• Paggini
    95.3k
    Općenito mislim da se umanjuje tu kolika je kvaliteta potrebna da igrač dođe u Dinamo, odnosno koliko dugo treba održavati standard te kvalitete. Jedan Soldo je bio nositelj Osijeka cijelu sezonu, imao ako se dobro sjećam 10 golova, 10 asista, prije toga jako dobar u Gorici, došao je kod nas i skupljao minutice, a čak ni to prvi dio polusezone, a pred kraj sezone se poprilično ogolilo da nije ta kvaliteta ni blizu.

Tu naričemo za Vrbančićem i Pavićem, a zaboravljamo da igraju u ekipama koje su kvalitativno 5 razina ispod Dinama. Ništa protiv njih, mislim da su zanimljivi igrači i klub je bio pametan pa je pomislio isto i zaštitio se buybackom u slučaju da skoče na razinu na koju bi trebali skočiti da dođu do Dinama.

A to znači minimalno jedna sezona izvanrednog nogometa na HNL razini, što nijedan ni drugi još nemaju i smiješno je naricati činjenicu da smo ih pustili, a kod nas bi dobivali mrvice, ako i to. Jer bez minimalno jedne sezone gdje su među najboljim igračima HNL-a, ako ne i najbolji, nemaju šta raditi u Dinamu.

Ali osobno vjerujem da će Pavić ove sezone napraviti ogroman skok pa ćemo pokupiti taj kajmak, a vjerujem i Vrbančić, doduše malo manje.
  • The Undertaker
    10k
    Reprezentativac nije jedan od najboljih igrača naše škole? Onda nam je škola jako dobra samo što se to ne vidi na prvoj ekipi.
    Ove tvrdnje da smo sve dobro napravili a igrača iz škole nema me podsjeća na onu da je operacija uspjela a pacijent umro.

Inače, ako uzmemo da su ova dva Žalgirisa kvalitetom slične ekipe, Šutalo je u ove dvije utakmice pokazao više nego naše ijedno krilo u naše dvije utakmice.
  • Paggini
    95.3k
    Šutalo je u ove dvije utakmice pokazao više nego naše ijedno krilo u naše dvije utakmice.The Undertaker

Pa rekao bih da je gol više od asistencije
  • vjeko1701
    28k
    Evo, ako sa takvom sigurnošću to tvrdiš, molim te izvuci podatak koliki postotak U reprezentativaca koji su nastupali za U-16 do U-19 selekcije zadnjih 10 godina je napravio karijeru iznad prosjeka HNL. Mislim da ćemo se složiti da je prosjek HNL ispod razine prvotimca Dinama.

Inače, ako uzmemo da su ova dva Žalgirisa kvalitetom slične ekipe, Šutalo je u ove dvije utakmice pokazao više nego naše ijedno krilo u naše dvije utakmice.The Undertaker

Prevrti na 4:30 da se podsjetiš.

• austrijanac
    12.9k
    Imali smo jednu od najmladih ekipa u kvalama LP, za mene odlican pocetak.

Neki su uspjeli krenut trovat s tezama na krivoj temi opet o nesposobnosti Dinama.
  • Roky
    150
    Šutalo je pokazao dobrih i losih stvari normalno mlad je i treba ga istrpit ako im se slucajno promjeni trener dolje jer on im je trenutno jedini koji izvlaci max od te ekipe i padne Sutalo u drugi plan kaj onda? Pre rano zakljucujete da je to neka igracina ja sam jucer vidio da je u obrani rupa iza njega ogromna...
  • NKDZ86
    9.2k
    mali u 4 odigrane tekme ima 3 asistencije, nije za zanemarit.
  • Mali Zeus
    21.9k
    al pazi kriterij, 2 utakmice samo.
  • Frizura Robija M
    836
    Neki ne shvaćaju da su ovi dole lupili toliko nisko da više nemaju izbora nego juniorima davati priliku. Nije to nužno loše i za njih može biti put oporavka ako budu dovoljno strpljivi i pametni (Iako znamo da neće) jer im je to sad relativno dobar adut, ali ljudi dragi ne dao bog da mi krenemo tim putem. Za ozbiljan, izvrstan rezultat kojem mi težimo naš igrački standard mora biti isti takav, bilo po talentu bilo po iskustvu. Stavljati tovare u neki kontekst s nama možemo samo iz perspektive toga da igramo istu ligu, dok igrački, logistički, organizacijski... nikako.

Na kraju krajeva nismo utočište za svakog tko zna trčati i kotrljati loptu. Svak sebi bira, logično i ti klinci žele negdje igrati, klasika netko možda iskoči, većina neće. Za nas je bitno da imamo hijerarhiju, sustav i to će početi isporučivati rezultate kroz dvije-tri godine.
  • Madness
    134
    niti jedan od nabrojanih ne radi a niti neće raditi razliku u HNL-u, o Europi da ne prićamo.
  • vjeko1701
    28k
    Nije za zanemariti ali kao i većina mladih koji se ubace u seniore, ima određen period prvih utakmica u kojima nije dobro skautiran od protivnika a jako često nije ni ozbiljno shvaćen.

Jednom kada ga treneri protivničkih ekipa shvate ozbiljno i kada će imati dovoljno materijala da pripreme svoje igrače na njegove prednosti i mane, onda će se vidjeti dal je sposoban iskočiti iznad prosjeka ili će se u tom prosjeku izgubiti.

Identičnu stvar sam pisao za Biuka kada je odigrao onih par dobrih utakmica u početku. Ista stvar vrijedi za svakog mladog igrača kada zakorači u seniorski nogomet.
  • Ludovic IX
    12.4k
    dinamo želi malo više od hajduka. Najbolji juniori su nažalost za dinamo jos uvijek ispod nivoa kakvog želimo. Zato sad imaju dinamo 2 da se isprofiliraju i skupe iskustva protiv sjekira i na lošim terenima.

Gvardijol nije radio razliku kad je ušao u prvi sastav (bez njega smo napravili najveće pobjede te sezone) a di bi ju radio sunta, zebic, brundic itd. Ako su pametni, pričekati će i doći ce prilika. Hajduk nije izbacio niti jednog gotovog igraca od Vlasica a igrali su mnogi klinci. Većinu su sjebali u razvoju
  • Zg123
    4.2k
    Gledao sam cijelu utakmicu tovara sinoc i mali Sutalo je bio najbolji igrac, ali kao sto sam napisao on na krilu moze igrati u hnlu i protiv ovakvih indijanaca tako da ga je steta tamo trositi umjesto da ga se skoluje i razvija kao veznjaka. Kod nas ne bi mogao igrati i mislim da je struka napravila dobru procjenu po pitanju njega.

Vidim da je i Leko rekao da ga se dosta sljakalo po pozicijima, mene to podsjeca na Ivanuseca i takve igrace koji niti smrde niti mirisu, nema brzine za krilo a u vezi je prosjecan. Volio bih vidjeti koju utakmicu Sutala na poziciji 8ice kako bi se snasao.
  • Paggini
    95.3k
    Vidim da je i Leko rekao da ga se dosta sljakalo po pozicijima, mene to podsjeca na Ivanuseca i takve igrace koji niti smrde niti mirisu, nema brzine za krilo a u vezi je prosjecan. Volio bih vidjeti koju utakmicu Sutala na poziciji 8ice kako bi se snasao.Zg123

Točno, a u repki igra beka ak se ne varam. Opcenito hajduk ima dosta taj problem jer su jebena sirotinja, pa im igraci koji su talentirani pokrivaju sve sta im fali, pa zavrsis na igracima koji nemaju svoju poziciju a nisu izvrsni na nijednoj jer se nisu za nju razvijali.

Najeklatantniji primjer Sigura i Pukstasa, ovaj jel bek, jel šestica, Pukstas je šestica, malo osmica, malo desetka. Potpuno nedefinirano, što dovodi do toga da ih je teže prodati jer ih pokušavaju prodati već par godina bezuspješno.

Slično i Lokomotiva radi, pa dođu ovdje taktički potpuno neodgojeni jer nemaju poziciju, nego aj malo krilo, aj malo osmica, aj malo desetka. Zato pozdravljam kod nas neki smisleni sustav gdje igrače možeš odgajati i učiti na poziciji gdje će postati izvrsni, a ne kao Šutalo osrednje krilo, osrednja osmica, osrednji bek, a mogao je biti izvrsna samo osmica recimo.
  • DiddyGuela
    6.5k
    Šutalo je za tovare sjajan ulov. Mladi reprezentativac, dosao za dž i prosao skolu Dinama koja je naveliko poznata po odgoju tehnicki kvalitetnih igraca. Ali sve to ne znaci da bi on sada bio dobar za Dinamo niti da smo pogrijesili kada smo ga pustili. Leko je jucer rekao da je malom bio ponuđen razvojni put u B momcadi sto je on odbio i otisao dalje. Dakle doviđorno.

Međutim ono sto je meni pomalo krivo je to sto mi sve teze odrađujemo taj prijelaz iz juniora u seniore. Nasi klinci sve cesce odlaze u osijek,hajduk,rijeku jer im mi ocito ne nudimo dovoljno dobar razvojni plan kroz seniore i to je ono sto je meni osobno zao. Moramo dodati gas po tom pitanju, malo uzgojiti muda pa recimo protiv Rudeša startati sa nekim Šuntom ili Zebicem. Ne razumijem zasto imamo tako malo povjerenja u nase klince, barem u HNLu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.