da je dobar dio igrača bilo plaćano od njega direkt.
  • Mikina lijeva kopačka
    764
    PIše Index da Zvonarek vjerovatno u Rijeku
  • Omake
    17.6k
    Hajduk je Norma Desmond nogometa na ovim prostorima.
156789Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.